Kanasandwich

Kanasandwich

1 tunti
Kesä on täydellinen aika nauttia piknikistä ystävien ja rakkaiden kanssa, ja mikä sopisikaan paremmin piknikille kuin herkullinen kanasandwich ja paistetut juustolastut? Nämä herkulliset voileivät on valmistettu samettisesta caesarmajoneesista, makean kirpeästä marinoidusta punasipulista, suolaisesta pekonista, pähkinäisistä ja täyteläisistä artisokan sydämistä, rapeasta salaatista ja Worcestershire-kastikkeella marinoidusta kanasta, jotka kaikki yhdessä luovat todella suussa sulavan makuelämyksen. Yhdistä kanasandwich rapeisiin juustolastuihin lisätäksesi ateriallesi vielä enemmän makua ja rakennetta.
https://www.arla.fi/reseptit/kanasandwich/

Tee näin:

Caesarmajoneesi
  • Kaada kerma tehosekoittimeen valkosipulin, sitruunamehun, suolan ja pippurin kanssa.
  • Sekoita suurella nopeudella noin 10 sekunnin ajan. Lisää sitten, kun tehosekoitin on käynnissä, öljyä hitaasti ohuena nauhana.
  • Peitä caesarmajoneesi ja säilytä jääkaapissa vähintään 1 tunti.
  • Mausta maun mukaan.
Marinoitu punasipuli
  • Sulata voi pannulla korkealla lämmöllä, mutta ruskistamatta sitä.
  • Kypsennä sipuleita noin 2 minuuttia.
  • Lisää viinietikka, sokeri ja suola ja keitä sipulia keskilämmöllä 5–7 minuuttia tai kunnes etikka on melkein haihtunut.
  • Anna sipulien jäähtyä ja poista lopuksi suolavedestä.
Marinoitu kana
  • Anna grillipannun lämmetä hyvin – noin 4 minuuttia korkealla lämmöllä.
  • Päällystä fileet öljyllä ja grillaa niitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen.
  • Poista fileet, anna niiden jäähtyä hieman ja silppua ne kahdella haarukalla.
  • Sekoita liha Worcestershire-kastikkeen, öljyn, suolan ja pippurin kanssa ja anna sen marinoitua peitettynä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia – mieluiten yön yli.
Rapeat juustolastut
  • Kuumenna uuni 175 °C:seen.
  • Levitä juustoraaste ohuesti leivinpaperilla vuoratulle leivinpaperille.
  • Paista uunin keskitasolla 6–7 minuuttia – juuston tulee olla kullanruskeaa mutta ei palanutta.
  • Nosta leivinpaperi rapean juuston kanssa ritilälle ja anna sen jäähtyä.
  • Murra juusto suupalan kokoisiksi paloiksi.
Kanasandwichien tarjoilu
  • Halkaise sämpylät ja paahda ne molemmilta puolilta (anna sämpylöiden jäähtyä, jos ne pakataan piknikille).
  • Levitä Caesarmajoneesi sämpylöille ja täytä ne salaatilla, pekonilla, marinoidulla kanalla, artisokan sydämillä ja marinoidulla punasipulilla.
  • Tarjoile kanasandwichit rapeiden juustolastujen kanssa.
Valmis!

Kysymyksiä kanasandwichista ja juustolastuista

Helpolla kanasandwichin reseptillä herkullisten sandwichien valmistaminen kotona ei ole haaste. Jos haluat lisätietoja kanasandwicheista ja juustolastuista, jatka lukemista. Alla olemme vastanneet joihinkin molempia koskeviin kysymyksiin.

Kuinka kanasandwich tehdään kotona?
Valmista kotitekoista caesarmajoneesia, marinoitua punasipulia, paistettua pekonia ja marinoitua grillattua kanaa. Voit tehdä tämän etukäteen, jos haluat säästää aikaa myöhemmin. Kokoa sandwich paahdettuun patonkiin salaatin ja artisokan sydämien kanssa.
Kuinka kana valmistetaan sandwichia varten?
Täydellisten kesäsandwichien tekemiseen tarvitset maukasta kanaa. Aloita kuumentamalla grillipannu – noin 4 minuuttia korkealla lämmöllä pitäisi olla sopiva. Päällystä fileet öljyllä ja grillaa keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Muista kääntää niitä ajoittain varmistaaksesi tasaisen kypsymisen. Poista fileet pannusta ja anna niiden jäähtyä hieman ennen kuin silppuat ne kahdella haarukalla. Sekoita silputtu liha kotitekoiseen marinadiin, joka on valmistettu Worcestershire-kastikkeesta, öljystä, suolasta ja pippurista. Anna lihan marinoitua vähintään 30 minuuttia jääkaapissa. Makujen tekeytyminen yön yli antaa parhaan lopputuloksen.
Kuinka juustolastuja tehdään uunissa?
Levitä silputtu juusto tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratulla uunipellille ja aseta se esilämmitettyyn uuniin. Paista 6–7 minuuttia juuston sulattamiseksi ja ruskistamiseksi, kunnes se on kullanruskeaa. Murra se jäähdyttämisen jälkeen suupalan kokoisiksi paloiksi.
Mikä on paras juusto lastuille?
Kun juusto ruskistuu, se karamellisoituu ja luo rapean, kullanruskean kuoren. Joitakin yleisesti ruskistettuja juustoja ovat cheddar, Gruyere ja parmesaani – kaikki teräviä, suolaisia ja maukkaita juustoja. Kaikki juustot eivät kuitenkaan sovellu ruskistamiseen, koska jotkut voivat muuttua liian öljyisiksi tai sulaa liian nopeasti, mikä johtaa palaneeseen tai rasvaiseen sotkuun. Juustolastujen reseptissämme käytämme herkullista cheddaria.

