Paksut pannukakut ja päärynäkompotti

Paksut pannukakut ja päärynäkompotti

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Nämä ylelliset, amerikkalaistyyliset paksut pannukakut saavat lisämakua mehukkaista päärynöistä.

Ainekset

Annokset

Taikina

  • 2 kananmunan valkuaista
  • 150 g vehnäjauhoja (n. 2,5 dl)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl sitruunan kuorta raastettuna
  • 3 rkl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 2½ dl Arla Rasvatonta piimää
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 6 tl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi

Päärynäkompotti

  • 1 vaniljatanko
  • 3 rkl sokeria
  • 1½ rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 3 rkl korintteja
  • 50 g mantelirouhetta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ dl vettä
  • 4 päärynää kuorittuna ja lohkottuna

Koristeluun

  • 1 rkl tomusokeria siivilöitynä
  • ½ sitruunoita paloiteltuna

Lisäksi

Tee näin:

Tee näin:

Taikina: Vaahdota valkuaiset. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sitruunan kuoriraaste, sokeri ja suola keskenään. Lisää piimä ja keltuaiset ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääntele valkuaisvaahto varovasti taikinan joukkoon. Kuumenna 1 tl voita pannulla ja kaada noin 1,5 dl taikinaa pannulle. Paista pannukakku kullanruskeaksi molemmin puolin (yhteensä noin 4 minuuttia). Paista loput pannukakut samalla tavalla. Laita pannukakut annoslautasille. Peitä foliolla ja laita lautaset lämpimään uuniin, jotta ne pysyvät lämpimänä. Valmista sillä aikaa päärynäkompotti. Päärynäkompotti: Raaputa vaniljatangosta siemenet ja sekoita sokerin joukkoon. Leikkaa raaputettu tanko kuuteen osaan. Pyyhi pannu kuivaksi ja kuumenna voi pannulla. Laita sokeri, vaniljatangon palaset, korintit ja mantelit pannulle ja kuumenna seosta, koko ajan sekoittaen noin 3 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa. Lisää sitruunamehu, vesi ja päärynän palaset. Kuumenna muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Ennen tarjoilua: Annostele päärynäkompotti pannukakuille. Ripottele pinnalle tomusokeria ja koristele sitruunan palasilla ja kermanokareella. Laita loput kermavaahdosta tarjolle kulhoon. Vinkki: Pannukakkutaikinan voi valmistaa myös hiivalla. Jos käytät hiivaa, anna taikinan tekeytyä jääkaapissa noin 3 tuntia ennen paistamista.