Piknikruoat

Piknikruoat piknikruoka

Kaunis sää ja nousevat lämpötilat houkuttelevat ulkoilmaan. Samalla myös ajatus kesäpiknikistä ulkona alkaa kuulostaa yhä paremmalta. Herkullista piknikruokaa on mukava nauttia ulkona ystävien ja perheen kanssa, mutta joskus ruokia on hankala valita. Piknikruokien kirjo on loputon. Siksi kokosimme kätevän ruokalistan, joka sisältää innostavia vinkkejä kesän parhaista piknikherkuista.

Piknik-ruokalista – parhaat vinkkimme piknikkorin täytteeksi

Internet pursuaa reseptejä piknikruoista, joilla on kiva herkutella auringon lämmössä. Mutta mitä niistä kannattaa valita? Piknikruokaresepti toimii, kun ruoka on helppo valmistaa, kuljettaa, tarjoilla ja syödä ulkona, kestää lämpöä ja tietenkin myös maistuu hyvältä. Etukäteen valmistettava piknikruoka on tietysti aina kätevä ratkaisu. Lue lisää ja tutustu herkkuruokiin, joita voit valmistaa helppojen piknikruokareseptiemme avulla.

Leipä ja voileivät

Perinteisestä piknikruoasta tulevat yleensä mieleen erilaiset leivät ja voileivät. Ne on helppo valmistaa etukäteen, tarjoilla eri lämpötiloissa ja kuljettaa kätevästi. Ne täyttävät siis täydellisen piknikruoan olennaiset vaatimukset. Leipä ja voileivät ovat helppoja piknikruokia myös siinä mielessä, että niitä voi syödä käsin. Se on hieno juttu, kun ateria nautitaan upeassa luonnossa.

Kanavoileipä

Juustolastuilla täydennetyt kanasandwichit sopivat täydellisesti piknikruoaksi! Ne kulkevat kätevästi mukana, ja niitä voi syödä ilman aterimia. Murean kanan, suolaisen pekonin, rapean salaatin ja rapsakan leivän yhdistelmä on monen suursuosikki. Voit tuunata voileipiä lisäämällä niihin herkullisempaa täytettä: kotitekoista caesar-majoneesia, marinoitua punasipulia ja artisokan sydämiä. Niiden yhdistelmä saa voileivän kutkuttamaan makuhermoja.

Kanasandwich

Piknik-kori 1800x1000

Oliivileipä

Helpon, kylmänä tarjoiltavan piknikruoan – kuten leivän – ei tarvitse olla tylsää. Maukas oliivileipämme on siitä täydellinen esimerkki. Sopivan pehmeässä leivässä on rapsakka pinta ja makuina oliiveja ja timjamia. Oliivien täyteläinen maku imeytyy leipään upean suolaisiksi aromeiksi, jotka vievät perusleivän uusiin ulottuvuuksiin. Yrttisen timjamin maanläheiset maut kruunaavat makumaailman. Tätä oliivileipää voi nauttia sellaisenaan hiukopalana ennen runsaampaa pikniklounasta, aterian lisukkeena tai erilaisten herkkudippien kera.

Nyhtöpossuvoileipä

Täyttävä nyhtöpossuvoileipä on loistava ruoka iltapiknikille. Vaikka lihan hidas kypsennys kestääkin pari tuntia, pehmeän porsaanlihan maukkaus on jokaisen käyttämäsi minuutin väärti. Kotitekoinen marinadi on täyteläinen, monivivahteinen ja pirteä. Kun tämä amerikkalainen klassikko tarjoillaan vihersalaatin ja rapean, täyteläisen coleslaw’n kanssa, on päivänselvää, miksi se on saavuttanut valtavan suosionsa. Valmista nyhtöpossuvoileivät etukäteen erinomaiseksi piknikruoaksi!

Pulled pork sandwich

Pulled pork sandwich

Sormivoileivät

Jos haluat tarjoilla piknikillä erilaisia pikkuruokia tapastyyliin, valmista tarjolle myös pieniä piknikvoileipiä. Sormivoileivät ovat yhtä maukkaita kuin isommat serkkunsa – niitä on vain helpompi syödä. Siksi ne ovat loistavaa syötävää juhlapiknikille. Myös herkullinen maku puhuu niiden puolesta! Meidän versioomme tulee maukkaita katkarapuja, rapeaa kurkkua, tuoreita herneitä ja makeaa minttua. Raikas yhdistelmä on täynnä upeita, hienovaraisia makuja.