Ainekset

Caesarmajoneesi
15 % ruokakermaa
1 dl
Pieni valkosipulinkynsi murskattuna
1
Sitruunamehua vastapuristettuna
2 tl
Suolaa
¼ tl
Vastajauhettua pippuria
Neutraalin makuista kasviöljyä esim. rypsiöljyä
1½ dl
Marinoitu punasipuli
10 g
Punasipuli ohuina lohkoina (n. 200 g)
2
Vaaleaa balsamiviinietikkaa
1 dl
Ruokosokeria
1 tl
Suolaa
½ tl
Marinoitu kana
Kanafileitä (n. 300 g)
3
Rypsiöljyä
2 tl
Worcestershirekastiketta
2 tl
Suolaa
½ tl
Pippuria
Rapeat juustolastut
100 g
Tarjoiluun
Pientä patongit tai palaa isommasta patongista
4
Lehteä romaine-salaattia
4
Paistettua pekonia
8 siivua
Artisokan sydämiä öljyssä, leikattuina suupalan kokoisiksi paloiksi
100 g
Lisää herkullisia ideoita
Club Sandwich
30 minuuttia
Club Sandwich
(9)
Reuben sandwich
40 minuuttia
Reuben sandwich
(3)
Pikkelöity punasipuli
15 minuuttia
Pikkelöity punasipuli
(25)

Pakkaa piknik-koriisi parhaat kanasandwichit ja paistetut juustolastut

Pulled chicken sandwich on täydellinen ulkona nauttimiseen. Se on helppo pakata, säilyttää, kuljettaa ja syödä käsin. Kaiken kaikkiaan se on täydellinen valinta piknikille puistossa tai takapihalla, jos et malta odottaa, että voit upottaa hampaasi herkulliseen kanasandwichiin. Bonuksena kaikki ainesosat voidaan tehdä etukäteen, jos haluat säästää aikaa retkipäivänä.

Upea kanasandwich on valmistettu herkullisesta, paahdetusta leivästä, pehmeästä kanasta ja upeasta täytevalikoimasta. Versiomme on valmistettu kermaisesta caesarmajoneesista, marinoidusta punasipulista, suolaisesta pekonista, täyteläisistä ja pähkinäisistä artisokan sydämistä, rapeasta salaatista ja tietysti ihanasta, marinoidusta kanasta. Se on sellaisenaan täynnä upeita makuja ja rakenteita.

Levitä päälle suolaista caesarmajoneesia

Kanasandwich majoneesilla on klassikko. Mutta ei ole mitään syytä valita yksinkertaista, tavallista majoneesia, kun voit helposti valmistaa oman caesarmajoneesisi. Klassisen caesarsalaatinkastikkeen innoittamana tässä sitruunamehusta ja valkosipulista valmistetussa caesarmajoneesissa on vahva, kirpeä maku ja voimakas valkosipulin maku. Sitruunamehu tarjoaa raikkaan, hapokkaan vivahteen, joka sopii majoneesin täyteläisyyteen, kun taas valkosipuli lisää pistävän ja hieman mausteisen maun.

Kanasandwicheihin täydellisesti sopiva kermainen caesarmajoneesi on uskomattoman monipuolinen mauste, joka voi lisätä makua moniin ruokiin. Majoneesin yksinkertaisuus sitruunamehun ja valkosipulin kanssa antaa myös caesar-kanasandwichin muiden ainesosien maistua läpi ja tuo mukanaan lisää ulottuvuuksia koko sandwichin makumaailmaan.

