Reuben sandwich

Reuben sandwich

40 minuuttia
Reuben Sandwich on amerikkalainen kerrosvoileipä, joka ei taatusti jätä ketään nälkäiseksi. Nappaa Reuben Sandwich vaikka lounaaksi. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/reuben-sandwich/

Tee näin:

Reuben sandwich
  • Ota ensimmäiseksi voi jääkaapista huoneenlämpöön pehmenemään.
  • Reuben Sandwichin tärkeimpiä elementtejä on siinä käytetty persoonallinen kastike, joten aloita Reuben Sandwich valmistamalla kastike.
  • Silppua paprika ja sipuli hienoksi silpuksi. Sekoita kastikkeen muut ainekset paprikan ja sipulin kanssa ja laita kastike sivuun odottamaan ja maustumaan.
  • Valuta hapankaali ja sekoita se juustoraasteen kanssa.
  • Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja voitele leivät molemmilta puolilta huoneenlämpöisellä voilla.
  • Levitä 4 leipäpalan päälle hapankaalijuustoraasteseos ja laita lihaviipaleet hapankaalijuustoraasteen päälle. Lisää kastike lihojen päälle ja painele Reuben sandwichien kansipalat paikalleen.
  • Grillaa leipiä molemmin puolin kuumalla grillipannulla tai voileipägrillissä, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin pintaan ja juusto on kunnolla sulanut.
  • Leikkaa leivät kahtia ja työnnä sen keskelle grillitikku, jotta se pysyy paremmin kasassa.
  • Leikkaa suolakurkut pituussuunnassa puoliksi ja laita suolakurkut grillitikkuihin leipien päälle.
Valmis!
Vinkki

Tarjoile Reuben Sandwich sellaisenaan, tai esimerkiksi kevyen salaatin kanssa.

Reuben sandwich Q&A

Onko Reuben sandwich tehty suolalihasta vai pastramista?
Tämä klassikko sisältää aina suolalihaa. Vaikka pastrami on erinomainen vaihtoehto, jolla on samanlainen makuprofiili, se tekee voileivästäsi teknisesti muuta kuin Reuben Sandwichin.
Onko Reuben Sandwich irlantilainen vai saksalainen?
Itse asiassa, ei kumpaakaan. Vaikka sen tarkkaa alkuperää ei tiedetä, yleinen käsitys on, että se on luotu Amerikassa (joko New Yorkissa tai Omahassa). Sen pääainekset ovat kuitenkin hyvin pitkälti saksalaisia (hapankaali) ja irlantilaisia (suolaliha).
Kenen mukaan Reuben Sandwich on nimetty?
Tästä kuuluisasta voileivästä on kaksi alkuperätarinaa. Toinen tarina kertoo Omahassa asuvasta ruokakauppias Reuben Kulakofskystä, joka valmisti voileipää säännöllisesti pokerinpelaajien ryhmälle. Toisen tarinan mukaan sen keksi William Hamerly, newyorkilainen, joka nimesi sen Reuben's Restaurant and Delicatessenin perustajan Arnold Reubenin mukaan.

Ainekset

Reuben sandwich
Hapankaalia
1 dl
Riimihärkää tai naudan suolalihaa
200 g
Castello® Präst -juustoa
1 dl
Hapanjuurileipä
8 siivua
Suolakurkkua
2
Kastike
Puolikas vihreä paprika
Salottisipuli
1
Majoneesia
1 dl
Chilikastiketta
1 rkl
Paprikajauhetta
1 tl
Dijon sinappia
1 tl
Tabasco
½ tl
Lisää herkullisia ideoita
Club Sandwich
30 minuuttia
Club Sandwich
(9)

Iso voileipä vielä isommilla mauilla

Ei ole mikään pieni saavutus saavuttaa julkkisasema voileipänä. Reuben Sandwichin valmistamiseen tarvitaan ohuen ohutta suolalihaa, täyteläistä juustoa ja hapankaalia sekä tietysti intensiivisen kermaista kastiketta. Tuoreen hapanjuurileivän väliin kerrostettuna ja paahdettuna kullanruskeaksi, tämä leipä tarjoaa ihanan makunautinnon.

Reuben Sandwich - herkullinen voileipä

Tämän vaatimattoman voileivän historia on juurtunut vahvasti deli-kulttuuriin, ja siitä on tullut monien lounasruokien perusruokalaji. Vaikka siitä on monia muunnelmia, suosituin on edelleen klassinen hapanjuurileipä, jossa on suolalihaa, sveitsiläistä juustoa, hapankaalia ja venäläistä kastiketta.

Miksi tämän pitäisi olla go-to voileipäsi?

Sen lisäksi, että se on erittäin herkullinen voileipä, useimmat ainesosat ovat ruokakaapin perusraaka-aineita ja ne voidaan säilyttää pitkään. Tämä tarkoittaa, että sinulla saattaa olla jo kaikki raaka-aineet valmistaaksesi Reuben Sandwichin, tai voit helposti hankkia tarvitsemasi, puuttuvat ainekset.

Juomat, jotka sopivat hyvin Reuben Sandwichin kanssa

Koska voileipä sisältää runsaasti rasvaa, raikas valkoviini on erinomainen valinta, jos haluat olla hienostunut. Myös jotkin punaviinit, erityisesti ne, joissa on paljon happoja, sopivat hyvin yhteen tämän leivän kanssa. Reuben Sandwich maistuu erinomaiselta tietysti myös jääkylmän lagerin tai maitolasillisen kanssa.