Piirakat ja tortut

Piirakat ja tortut ovat suosittua suolaista piknikruokaa. Niitä on helppo kuljettaa, minkä lisäksi ne voidaan valmistaa etukäteen ja tarjoilla joko lämpimänä, kylmänä tai huoneenlämpöisinä. Ne ovat siis täydellisiä eväitä piknikille! Ne ovat myös uskomattoman maukkaita. Voit valmistaa myös pieniä piirakoita ja torttuja, joita on helppo maistella luonnon helmassa ruudullisella viltillä istuskellen. Lue seuraavasta lisää pikniksuosikeistamme.

Pinaattipiirakka

Pinaattipiirakka on ranskalaista piknikruokaa parhaimmillaan. Voimurotaikinasta valmistettavan pohjan, runsaan juusto-munatäytteen ja makeahkon pinaatin yhdistelmä saa tämäntyyppisen piirakan maistumaan suussa sulavan herkulliselta. Vahvalla muskottipähkinällä maustettu maukas täyte on täyteläinen. Se on täyttävää muttei kuitenkaan liian raskasta syötävää, minkä vuoksi se on noussut suosioon piknikruokana.

pinaattipiiras

pinaattipiiras

Juustopiirakka

Myös juustopiirakka on suosittua piknikruokaa. Klassikkoaterian versiomme sankari on täytteen herkullinen cheddarjuusto. Moniulotteisen makuinen juusto tuo täytteeseen napakoita, suolaisia ja pähkinäisiä vivahteita. Täyteläisiin kananmuniin yhdistettynä juusto muodostaa pehmeän täytteen, joka kietoutuu maukkaaseen kuoreen. Tätä herkkua tekee mieli haukata vielä kerran – ja vielä toisenkin kerran.

Juustotartaletit

Juustotartaletteja on jopa helpompi syödä kuin piirakanpalasta, ja siksi ne sopivat piknikruoaksi kaikille. Herkullisen juustoiset tartaletit ovat etenkin lasten suosikkeja. Suolainen juusto-kananmunatäyte on kiedottu voitaikinaan, joka täydentää pehmeää täytettä täydellisesti. Suolainen salaattijuusto ja mehukkaat uunitomaatit takaavat, että maukkaissa tartaleteissa maistuu kesän raikkaus. Valitse ne seuraavan piknikretkesi herkulliseksi sormiruoaksi.

Levitteet ja dipit

Muista pakata piknikkoriisi dippejä, jotka joskus jäävät näyttävämpien ruokien ja lisukkeiden varjoon! Maukkaat, kotitekoiset dipit sopivat kasvistikkujen, leivän ja perunalastujen dippikastikkeiksi tai voileipien ja wrappien levitteiksi. Niillä voi tuunata yksinkertaisia ruokia ja lisätä raikkaita kesän makuja.

Jalapenodippi

Tämä vaalea, sileä dippi näyttää petollisen tavalliselta. Älä kuitenkaan mene lankaan, sillä jalapenodippimme on silkkaa makujen ilotulitusta! Marinoiduista jalapenoista, tuoreesta korianterista ja raastetusta limetin kuoresta valmistetussa täyteläisessä dipissä maistuvat monet maut sekä mausteiset, kirpeät, pippuriset ja raikkaat vivahteet. Lisää hieman tasapainottavaa hunajaa, joka täydentää ja korostaa näitä runsaita makuja. Tämä piknikruoka nostattaa lämpöä aivan varmasti!

Tahinikastike

Tahinikastike on monipuolinen piknikruoka, joka sopii salaatinkastikkeeksi, dipiksi ja voileipien levitteeksi. Täyteläinen kastike on helppo valmistaa, ja se pursuaa hyviä makuja. Tahinikastikkeessa käytettävä tahini on paahdetuista seesaminsiemenistä valmistettua tahnaa. Se maistuu pähkinäiseltä, maanläheiseltä ja suolaiselta, ja maku korostuu lisäämällä mukaan tuoretta valkosipulia. Tuore sitruunamehu raikastaa kastikkeen tasapainokseksi nautinnoksi.

