Lempiruokakerho

Lempiruokakerho

HÄPEILEMÄTTÄ
LUONNOLLISESTI

Kaikilla meillä on arjessa hetkiä, kun takana on pitkä päivä, oma jaksaminen lattian tasolla ja ruokaideat lopussa. Nappaa talteen Lempiruokakerhon parhaat vinkit ja reseptit, joiden pariin voit kääntyä arjen häpeilemättä luonnollisissa hetkissä.

RESEPTIVINKKI

RESEPTIVINKKI

"Kermainen italialainen kanapasta on todellinen arkiruokaklassikko maailmalla ja kuuluu myös meidän arkiruokarepertuaariimme, sillä se on maukas ja helppo valmistaa. Erityisen ihanan pastasta tekee sen täyteläinen koostumus, jonka Lempi crème fraiche saa aikaan. Tätä sinunkin on testattava – eikä varmasti jää ainoaksi kerraksi!"

Ennin ja Meri-Tuulin
LIME-TILLI KASTIKE

LIME-TILLI KASTIKE

”Silloin kun en jaksa miettiä ruoanlaittoa, lompsin kaupassa monesti pakastealtaalle kalapuikkojen ja perunamuussin luokse. Kalapuikot on nerokas ruoka ja liian aliarvostettu! Vaikka ei muuten tekisi mieli kokata, jaksan kyllä tehdä kalapuikoille supersimppelin ja erinomaisen kastikkeen, joka kruunaa annoksen.”

LIME-TILLI KASTIKE
MVP Tunatoastit

MVP Tunatoastit

”Miten arkipäivien lähdöt kotoa ovatkin niin usein täynnä kiirettä? MVP tonnikalaleivät ovat juuri näitä arjen kiireisiä hetkiä varten. Leipä vasempaan käteen, laukku oikeaan ja menoksi.”

Emili Kumpuniemen tonnikalaleivät valmistuvat alle 10 minuutissa, joten ne ovat todellista arjen pikaruokaa. Leipien lyömättömän makuelämyksen kruunaa täyteläinen Arla Lempi crème fraiche.

MVP Tunatoastit
Ruuhkavuosi- tortillat

Ruuhkavuosi- tortillat

”Kotikeittiössä toimitan niin kokin, tarjoilijan kuin tiskaajan roolia. Kun lasten harrastusten aikataulut painavat arjen hulinassa päälle ja ruokainspis on kateissa, meidän perheen lautaselta löytyvät itsetehdyt tortillat.”

Koti-iskä88 Instagram-tilin takaa löytyvän Villen kehittelemät ruuhkavuositortillat valmistuvat kädenkäänteessä ja maistuvat taatusti koko perheelle.

Ruuhkavuosi- tortillat
Samettinen punajuuripasta

Samettinen punajuuripasta

”Ei ole yhden käden sormilla laskettavissa ne kerrat, kun olen dublojen peittämänä väsyneenä makaamassa sohvalla miettien, mitä jaksan tänään laittaa ruoaksi. Se ikuinen tuskan aihe. Tämä punajuuripasta on täydellinen arjen pelastajaresepti!”

Salla Salmelan punajuuripasta on helppo ja maistuva vaihtoehto arkeen. Erityisen ihanan pastasta tekee sen samettinen koostumus, jonka Lempi crème fraiche saa aikaan. Testaa ja ihastu!

Samettinen punajuuripasta
Täytetyt uunibataatit

Täytetyt uunibataatit

”Olen arkena äärimmäisen mielikuvitukseton kokkaaja ja kierrätän usein muutamaa samaa reseptiä. Halusin kokeilla jotain uutta ja helppoa arkireseptiä, jota voi varioida sen mukaan, mitä jääkaapista löytyy.”

Mikko Wivolinin täytetyt uunibataatit on arkiruoka, jonka varmasti jokainen osaa valmistaa. Resepti on helposti tuunattavissa ja täytteeseen voi hyödyntää mainiosti hävikkiruokaa.

Täytetyt uunibataatit

TOP 10 ARKIRUOKIEN LEMPPARIT

Yhdistimme Lempiruokakerhon jäsenten voimat ja selvitimme kuluttajien arkiruokien lempparit ja koostimme ne yhteen. Arkiruokien aatelisia ovat pastat, keitot ja yhden vuoan ruoat. Reseptit ovat helppoja ja nopeita, joten ne sopivat täydellisesti arjen häpeilemättä luonnollisiin hetkiin.

Lempiruokalista

 

Lempiruokakerhon seitsemän tähden arkiruokalista on jokaisen kotikokin pelastus. Nappaa tältä listalta todistetusti herkullinen resepti viikon jokaiselle päivälle.

Reseptivinkki

Reseptivinkki

”Arkiruokalempparini on Pariisista inspistä saanut kasvis-quiche. Piirakkaa voi varioida loputtomasti käyttämällä täytteeksi eri kasviksia, joten tähän en kyllästy koskaan.”

Hapokkuutta ja samettista täyteläisyyttä piirakoihin saat käyttämällä Arla Lempi Fraîche-kermaa. Such french kerma, mutta silti Sipoosta. Toimii missä vaan piirakassa – valitse sun suosikki Arlan reseptien joukosta!

Reseptivinkki
Savulohikiusaus

Savulohikiusaus

Iina Hyttisen kuusihenkisessä perheessä helpoilla ja lähes itsestään valmistuvilla arkiruuilla on tilausta. Hyttisillä kasviksista nauttii koko perhe, ja siksi maukas savulohikiusaus kätkeekin sisäänsä kesäkurpitsaa ja porkkanaa.

Kiusaus taipuu näppärästi myös kasvisversioksi, kun lohen korvaa savutofulla.

