• Reseptit
  • Artikkelit
  • Lapsiystävällisiä illallisideoita tähteeksi jääneistä vihanneksista

Lapsiystävällisiä illallisideoita tähteeksi jääneistä vihanneksista

Lapsiystävällisiä illallisideoita tähteeksi jääneistä vihanneksista

Lapsia on joskus vaikea saada syömään vihanneksia, mutta pienillä vinkeillä sekin onnistuu! Luovilla, hauskoilla ideoilla muutat vihannekset herkullisiksi ja houkutteleviksi aterioiksi, joista lapset taatusti pitävät. Värikkäistä pastavuoista suussa sulaviin kasvistäytteisiin pizzoihin – tässäpä muutamia lapsiystävällisiä illallisideoita, jotka tekevät vihanneksista aterian staran.

Kuinka vihannekset saadaan maistumaan lapsille?

Vihannekset kannattaa tarjoilla lapsille tavalla, joka on ilo silmälle, maistuu hyvältä ja on helppo popsia. Voit piilottaa niitä tuttuihin lempiruokiin, ja esitellä lapsille näin erilaisia makuja ja koostumuksia. Näin ateriasta tulee myönteinen ja nautinnollinen kokemus vähän nirsommillekin syöjille. Samalla voit hyödyntää tähteeksi jääneitä vihanneksia!

Neljä parasta ideaa lapsille maistuviin kasvisruokaresepteihin

Valmista perheen pienimmille luovia ja kekseliäitä aterioita tähteistä. Näin vähennät ruokahävikkiä ja tutustutat lapset erilaisiin makuihin ja koostumuksiin. Jos jääkaapista löytyy vihanneksia, etkä keksi niistä mitään valmistettavaa, tutustu näihin ideoihin! Herkulliset resepti-ideamme maistuvat lapsille niin, että näitä ruokia halutaan syödä useamminkin.

Jos haluat lisää ideoita ja inspiraatiota, tutustu suosituimpiin tähteeksi jääneistä vihanneksista valmistettaviin keittoihin ja riisiruokiin sekä tähteeksi jääneitä vihanneksia ja kananmunia sisältävien kasvisruokien suosikkiresepteihin.

Pastavuoat ja pasta tähteeksi jääneistä vihanneksista

Pasta on monien lasten suosikki, ja se sopii täydellisesti tähteeksi jääneiden vihannesten kanssa. Valmista helppo, kermainen pastavuoka valkokastikkeella ja sekoita joukkoon värikkäitä hienonnettuja tai silputtuja kasviksia.

Tutustu suussasulavien kasvispastojen maailmaan ja aloita paahdettuja kasviksia sisältävästä spagetistamme, jossa on tomaattia, munakoisoa ja kesäkurpitsaa sekä kruununa runsaasti juustoa. Saat ruoasta paremmin lasten makuun sopivaa sekoittamalla vihannekset mehevän kermaiseen kastikkeeseen, jolla tämä ruokalaji nousee aivan uudelle herkullisuuden tasolle.

Pizza tähteeksi jääneistä vihanneksista

Kuka voi vastustaa pizzan viehätystä? Pizzan rajana on vain mielikuvitus. Järjestä mukaansatempaava pizzailta ja ota lapset mukaan valmistamaan omia räätälöityjä kasvispizzojaan. Käytä pizzataikinan perusreseptiämme ja viimeistele se erilaisilla värikkäillä paprikoilla, kesäkurpitsalla, kirsikkatomaateilla ja muilla täytteillä. Älä unohda lasten suosikkeja, kuten pepperonia, kinkkua, nakkeja tai pekonia, ja ripottele pinnalle tietenkin runsaasti juustoraastetta.

Lasagne tähteeksi jääneistä vihanneksista

Lasagne on todellinen koko perheen suosikki sekä mukava ja täyttävä ruoka, johon on helppo lisätä tähteeksi jääneitä vihanneksia. Laita lasagnelevyjen ja täyteläisen tomaattikastikkeen väliin kerros tähteiksi jääneitä vihanneksia, kuten ohueksi viipaloitua, hienonnettua tai silputtua porkkanaa, perunaa, kesäkurpitsaa, sientä tai paprikaa. Käytä klassista italialaista lasagnereseptiämme ja lisää haluamasi ainekset. Lapset pitävät tämän herkullisen kasvislasagnen mausta ja koostumuksesta. Suosikkiruoalla herkutellessaan he tutustuvat vaivihkaa kasvisten syömisen iloon.

Tacot, nachot ja quesadillat tähteeksi jääneistä kasviksista.

Nosta lapsiystävälliset kasvisillallisesi uudelle tasolle suussa sulavilla texmexherkuilla! Tee tacoillasta vihannesjuhla. Kokeile helppoa kotitekoisten jauhelihatacojen reseptiämme ja sekoita jauheliha blanseerattujen hienonnettujen porkkanoiden, paprikoiden, kesäkurpitsojen tai muiden tähteiden kanssa. Ne sulautuvat jauhelihaan saumattomasti!

Kuvittele sitten haukkaavasi juustoisia quesadilloja, jotka pursuavat maukkaita paistettuja vihanneksia. Nämä uskomattoman maukkaat texmexherkut sopivat täydellisesti hauskoihin koko perheen iltahetkiin, joita haluat maustaa eksoottisilla herkuilla.

Miksi et kokeilisi herkullisia kasvisnachojamme? Maukkaalla juustolla ja sipulilla, kidneypavuilla, tomaatilla, palsternakalla ja bataatilla kuorrutettu ruoka on herkullinen muunnos lohturuokien klassikosta. Ne tarjoillaan tietenkin guacamolen kanssa ja sopivat täydellisesti juhlaan kuin juhlaan ja niin lasten kuin aikuistenkin hauskoihin hetkiin.