Tsatsiki

Kesäpiknikkien suosituslista ei ole täydellinen, jos siinä ei mainita perinteistä tsatsikia. Tämä samettisesta crème fraichesta ja raikkaasta kurkusta valmistettu virkistävä dippi on yhtä aikaa kevyt ja kermaisen täyteläinen. Rapeat kurkkusuikaleet erottuvat sileässä rakenteessa. Tuore valkosipuli tuo syvyyttä ja saa maut ponnahtamaan esiin.

Perinteinen tsatsiki

Salaatit ja vihannekset

Täydellinen ateria koostuu yksinkertaisista piknikruokaideoista, ja siksi siihen kannattaa aina sisällyttää tuoretta kesäsatoa. Tuoreet tai grillatut vihannekset ja vihersalaatit ovat loistavia lisukkeita piknikruokailuun, sillä ne ovat täyttäviä mutta eivät liian raskaita.

Pimientos de Padrón eli Padrón-paprikat

Jos etsit helposti valmistettavia mutta hienoja piknikruokaideoita, kokeile Pimientos de Padrónia eli Padrón-paprikoita. Nämä pienet vihreät paprikat paistetaan mureiksi kuumalla pannulla niin, että niiden pinta hiiltyy ja karamellisoituu hieman. Sitä tasapainotetaan ripottelemalla pinnalle sormisuolaa. Ne kuuluvat usein herkulliseen tapaspöytään ja sopivat erinomaisesti myös sormiruokana syötäväksi piknikevääksi.

Perunasalaatti

Perinteinen perunasalaatti on ulkona syötävien piknikruokien ehdoton suosikki. Tämä runsas salaatti sopii myös pääruoaksi. Se maistuu aina hyvältä, annoksen koosta riippumatta! Pehmeiden varhaisperunoiden, pippuristen ja rapeiden retiisien ja tuoreherneiden yhdistelmä on maukas ja täyttävä. Kesävihannekset hunnutetaan täyteläisellä kastikkeella, joka pursuaa tuoreen ruohosipulin ja tillin makuja, dijon-sinappia ja tuorepuristettua sitruunamehua. Kokeile versiotamme tästä piknikruokien klassikosta ja maista sen kaikki yksityiskohdat.

Mansikkasalaatti

Kevyt piknikruoka on myös maittavaa. Sen todistaa mansikkasalaattimme. Tämä mansikoista, täyteläisestä, kotitekoisesta vinaigrettesta ja aurinkokuivatuista tomaateista valmistettu värikäs salaatti on todellinen makujen ilotulitus. Suolainen salaattijuusto, grillatut vihannekset, rapea vihersalaatti ja ohrasuurimot yhdistyvät salaatiksi, joka sopii yhtä hyvin pääruoaksi kuin lisukkeeksi sen mukaan, mitä muita ruokia piknikmenusi sisältää.

Grillatut parsat

Pekoniin käärityt grillatut parsat maistuvat eväinä tai lisukkeena muiden grillattavien piknikruokien rinnalla. Ota mukaasi pieni, kannettava grilli ja grillaa parsat tuoreeltaan. Tai valmista ne etukäteen ja nauti sopivan rapsakat parsat rapean, suolaisen pekonin kanssa. Ne ovat yhtä herkullisia kylminä kuin juuri grillattuina!

Pekoniin kääritty parsa

Jälkiruoat ja makeat herkut

Uusista suosikeista ja piknikruokien klassikoista ei voida puhua mainitsematta jälkiruokia. Makeat herkut ovat täydellisiä loppuhuipennuksia kaikille aterioille, myös ulkoilmassa. Niiden makeus täydentää aterian ja kruunaa kaikkien kylläisen olon. Kaikeksi onneksi meillä on paljon ideoita piknikin jälkiruoaksi. Ne kulkevat helposti mukana ja sopivat herkullisen piknikaterian kohokohdaksi.

Mansikkatartaletit

Tuoreet mansikat kuuluvat kesään. Vaikka ne ovatkin herkullisia myös sellaisenaan, mielestämme ne maistuvat vieläkin paremmilta leivottuna voimurotaikinaan ja samettiseen kermatäytteeseen, jossa tumma suklaa korostaa niiden luonnollista makeutta. Siksi uskomattoman herkulliset mansikkatartaletit sopivat kotitekoisen piknikaterian huipentumaksi. Eikä pienten tartalettien tarjoiluun tarvita edes astioita.

