Quesadilla avokadosalaatilla

Quesadilla avokadosalaatilla

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(3)

Quesadilla avokadosalaatilla on mahtava makujen yhdistelmä! Resepti sopii loistavasti suolaiseksi tarjoiltavaksi aamiaiskutsuille ja valloittaa varmasti kaikki syöjänsä!

Ainekset

Annokset

Quesadilla

  • 2 tortillaa
  • lehtikaalia silputtuna ja hiukan paistettuna
  • sipulia pehmeäksi paistettuna
  • pekonia rapsakaksi paistettuna
  • raastettua Arla Goudaa

Avokadosalaatti

  • 1 avokado
  • tuoretta korianteria
  • puolikas punasipulia
  • ripaus sokeria
  • puristettua limemehua
  • suolaa
  • mustapippuria

Tee näin:

Tee näin:

Laita tortillakuori leikkuulaudalle. Laita päälle ensin juustoraastetta, sitten muita täytteitä ohuelti. Laita päällimmäiseksi uudestaan juustoa. Aseta kaiken ylle vielä toinen tortillakuori. Paista näin muodostunut quesadilla lämpimällä, ei kuumalla pannulla joko pienessä öljytilkassa tai kuiviltaan. Käännä ympäri ja paista vielä toiselta puolelta. Juuston on tarkoitus sulaa quesadillan sisällä ja ”liimata” tortillat yhteen. Samalla tortillojen pinta saa kauniin värin. Laita valmis quesadilla takaisin leikkuulaudalle ja pilko terävällä veitsellä neljään osaan. Kuori sipuli ja pilko puolikas ohuiksi rinkulanpuolikkaiksi. Laita pieneen astiaan, ripsi päälle hiukan sokeria ja hiero sipuleita sormissa. Näin sipulin ärtsyin maku taittuu. Puolita avokado kuorineen ja poista kivi. Kaiva hedelmäliha kokonaisena kuoresta. Pilko avokado ronskeiksi paloiksi. Purista päälle limemehua. Silppua korianteria. Yhdistä avokado, punasipuli ja korianteri. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Vinkki

Herkullisen Quesadillan avokadosalaatilla meille tarjosi ruokablogi Sillä Sipuli.
''Ohje itsetehtyihin täällä http://sillasipuli.blogspot.fi/2014/03/tortillat-helposti-ihan-itse-kauliten.html. Tortillat voi tehdä aamuksi valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä ja säilyttää muovipussissa. Tortillat voi myös ostaa valmiina. Quesadilloihin voi kokeilla monenlaisia täytteitä. Ihan lemppareitani on metsäsieni-sipuli- tai chorizo-sipulitäyte. Tärkeää on, ettei täytteitä laita liikaa ja että aina on mukana juustoa.'' - Sillä Sipuli blogin Merituuli
(http://sillasipuli.blogspot.fi/)