Kasvisnachot

Kasvisnachot

30 minuuttia
Nauti iso kulho herkullisia kasvisnachoja runsaan guacamolen kera. Ylijääneet vihannekset eivät ole koskaan maistuneet näin hyviltä, joten voit vapaasti muuttaa bataatin, palsternakan ja tomaatit taivaasta lähetetyksi välipalaksi ennen illallista. Nämä ovat helppoja kasvisnachoja, joita voi tarjoilla alkupalana juhlissa tai pääruokana. Onko sinulla siis vieraita perjantaina vai haluatko vain jäädä kotiin katsomaan elokuvaa? Kasvistanachot, joissa on venyvää juustoa ja ihanan elinvoimaisia makuja, sopivat juuri tähän tarkoitukseen!

Tee näin:

Kasvisnachot
  • Kuullota sipulia öljyssä kirkkaaksi.
  • Lisää hienonnettu valkosipuli ja chili.
  • Kuori palsternakka ja bataatti ja paloittele ne pieniksi kuutioiksi ja lisää ne pannulle. Ripottele joukkoon yrttejä ja sekoita hyvin.
  • Lisää hienonnetut tomaatit, kidneypavut ja vesi ja anna kiehua 5-10 minuuttia, kunnes pavut ovat lämmenneet.
  • Asettele nachosipsejä reunan ympärille ja ripottele juustoa kaiken päälle. Paista 200 °C:ssa ylä- ja alalämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes juusto on kullanruskeaa.
Guacamole
  • Puolita avokadot, poista kivet ja murskaa hedelmäliha haarukalla yhdessä välimerellisen juuston kanssa.
  • Sekoita joukkoon murskattu valkosipuli, hienonnettu korianteri ja limen mehu. Mausta runsaalla suolalla ja pippurilla.
Valmis!

Kysymyksiä kasvisnachoista

Jos sinulla on kysyttävää kasvis- ja papu- ja juustonachoista, käymme läpi joitakin yleisimpiä kysymyksiä, jotka auttavat sinua ruoanlaittoseikkailussasi.

Voiko nachoihin laittaa vihanneksia?
Kyllä, nachoihin voi laittaa vihanneksia. Itse asiassa kannustamme sinua tekemään niin. Kasvistanachot ovat erinomainen tapa käyttää ylijäämävihanneksia ja saada herkullinen illallinen.
Mitkä vihannekset ovat hyviä nachoissa?
Bataatit, palsternakat ja tomaatit muodostavat hyvän pohjan kasvisnachoille. Myös proteiinin lisääminen kidneypapujen muodossa on suosittu vaihtoehto. Näin saat hieman meksikolaista tai texasilaisuutta, jota useimmat meistä ajattelevat, kun nautimme nachoja. Voit myös sekoittaa, yhdistellä ja kokeilla muita vaihtoehtoja.
Mitä tarjoilla kasvisnachojen kanssa?
Tarjoa iso kulho guacamole-juustodippiä kasvisnachojen kanssa - mikään ei nimittäin vedä sille vertoja. Siinä yhdistyvät rapeus ja kermaisuus sekä mausteiden ja tulisuuden vastakohtana oleva virkistävä makeus. Lusikoi ja nauti.

Ainekset

Kasvisnachot
Sipuli
1
Valkosipulinkynsiä
2
Kidneypapu
1 tlk
Tuore, punainen chili
1
Tacomaustetta
2 rkl
Tomaatteja
2
Palsternakka
1
Bataatti
1
Vettä
½ dl
Pussillinen nacho
1
2 dl
Guacamole
Avokado
2
Valkosipulinkynsiä
2
Limetti
1
Tuoretta korianteria hienonnettuna
1 dl
100 g
Suolaa
Pippuria
Lisää herkullisia ideoita
Nachovuoka
45 minuuttia
Nachovuoka
(20)
Nachokuorrutettu kanavuoka
35 minuuttia
Nachokuorrutettu kanavuoka
(47)

Kokeile tätä helppoa kasvisnacho-reseptiä

Ei ole reilua muita ruokia kohtaan, että tämä nacho-vihannesresepti pursuaa näin paljon makua ja on samalla helppo valmistaa. Vain muutamalla ainesosalla - mukaan lukien ylijäämävihannekset, jotka voit säästää jääkaapissa lojumasta - voit valmistaa herkullisen ruokalajin kaikkien nautittavaksi. Suolaisia sipsejä, täyteläistä juustoa ja ihanaa potkua mausteista ja tulisuudesta. Tämä ateria hivelee sitä osaa makuaistista, joka sanoo: "Vielä yksi, kiitos". Näiden kasvisnachojen kanssa suosittelemme, että annat periksi houkutukselle.

Bataattien, palsternakan ja kidneypapujen kera

Täytetyt nachot tarvitsevat oikeat kasvikset, ja jos sinulla on kaapissasi ylijäämäbataattia, palsternakkaa ja ehkä purkillinen kidneypapuja, olet onnekas. Bataatti ja palsternakka saattavat vaikuttaa epätavallisilta valinnoilta, mutta niiden makeiden ja pähkinäisten makujen yhdistelmä sopii täydellisesti yhteen klassisen nacho-ruoan suolaisten, mausteisten ja juustoisten sävyjen kanssa.

Kidneypapujen ohella ne antavat myös sulavan murean rakenteen. Yksi hyvän aterian tärkeimmistä osatekijöistä on hyvä suutuntuma - ja kun nachojen päälle lisätään hieman guacamolea ja juustotäytteitä, saat kirjaimellisesti kaiken haluamasi yhdellä puraisulla.

Tee kermainen ja juustoinen guacamole

Yksikään nacho ei jää syömättä, kun tarjoat kaveriksi kermaisen guacamole-juustodipin. Raikkaiden, kirkkaiden makujensa ansiosta se antaa virkistävän silauksen tälle hemmottelevalle ruokalajille. Korianteri ja lime tuovat ihanaa suutuntumaa, joka auttaa tasapainottamaan avokadojen voisia ja maanläheisiä sävyjä. Guacamole on koostumukseltaan kermaista, ja se on kuin suunniteltu rapeiden nachojen päälle, jolloin siitä syntyy täydellinen pieni, taivaalliselta maistuva herkkupala.

Nämä kasvisnachot eivät ole ainoa tapa käyttää ylijäämävihanneksia. Kokeile esimerkiksi paistettuja bataatteja punasipulin, lehtikaalin ja juuston kanssa tai valitse täysin erilainen resepti ja kokeile herkullista parsa-quichea.

Vinkkejä

Juusto on avain parhaan kasvisnachokulhollisen valmistukseen. Muista levittää juustoraastetta koko kulholliseen, jotta jokaisella rapealla ja lämpimällä vihanneksella on hieman juustoa.

Levitä nacho siististi ja tasaisesti kulhon reunoille. Niiden pitäisi muodostaa mukava kerros paahdettujen vihannesten ympärille. Näin varmistat esteettisesti miellyttävän esillepanon, joka näyttää aivan upealta, kun päällä on punaista chiliä ja vieressä upean vihreä guacamole-dippi.