Pienet laskiaispullat

Pienet laskiaispullat

Pienet laskiaispullat ovat suloisia suupaloja, jotka syntyvät käden käänteessä.

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan pienet laskiaispullat tekemällä pullataikina. Sulata voi, lisää maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi.
  • Murenna hiiva kulhoon ja kaada maito päälle. Sekoita kunnes hiiva on sulanut.
  • Lisää hyppysellinen suolaa, maitorahka, kardemumma, sokeri ja suurin osa jauhoista. Vaivaa taikinaa voimakkaasti, kunnes se tuntuu tasaiselta.
  • Laita uunilämpenemään 250-asteiseksi ja anna pullien nousta liinan alla noin 30 minuuttia.
  • Muotoile taikinasta pieniä, pyöreitä ja tasaisia pullia jauhotetulla leivinlaudalla.
  • Aseta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna nousta noin 20 minuuttia.
  • Voitele kevyesti vatkatulla munalla. Paista uunin keskiosassa 5-7 minuuttia. Jäähdytä pullat ritilällä liinan alla.
  • Irrota pullista veitsellä ohut kansi ja koverra pois osa sisuksesta. Sekoita sisus raastetun mantelimassan ja maidon kanssa. Täytä pullat seoksella.
  • Vatkaa kerma ja lusikoi se pullien päälle. Aseta lopuksi kannet paikoilleen ja siivilöi päälle hieman tomusokeria.
Valmis!

Ainekset

50 g
2½ dl
Hiivaa
25 g
125 g
Suolaa
Hienonnettua kardemummaa
1 tl
Sokeria
¾ dl
Vehnäjauhoja
8½ dl
Vatkattu kananmuna
1
Täyte
Mantelimassaa
200 g
1 dl
2½ dl
Sokerikuorrute
Lisää herkullisia ideoita