Kirsikkatrifle

Maukkaisiin kesämarjoihin kuuluvat myös kirsikat, jotka sopivat erinomaisesti makeisiin piknikruokiin. Kirsikkatriflessämme sherryssä marinoidut marjat yhdistyvät rapeisiin macaroneihin ja samettisen pehmeään kermavaahtoon. Niistä syntyvä jälkiruoka on täynnä vastustamattomia makuja ja mukavaa suutuntumaa. Runsaan kermavaahdon kanssa tarjoiltava piknikjälkiruoka on ylellisen hyvää muttei silti raskasta. Se viimeistelee ulkona syötävät ateriat täydellisesti.

Mustikkamuffinit

Mustikkamuffinit ovat piknikjälkiruokien aatelia ja sopivia pikkuherkkuja makeannälkään. Ne pursuvat marjojen makeutta ja vaniljan trooppista kukkaismakua. Täydensimme muffinien makua aromaattisella kardemummalla ja täyteläisellä valkosuklaalla. Mausteet korostavat muffinien aromeja ja antavat niille upean omaleimaisen maun. Mustikkamuffinit sopivat aamiaispiknikin makeiksi herkuiksi, jos suuntaat retkelle mieluummin jo varhain ennen keskipäivän hellettä.

Mustikkamuffinssit

Valkosuklaamousse

Makea ja ylellisen täyteläinen valkosuklaamousse on herkullinen jälkiruoka piknikille. Tasapainoinen elämys syntyy lisäämällä makeaan, täyteläiseen mousseen tuorepuristettua sitruunamehua ja raastettua sitruunan kuorta, ja se tarjoillaan tuoreiden, mehukkaiden vadelmien kera. Kirpeät marjat raikastavat jälkiruokaa ja antavat sille kesän makua.

Ammenna ideoita piknikille

Herkullisten piknikruokien vaihtoehtoja on niin valtavasti, että kokeiltavan reseptin valinta ei ole helppoa. Täydellisessä elämyspiknikissä ruoka on kuitenkin olennaisinta. Vuodenaika, piknikkohde ja retkiseura saattavat nostattaa mieleen monenlaisia ateriaideoita. Suunnittelitpa sitten rentoa piknikkiä lähipuistoon, rantaretkeä, koko perheen ulkoiluseikkailua tai tapaamista isommalla porukalla, täydellisen piknikaterian kokoaminen on aina hauskaa. Neuvomme ideat parhaisiin piknikruokiin, joista voit valita suosikkisi omaan piknikkoriisi. Eväiden kanssa voit suunnata kesäauringon lämpöön minne vain.

Näin pakkaat täydellisen piknikkorin

Täydellisen piknikkorin pakkaaminen on taidetta, jossa makujen ja koostumusten yhdistelmät on harkittava tarkkaan. Mieti tarkasti myös sitä, kuinka helposti eväät kulkevat mukana ja onko niitä kätevä syödä ulkona. Suunnittele ateria, joka hellii aisteja ja maistuu kaikille.

Valitse ensin muutamia suolaisia ruokia pääateriaksi. Tähän soveltuvat esimerkiksi voileivät tai wrapit erilaisilla täytteillä, runsas salaatti tai juusto‑ ja leikkelelautanen. Varaa mukaan myös jotain rapeaa, kuten rapsakoita vihanneksia kirpeällä dipillä, voileipäkeksejä tai rapeaa, maukasta leipää.

Valitse sitten murean pehmeät tuotteet, kuten piirakan viipaleet tai marinoiduista ja grillatuista vihanneksista kootut vartaat. Ne antavat mukavaa vastapainoa rapeille tuotteille ja täydentävät piknikin täysipainoiseksi ateriaksi.

Muista pakata mukaan jotakin makeaa aterian päätteeksi. Tuoreet marjat, hedelmätortut, mousset ja muffinit ovat kaikki varmoja, hurmaavia valintoja. Nämä pikkumakeat sopivat myös jälkiruoaksi ja raikastavat suun suolaisen aterian jälkeen.

Pakkaa kaikki huolellisesti tukeviin, tiiviisiin astioihin. Käytä tarvittaessa kylmälaukkua tai termosastiaa, jossa piknikruoat pysyvät joko kylmänä tai lämpimänä. Muista myös juomat. Virkistävä limonadi, jäätee tai kivennäisvesi täydentävät ateriaa mukavasti. Pienellä suunnittelulla ja luovuudella pakkaat korin täyteen parhaita piknikruokia. Monipuolisesta valikoimasta löytyy jokaiselle jotakin, jotta ikimuistoinen ulkoilmajuhla voi alkaa.