Revitty kana herkullisessa marinadissa

Kanasandwichin kastikkeesta tulee erityisen herkullista, kun liha marinoidaan maun lisäämiseksi. Sen tekeminen kotona on onneksi melko helppoa. Yhdistämällä Worcestershire-kastiketta, öljyä, suolaa ja pippuria voit tehdä yksinkertaisen mutta maukkaan marinadin, johon silputtu liha sekoitetaan.

Worcestershire-kastikkeessa on erottuva, suolainen ja hieman kirpeä maku, jota kuvataan usein umamiksi, raskaaksi tai ”lihaiseksi”. Se on valmistettu etikan, melassin, sardellin, tamarindin, sipulin, valkosipulin ja mausteiden seoksesta, mikä antaa silputulle kanasandwichin marinadille monimutkaisen ja täyteläisen maun. Se toimii hyvin miedon makuisen kanan kanssa ja tuo sandwichiin lisää syvyyttä ja monipuolisuutta.

Hapanta makua marinoidusta punasipulista

Marinoiduissa punasipuleissa on kirpeä ja hieman makea maku, jota kuvataan usein teräväksi ja etikkaiseksi. Miedossa ja hedelmäisessä valkoisessa balsamiviinietikassa kypsennettynä tämä etikkainen maku erottuu olematta ylivoimainen. Marinointiprosessi antaa sipulille ainutlaatuisen maun, joka eroaa sekä raa'asta että keitetystä sipulista.

Marinoitujen punasipulien rakenne on myös erottuva, koska niistä tulee pehmeämpiä kuin raaoista sipuleista, mutta niiden rapeus säilyy kuitenkin. Maun ja rakenteen vuoksi marinoidut punasipulit ovat loistava kanasandwichin täyte. Ne lisäävät voileipiin virkistävän maun ja luovat siten mukavan tasapainon täyteläisyyden ja suolaisuuden välillä.

Tarjoile lisukkeena rapeita juustolastuja

Juustolastut ovat maukas ja helposti valmistettava lisuke, joka voi olla loistava lisä kanasandwichiin. Uunissa paistettaessa juustosta tulee rapeaa ja kullanruskeaa ja se saa herkullisen suolaisen ja hieman pähkinäisen maun. Juustolastujen rapea rakenne tarjoaa tyydyttävän rapeuden, joka voi täydentää sandwichin pehmeyttä.

Juuston maku voi tuoda lisää täyteläisyyttä ja monipuolisuutta kanasandwich-ateriaan. Voit jopa käyttää sitä yhtenä kanasandwichin täytteistä, jos haluat enemmän rapeutta kanasandwichiin. Koska juustolastut on helppo valmistaa etukäteen ja ne säilyttävät rapean rakenteensa, ne ovat ilmeinen asia piknikille.

Kokeile erilaisia täytteitä

Kanasandwichin täyttämiseen on monia eri tapoja. Ensinnäkin voit vaihtaa marinadin ja leikkiä mausteiden kanssa. Kesällä toimii aina klassinen grillimarinadi, joka saa sinut haaveilemaan grillaamisesta. Jos haluat jotain erilaista, suosittelemme tutustumaan savuiseen chipotle-marinadiimme.

Voit myös valita erilaisia vihanneksia, kuten auringon kypsyttämiä tomaatteja tai maukkaampaa salaattia, kuten rucolaa. Kanasandwichissa voi myös kokeilla erilaisia levitteitä. Maukas jalapeno-dippi nostaa varmasti lämpöä, jos nautit marinoitujen jalapenojen mausteisesta ja kirpeästä mausta.

Viimeinen vaihtoehto, jota haluamme korostaa, on kanasandwichin valmistaminen juuston kera. Voit joko käyttää kotitekoisia juustolastujasi rapeana lisänä tai lisätä suosikkijuustoasi viipaleina. Cheddar sopii hyvin kanasandwichiin, koska se antaa ihanan terävyyden ja pähkinäisen pohjasävyn jokaiseen suupalaan. Kokeile erilaisia muunnelmia ja yhdistelmiä löytääksesi parhaan reseptin, jonka ansiosta kesäiset sandwichisi ovat täynnä makua.

Vinkkejä

Caesarmajoneesi, marinoitu sipuli, marinoitu kana ja juustolastut voidaan helposti valmistaa edellisenä päivänä. Säilytä eri ainesosat ilmatiiviissä astioissa jääkaapissa.

Käytä ylimääräistä caesarmajoneesia dippinä juustolastuille tai rapeille vihannestikuille. Se säilyy jääkaapissa 3–4 päivää.

Jos valmistat kanasandwichin täytteitä etukäteen, kannattaa koota sandwichit vasta juuri ennen tarjoilua tai piknik-korin pakkaamista. Näin leipä pysyy tuoreena eikä muutu vetiseksi. Jos se kootaan liian aikaisin, täyte voi alkaa imeytyä leipään ja tehdä siitä tahmean.