Paksut pannukakut ja päärynäkompotti

Paksut pannukakut ja päärynäkompotti

Nämä ylelliset, amerikkalaistyyliset paksut pannukakut saavat lisämakua mehukkaista päärynöistä. Kokeile!

Tee näin:

Pannukakut
  • Aloita valmistamalla pannukakkutaikina. Vaahdota valkuaiset. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sitruunan kuoriraaste, sokeri ja suola keskenään. Lisää piimä ja keltuaiset ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääntele valkuaisvaahto varovasti taikinan joukkoon.
  • Kuumenna 1 tl voita pannulla ja kaada noin 1,5 dl taikinaa pannulle. Paista pannukakku kullanruskeaksi molemmin puolin (yhteensä noin 4 minuuttia). Paista loput pannukakut samalla tavalla. Laita pannukakut annoslautasille. Peitä foliolla ja laita lautaset lämpimään uuniin, jotta ne pysyvät lämpimänä. Valmista sillä aikaa päärynäkompotti.
Päärynäkompotti
  • Raaputa vaniljatangosta siemenet ja sekoita sokerin joukkoon. Leikkaa raaputettu tanko kuuteen osaan. Pyyhi pannu kuivaksi ja kuumenna voi pannulla. Laita sokeri, vaniljatangon palaset, korintit ja mantelit pannulle ja kuumenna seosta, koko ajan sekoittaen noin 3 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa. Lisää sitruunamehu, vesi ja päärynän palaset. Kuumenna muutama minuutti koko ajan sekoittaen.
Tarjoilu
  • Annostele päärynäkompotti pannukakuille. Ripottele pinnalle tomusokeria ja koristele sitruunan palasilla ja kermanokareella. Laita loput kermavaahdosta tarjolle kulhoon.
Valmis!
Vinkki

Pannukakkutaikinan voi valmistaa myös hiivalla. Jos käytät hiivaa, anna taikinan tekeytyä jääkaapissa noin 3 tuntia ennen paistamista.

Ainekset

Taikina
Munanvalkuaista
2
Vehnäjauhoja (n. 2,5 dl)
150 g
Leivinjauhetta
2 tl
Sitruunan kuorta raastettuna
1 tl
Sokeria
3 rkl
Suolaa
¼ tl
Arla® Rasvatonta piimää
2½ dl
Munankeltuaista
2
6 tl
Päärynäkompotti
Vaniljatanko
1
Sokeria
3 rkl
1½ rkl
Viinimarjoja
3 rkl
Mantelirouhe
50 g
Sitruunamehua
1 rkl
Vettä
½ dl
Päärynöitä kuorittuna ja lohkottuna
4
Koristeluun
Tomusokeria siivilöitynä
1 rkl
Sitruuna paloiteltuna
½