Helppoja piknikruokia rantaretkelle

Valitse rannalle sellaisia piknikruokia, jotka kestävät kuljetuksen, on helppo syödä eivätkä hätkähdä pientä lämpöä. Voileivät ja wrapit ovat suosittuja rantaruokia, koska ne voi täyttää erilaisilla aineksilla ja ne on helppo kuljettaa ja syödä ilman aterimia. Tuoreita vihanneksia sisältävät ja kirpeällä vinaigrettella hunnutetut salaatit ovat myös loistavia ruokia rantapiknikille. Ne voidaan valmistaa etukäteen, minkä lisäksi ne maistuvat herkullisilta myös huoneenlämpöisinä ja virkistävät helteessä.

Myös hedelmät kuuluvat rantapiknikin suosikkiruokien listalle. Kokonaiset hedelmät, kuten omenat, appelsiinit ja banaanit, virkistävät ja kulkevat helposti mukana. Voit ottaa mukaan myös hedelmäsalaattia, joka on pakattu valmiiksi annoksiin. Rapeat välipalat, kuten leipä, keksit ja dippiin kastettavat vihannestikut, sopivat myös hienosti rantapiknikille. Ne on helppo pakata, niitä ei tarvitse säilyttää viileässä, ja niitä voi popsia välipaloina pitkin päivää.

Valitse jälkiruoaksi esimerkiksi keksejä tai muffineja, jotka eivät sula tai pilaannu lämmössä. Muista myös pakata mukaan runsaasti virkistäviä juomia, sillä nesteytys on tärkeää rannalla paahtavassa auringossa. Erilaisilla helposti syötävillä, herkullisilla ruoilla teet rantapiknikistäsi nautinnollisen elämyksen, jonka eteen ei tarvitse nähdä paljoa vaivaa.

Piknikruokaa lapsille

Kun valmistat piknikruokaa lapsille, lisää koriin herkullista ja helppoa syötävää. Sormiruokia voi suositella, sillä niitä on helppo ja hauska popsia pikku käsillä. Sormivoileivät, hedelmä‑ ja juustovartaat sekä suolaiset tartaletit ovat jänniä ja houkuttelevia ruokia koko perheen piknikille. Kasvistikut maukkaine dippeineen kannustavat lapsia syömään enemmän vihanneksia. Valitse jälkiruoaksi herkkuja, kuten keksejä, muffineja tai hedelmätartaletteja, joita on helppo käsitellä. Mukaan sopii myös virkistävä juoma, kuten kotitekoinen hedelmäsmoothie.

Muista ottaa huomioon lasten toiveet suunnitellessasi piknikateriaa. Kun lapset pääsevät mukaan valmistamaan piknikruokia, he saattavat hyvinkin innostua valmistamistaan aineksista ja syödä niitä todennäköisemmin piknikillä. Lapsille maistuvat siis piknikillä parhaiten ne ruoat, jotka he saavat itse valita evääksi.

Piknikruokia isommalle porukalle

Kun järjestät piknikkiä suurelle ystäväpiirille, perheelle tai työkavereille, suosi ruokia, jotka voit valmistaa etukäteen ja joita on helppo annostella.

Isomman porukan piknikruoaksi sopivat parhaiten esimerkiksi salaatit. Voit valmistaa niitä suuremman määrän ja säilyttää yön yli jääkaapissa. Maukkailla aineksilla täytetyt voileivät tai wrapit sopivat hienosti erilaisiin makuihin ja ruokavalioihin. Niitä on myös helppo kuljettaa ja syödä, joten ne sopivat erinomaisesti piknikille. Huoneenlämpöisinä syötävät piirakat ja frittatat voi valmistaa edellisenä päivänä ja viipaloida juuri ennen tarjoilua. Niistä riittää mainiosti suuremmallekin porukalle, joten ne ovat hyvä valinta isoihin juhliin. Jälkiruoaksi kannattaa valita helposti valmistuvia suurempia kokonaisuuksia, kuten kakkuja, mousseja ja triflejä, joista riittää monelle.

Kysymyksiä piknikruoista

Kun olet valinnut retkellesi sopivat herkulliset piknikruoat, saatat miettiä, miten ne kannattaa valmistaa, pakata ja kuljettaa. Alta voit katsoa vastauksemme muutamiin yleisimpiin piknikruoista esitettyihin kysymyksiin.

