Laskiaiskakku

Laskiaiskakku

40 minuuttia
Laskiaiskakku kardemummalla, kermavaahdolla ja manteleilla on maukas muunnos klassisista laskiaispullista. Laskiaiskakun pyöräytät nopeasti. Kokeile!

Tee näin:

  • Aloita laskiaiskakun valmistus lämmittämällä uuni 150 asteeseen.
  • Peitä leivinpaperilla kakkumuotti, jossa on irrotettava pohja ja joka on halkaisijaltaan noin 21 cm.
  • Sulata voi kattilassa ja raasta mantelimassa. Sekoita kaikki muut laskiaiskakkutaikinan ainekset kattilassa paitsi kananmunat.
  • Lisää yksi kananmuna kerrallaan ja sekoita, kunnes taikina on sekoittunut. Kaada taikina muottiin ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna laskiaiskakun jäähtyä kokonaan.
  • Paahda manteleita kevyesti kuivalla paistinpannulla. Vatkaa kerma. Levitä tai ripottele kerma kakun päälle.
  • Koristele laskiaiskakku mantelilastuilla ja ripottele päälle tomusokeria.
  • Nauti laskiaiskakku kahvin tai teen kanssa!
Valmis!

Ravintosisältö

396 Kcal

Ainekset

Laskiaiskakun taikina
150 g
Mantelimassaa
150 g
Jauhoa
1 dl
Mantelimaitoa
1 dl
Sokeria
2 dl
Vaniljasokeria
2 tl
Kardemummaa
2 tl
Suolaa
2 tl
Kananmunia
3
Koristeluun
3 dl
Mantelilastuja
50 g
Sokerikuorrute
Lisää herkullisia ideoita