Laskiaispulla-juustokakku

Laskiaispulla-juustokakku

60+ min
Herkullinen laskiaispulla-juustokakku valmistetaan pullapohjan päälle. Kokeile maukasta reseptiä ja tarjoile jotain uutta laskiaisena!
https://www.arla.fi/reseptit/laskiaispulla-juustokakku/

Tee näin:

Pullapohja
  • Valmista ensiksi pullataikina. Lisää hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen, alustaen taikinaa loppuvaiheessa kädellä. Jatka vaivaamista ja lisää loppuvaiheessa pehmeä voi ja vaivaa taikina tasaiseksi.
  • Kun taikina on valmis, vaivaa taikinasta tasainen pallo. Laita taikina irtopohjavuokaan (halk. 25 cm) leivinpaperin päälle. Nostata taikina kaksinkertaiseksi vedottomassa ja lämpimässä paikassa liinalla peitettynä. Nostatusaika n. 1 h.
  • Voitele pullapohja kananmunalla ennen paistoa. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 15 min riippuen uunista.
  • Anna jäähtyä ja leikkaa sitten hattuosa pullasta pois (n. 1/3 isosta pullasta). Poista leivinpaperi ja laita uusi leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Leikkaa pullapohja valmiiksi kahdeksaan osaan ja siirrä tämä takaisin irtopohjavuokaan. Lisää vuokaan reunat. Leikkaa hattuosa kuutioiksi. Siirrä pullakuutiot muovipussiin.
Juustokakkutäyte
  • Valmista juustokakkutäyte pullapohjan päälle.
  • Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 5 minuutin ajaksi.
  • Sulata 100 g suklaata vesihauteessa.
  • Vispaa kerma ja lisää joukkoon vaniljarahka sekä sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi.
  • Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita nämä kiehuvan veden joukkoon (2 rkl). Anna seoksen hetken jäähtyä ja sekoita sitten muiden raaka-aineiden joukkoon koko ajan sekoittaen.
  • Kaada seos pullapohjan päälle ja siirrä laskiaispulla-juustokakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Laskiaispulla-juustokakun viimeistely
  • Irrota laskiaispulla-juustokakku irtopohjavuoasta veitsen avulla. Siirrä tarjoilulautaselle.
  • Vatkaa kerma ja lisää siihen sokerit. Pursota laskiaispulla-juustokakun päälle kermaa (yläosan reunaosaan). Rouhi suklaat rouheeksi.
  • Lisää kakun keskelle kuutioidut pullapalat, rouhittua suklaata sekä lisää päälle juuri ennen tarjoilua 1 dl valmista suklaakastiketta ohuena nauhana.
Valmis!

Ainekset

Pullapohja
3 dl
Hiivaa
(1/2 paketti) 25 g
Sokeria
1 dl
Kardemummaa
1 tl
Suolaa
½ tl
Jauhoja
(6-7 dl) 6 dl
100 g
Kananmuna voiteluun
1
Juustokakkutäyte
3 dl
1 prk
Liivatelehtiä
3
Vettä
2 rkl
Maitosuklaata
100 g
Päälle
3 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Maitosuklaata
(50-100g) 100 g
Valmista suklaakastiketta
Noin 1 dl
Lisää herkullisia ideoita