Mitä piknikille kannattaa ottaa mukaan?

Kun suunnittelet piknikkiä, valitse suosittuja piknikruokia, kuten voileipiä, leipää ja dippikastiketta, hedelmiä ja vihanneksia sekä jälkiruokia, jotka on helppo pakata mukaan ja syödä. Osa parhaista piknikruoista sopii tarjoiltavaksi kylmänä tai huoneenlämpöisenä, kuten salaatti, piirakka, leikkeleet ja jälkiruoat. Muista pakata mukaan myös juomia, mukava viltti alustaksi, lautasliinat, kertakäyttölautaset ja aterimet sekä roskapussi. Jos mahdollista, ota mukaan kylmälaukku tai termosastia, jossa ruoka säilyy tuoreena ja viileänä.

Kuinka ruoka pysyy lämpimänä piknikillä?

Voit pitää piknikruoan lämpimänä lämmittämällä sen juuri ennen lähtöä ja siirtämällä sen heti esilämmitettyyn termosastiaan, kuten ruokatermokseen tai foliolla vuorattuun lämpöpussiin. Voit esilämmittää termosastian täyttämällä sen kiehuvalla vedellä muutaman minuutin ajaksi. Tyhjennä vesi ja lisää ruoka astiaan. Kääri suuremmat astiat muutamaan alumiinifoliokerrokseen ja paksuun pyyhkeeseen. Älä avaa astioita ennen ruokailua. Näin grilliruokien, piirakoiden ja vuokien kaltaiset lämminruoat pysyvät herkullisen lämpiminä piknikpöytään saakka.

Kuinka ruoka pysyy viileänä piknikillä?

Paras piknikruoan säilytysvinkkimme on jäähdyttää ruoka jääkaapissa ennen pakkaamista. Pakkaa ruoat kylmälaukkuun tai ‑kassiin ja täytä niihin paljon jääpaloja, kylmäkalleja tai kylmägeelipakkauksia. Pakkaa viileät ruoat viimeisenä, jotta ne pysyvät viileinä pidempään. Muista, että täydempi kylmälaukku pysyy kylmänä pidempään. Älä jätä kylmälaukkua suoraan auringonpaisteeseen piknikpaikalla ja avaa se vain tarvittaessa, jotta kylmä ilma ei pääse karkaamaan. Parhaita kylmiä piknikruokia ovat voileivät, salaatit, piirakat, vihannestikut dippikastikkeella ja jälkiruoat.

Kuinka ruoka kannattaa pakata piknikille?

Kun piknikruokaa pakataan ulkoilupäivää varten, tärkeintä on valita oikeanlaiset astiat ja varmistaa sopivat säilytyslämpötilat. Pakkaa kaikki kastiketta sisältävät ruoat ja salaatit tiiviisiin astioihin. Esilämmitä lämminruokien termosastiat ja pakkaa ruoka niihin. Laita kylmät piknikruoat kylmälaukkuun kylmäpakkausten kanssa. Kääri voileivät voipaperiin tai alumiinifolioon, ja jätä hedelmät kokonaisiksi, jotta ne eivät tummene. Laita painavammat tavarat korin tai laukun pohjalle ja kevyemmät päälle. Pakkaa muut tärkeät tarvikkeet erilliseen laukkuun. Ota mukaan lautasliinoja, aterimet, mukit ja piknikviltti.

Millaista etukäteen valmistettavaa piknikruokaa kannattaa tehdä isommalle porukalle?

Valitse suuremmalle väelle sellaisia piknikruokia, joita voit valmistaa etukäteen suuremman määrän mutta jotka pysyvät hyvinä pidempään. Voit valmistaa pastasalaatteja, papusalaatteja tai viljasuurimoista tehtäviä salaatteja jo edellisenä päivänä. Ne sopivat mainiosti nyyttikesteille, koska ne ovat maukkaita, niitä on helppo annostella ja ne vievät nälän. Käteviä ruokia ovat myös kylmänä tai huoneenlämpöisinä tarjoiltavat voileivät, piirakat tai frittatat, joista voi leikata pieniä suupaloja tai viipaleita. Jälkiruoaksi voit valmistaa vaikkapa isomman määrän keksejä tai muffineja. Nämä ruoat ovat herkullisia, minkä lisäksi niitä on helppo kuljettaa ja tarjoilla. Siksi ne ovat loistovalintoja nyyttikesteille.