Pullaa, kaakaota ja mäenlaskua

Laskiainen

Historia velvoittaa - laskiaisena syödään paljon!

Ennen vanhaan laskiaisruuan tuli olla mahdollisimman rasvaista. Emännät pistivät parastaan; mitä parempi kokki, sitä runsaampi laskiaispöytä. Ruuan annettiin seistä tarjolla koko päivän, sillä taikauskoisimmat toivoivat sen tuovan runsautta koko loppuvuoden keittiöön.

Laskiainen on perinteisesti juhla, jonka aikana syödään hernekeittoa ja muhkeita laskiaispullia.

Laskiaispullat

Laskiaispulla on peräisin 1600-luvun Ruotsista, josta se rantautui suomalaisiin kahvipöytiin vuosikymmeniä myöhemmin. Ruotsissa joskus myös sahramilla maustettu laskiaispulla tunnetaan nimellä semla. Varakkaan väen suosima mantelimassatäyte kertoo laskiaispullan läntisestä alkuperästä. Köyhempi väki nautti pullansa kuuman maidon kanssa. Myöhemmin laskiaispullasta on tehty myös hillo- ja kermatäytteinen versio.

Resepteihimme on kerätty erilaisia versioita laskiaispullista. Kokeile vaihtoehtona esimerkiksi laskiaispullakakkua tai kauniita laskiaispulla-muffinsseja.

Laskiainen ja herkulliset kaakaot

Koska laskiaista vietetään helmikuussa, liittyy siihen paljon aktiviteettejä, joita voidaan toteuttaa ulkona. Laskiaiseen kuuluu perinteisesti pulkkamäki, mutta luisteleminen ja laskettelu ovat myös suosittuja lajeja. Lämmin kaakaojuoma sopii täydellisesti kruunaamaan talviaktiviteetit. Jos haluat vaihtelua perinteiseen kaakaojuomaan, kokeile vaikkapa kaakaota vaahtokarkeilla.

Aiheeseen liittyvät reseptit

Teemat