Ruotsalainen laskiaiswrap

Ruotsalainen laskiaiswrap

Ruotsissa kehitetty semmelwrap eli suomalaisittain laskiaiswrap on trendikäs versio laskiaispullasta. Taittele mantelimassa ja kermavaahto pullawrapin sisälle.

Tee näin:

  • Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää voi, sokeri, kardemumma, muna, leivinjauhe ja suurin osa vehnäjauhoista. Alusta taikinasta tasainen. Anna kohota liinan alla 30-40 min.
  • Kuumenna uuni 225ºC:seen. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa taikina 12 osaan ja pyörittele ne sileiksi pulliksi.
  • Kauli pullat hyvin ohuiksi levyiksi 1-2 mm ja läpimitaltaan noin 20 cm, levitä pöydälle hiukan jauhoa etteivät pullat tartu kiinni.
  • Nosta pullawrapit leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunin keskiosassa 3-4 min. Niiden tulee olla juuri ja juuri kypsyneitä ja ne eivät saa ruskistua, koska kuoria pitää voida taittaa ilman, että ne repeävät.
  • Anna pullien jäähtyä leivinliinojen välissä, jotta ne pysyvät pehmeinä.
  • Raasta mantelimassa, lisää maito ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Pursota mantelimassa keskelle wrapia.
  • Vaahdota kerma ja pursota tai levitä se täytteen päälle. Taita kuten wrap, pohja ensin ja sitten reunat täytteen päälle. Siivilöi tomusokeria pinnalle ja paketoi voipaperiin.
Valmis!

Ainekset

Taikina
Hiivaa
25 g
1 dl
Vettä
1½ dl
100 g
Sokeria
1 dl
Suolaa
1 tl
Tl kardemumma
Kananmuna
1
Vehnäjauhoja
8 dl
Leivinjauhetta
1 tl
Täyte
2 rkl
Mantelimassaa
100 g
2 dl
Lisää herkullisia ideoita