Lempiruokakerho

Lempiruokakerho

Lempiruokakerho on Suomen symppiksin ruokayhteisö, jossa riemastutaan yhdessä kokkailusta ja tarjoillaan parhaat vinkit rentoon ruuanlaittoon.

Lempiruokakerhon hostit ja vieraat kattavat vuorollaan pöytään omat suosikkireseptinsä arjentaklaajista juhlapöydän kruunaajiin.

 

JOGURTTIRESEPTIT

JOGURTTIRESEPTIT

”Jogurtti sopii monipuolisesti ruuanlaittoon niin suolaisiin kuin makeisiinkin ruokiin. Jogurtti on mun keittiön luottotuote erityisesti, kun grillataan, sillä dippien ja kastikkeiden lisäksi se on taianomainen marinadeissa ja erilaisissa jälkiruuissa.”

Katso alta kaikki Meri-Tuulin inspiroivat jogurttireseptit ja nappaa talteen monipuoliset vinkit jogurttien käyttöön!

Meri-Tuulin

JÄÄDYTETYT JOGURTTIPALAT

”Oletko kokeillut jäädyttää jogurttia? Jäädytetyt jogurttipalat ovat mainio välipala kuumana kesäpäivänä, ja ne maistuvat koko perheelle.

Kokeile eri täytteillä – meidän perheen suosikki on mansikkapalat, granola, paahdettu hasselpähkinä ja pensasmustikat.”

Jäädytetyt jogurttipalat

PAVLOVA JOGURTILLA

”Klassikkojälkiruoka Pavlova on raikas ja pilvenkeveä, kun siihen laittaa täytteeksi kerman sijasta Arla Lempi Sipoolaista jogurttia.

En edes mausta jogurttia, vaan valutan kerrosten väliin juoksevaa hunajaa.”

Hedelmäinen pavlova jogurtilla

JOGURTTINEN PERUNASALAATTI

”Kukapa ei rakastaisi kesäistä perunasalaattia! Kokeile nopea ja lämmin pottusalaatti uusista perunoista ja jogurtista.

Se on aivan parasta savukalan tai sillien kylkeen.”

Jogurttinen perunasalaatti

JOGURTTI LIHAN MARINOINNISSA

”Jogurtti on mun keittiön luottotuote kun grillataan – dippien sekä kastikkeiden lisäksi se on taianomainen marinadeissa!

Jogurtin hapokkuus mureuttaa ja koostumus pitää mausteet lihan pinnassa. Grillissä jogurttinen marinadi paahtuu lihan pintaan ja saat erityisen mehukkaita vartaita.”

Jogurttinen lihamarinadi

JOGURTTIBUFFET

”Meidän lapset rakastaa taiteilua – myös ruoalla. Viikonloppuaamuina teen joskus jogurttikulhopajan: katan pöytään marjoja, viipaloituja hedelmiä, mysliä ja pähkinöitä.

Siinä missä itse innostun väkertämään mandalan, lasten käsistä syntyy aina hullunkurisia naamoja ja lopulta sekä jogurtti että esiin laitetut koristeet katoaa lopuksi pieniin massuihin.”

Jogurttibuffet

JOGURTTIA & VIHANNEKSIA

”Ei ole minun juhlaillallisiani ilman jogurttipedillä tarjottuja vihanneksia. Oma lempparini on pitkään uunissa paahdetut kuoritut punajuuret, ja kesäisin grillattu kesäkurpitsa sekä hiillostetut porkkanat.

Suosittelen kokeilemaan myös lohkottua, pannulla paistettua ja kuivassa siiderissä haudutettua fenkolia!”

Vihannekset jogurttipedillä

Meri-Tuuli Väntsi

 

Meri-Tuuli Väntsi

 

Meri-Tuuli Väntsi on kokki, ruokakirjailija ja ruokastylisti, joka rakastaa matkailua ja maailman erilaisia keittiöitä. Makujen tutkimusmatkailijana hän hakee ideoita ruoanlaittoon erilaisista ruokakulttuureista, perinteisistä ruoanlaittotekniikoista ja sesongin raaka-aineista.

Enni Koistinen

 

Enni Koistinen

 

Enni Koistinen on graafikko, juontaja ja somevaikuttaja, jonka jääkaapissa on aina crème fraichea, marjoja ja maustekurkkua. Enni innostuu perinneruuista, ihailee Jaakko Kolmosen kokkailuja ja haistaa parhaat ruokatrendit jo ennen niiden syntymistä.

PURKIN TÄYDELTÄ!

PURKIN TÄYDELTÄ!

Suomalaisesta maidosta Sipoossa valmistettavat Arla Lempi jogurtit sopivat monipuolisesti ruuanlaittoon sekä sellaisenaan.

Arla® Lempi Kreikkalainen jogurtti 6 %, laktoositon 300 g