Savulohikiusaus
LAPSUUDEN KANAKASTIKE

LAPSUUDEN KANAKASTIKE

Jokainen tarvitsee vähintään yhden arkiruoan, johon ei kyllästy koskaan. Lapsuudesta tuttu kanakastike on todellinen arjen taklaaja.

Vain muutama raaka-aine, 15 minuutin valmistusaika ja lautasella on arkiruokaklassikko, jota teet taatusti uudestaan.

LAPSUUDEN KANAKASTIKE
Porokiusaus

Porokiusaus

Kokit ja Potit -blogin Hannele kokee, että tutut ruuat juurruttavat parhaiten arkeen. Uunissa itsekseen tekeytyvä Porokiusaus onkin arkiruokien aatelia.

Porokiusauksesta tekee erityisen ihanan lempeän hapokas luonne, jonka Fraiche-kerma saa aikaan. Heittäydy kiusauksen vietäväksi ja saatat löytää uuden arkiruokasuosikin!

Porokiusaus
LIHAPULLAT & PIPPURIKASTIKE

LIHAPULLAT & PIPPURIKASTIKE

TikTok-tähti Melanie luottaa arjessa takuuvarmoihin makupareihin. Rapeat lihapullat ja perinteinen perunamuusi ovat yhdistelmä, joka ei petä.

Lyömättömän makuelämyksen kruunaa kermainen pippurikastike, jonka voimakas makumaailma on lähtöisin Fraiche-kermasta, paahdetusta mustapippurista ja Dijon-sinapista. Testaa ja ihastu!

LIHAPULLAT & PIPPURIKASTIKE
APPELSIINIBROILERI

APPELSIINIBROILERI

Uusi Kuu -blogin Emilian arkea piristää aurinkoinen Appelsiinibroileri. Appelsiinin, rosmariinin ja ruokakerman liitto on raikkaan koukuttava. 

Tee kerralla isompi satsi, niin säästät aikaa ja vaivaa!

APPELSIINIBROILERI
Lohimedaljongit yrteillä

Lohimedaljongit yrteillä

Mikä on värikästä, helppoa ja supermaukasta? No, tietenkin Isi treenaa -Jessen arjen hittiresepti, joka valmistuu käden käänteessä. 

Lohimedaljongit yrteillä on sporttiperheen arjen pelastaja, jonka mausta ei ole tingitty. 

Lohimedaljongit yrteillä
Vinkit arkeen

Vinkit arkeen

Lempiruokakerhon jäsenille arki ei ole parjattu juttu. Päinvastoin, arjesta ja arkiruuasta on lupa nauttia! Poimi talteen nämä arkea helpottavat niksit.

Näin saat lapset nauttimaan kasviksista

Näin saat lapset nauttimaan kasviksista

  1. Etene lasten ehdoilla: osalle kasvikset maistuvat paremmin ruuan seassa, kun taas toinen haluaa syödä kasvikset sellaisenaan.
  2. Vanhempien esimerkki vaikuttaa asenteisiin. Kun kasvikset ovat luontevana osana arkea eikä niistä tehdä numeroa, on lastenkin helppo suhtautua kasviksiin positiivisesti.
  3. Osallista lapset ruokailuun ja ruuanlaittoon. Sormiruokaillessa lapsella on mahdollisuus vaikuttaa mitä hän suuhunsa laittaa. Isommat lapset kannattaa ottaa mukaan kokkaamaan.
  4. Kokeilkaa koko perheen voimin lasten kaupasta valitsemia eksoottisia kasviksia ja hedelmiä. Näin tavallisista kasviksistakin tulee helpommin lähestyttäviä.
  5. Kannattaa miettiä, miten kasviksista saa lapsille hauskaa ja houkuttelevaa. Lasten ei tarvitse miettiä ruuan terveellisyyttä, mutta yritän kannustaa ilon kautta hyviin valintoihin.
Näin saat lapset nauttimaan kasviksista
Arjen food-preppauksen suunnitteluun

Arjen food-preppauksen suunnitteluun

  1. Hoidan viikonloppuisin ruokaostokset ja ostan kerralla tarvikkeet useampaan ruokaan. Kaapeista löytyvät ainekset ovat pohja suunnitellulle kauppalistalle.
  2. Kokkaan sunnuntaisin pari isoa satsia ruokaa, jotta niistä riittää iloa pitkälle seuraavaan viikkoon. Säilytä ruuat tiiviisti tai pakasta ne, jotta ruokahävikkiä ei synny!
  3. Ajankäytöllisesti on fiksua, että toinen ruoka valmistuu hellalla samalla, kun toinen on uunissa. Uuniruoka on muutenkin parasta prepattavaa, kun sitä saa valmistettua kerralla runsaasti.
  4. Arkiruokaa poljetaan alas turhaan: mealpreppauksessa voi hyvin käyttää arkista kunnon kotiruokaa. Makaronilaatikko ja kanakastike ovat tosi hyviä arkiruokaklassikoita.
  5. Ruokapreppaus mahdollistaa säännöllisen ja monipuolisen ruokailun arjessa. Itse preppaan lisäksi kasviksia ja hedelmiä valmiiksi salaatteja ja smoothieita varten.
Arjen food-preppauksen suunnitteluun
PURKIN TÄYDELTÄ!

PURKIN TÄYDELTÄ!

Meistä jokainen ansaitsee ilon hetkiä ruoanlaiton ja leivonnan parissa. Arla Lempi - tuotteet ovat avain onnistumiseen: kotimaisista, luonnollisista ja laadukkaista raaka-aineista syntyy yksinkertaisesti hyvää ruoka.

PURKIN TÄYDELTÄ!