Pullaa, kaakaota ja mäenlaskua

Laskiainen

Historia velvoittaa - laskiaisena syödään paljon!

Ennen vanhaan laskiaisruuan tuli olla mahdollisimman rasvaista. Emännät pistivät parastaan; mitä parempi kokki, sitä runsaampi laskiaispöytä. Ruuan annettiin seistä tarjolla koko päivän, sillä taikauskoisimmat toivoivat sen tuovan runsautta koko loppuvuoden keittiöön.

Perinteiseen laskiaisen menuun kuuluvat hernekeitto ja muhkeat laskiaispullat.

Laskiaispullat

Laskiaispulla on peräisin 1600-luvun Ruotsista, josta se rantautui suomalaisiin kahvipöytiin vuosikymmeniä myöhemmin. Ruotsissa joskus myös sahramilla maustettu laskiaispulla tunnetaan nimellä semla. Varakkaan väen suosima mantelimassatäyte kertoo laskiaispullan läntisestä alkuperästä. Köyhempi väki nautti pullansa kuuman maidon kanssa. Myöhemmin laskiaispullasta on tehty myös hillo- ja kermatäytteinen versio.

Aiheeseen liittyvät reseptit

Teemat