Ranskankermalla ja laventelilla aateloitu suklaakakku
  • Arla
  • Reseptit
  • Ranskankermalla ja laventelilla aateloitu suklaakakku

Ranskankermalla ja laventelilla aateloitu suklaakakku

60+ min
Meri-Tuuli Väntsin ranskankermalla ja laventelilla aateloituun suklaakakkuun ei voi tuhlata liikaa ylistyssanoja. Kokeile ja ihastu!
https://www.arla.fi/reseptit/ranskankermalla-ja-laventelilla-aateloitu-suklaakakku/

Tee näin:

  • Lämmitä uuni 170 asteeseen. Rasvaa ja vuoraa halkaisijaltaan noin 22 cm kakkuvuoka leivinpaperilla.
  • Vaahdota kakun voi ja sokeri kuohkean vaaleaksi voikreemiksi. Sekoita vaniljauute voi-sokeriseokseen, ja sen jälkeen kananmunat yksi kerrallaan, vatkaten seosta voimakkaasti.
  • Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää sula suklaa ohuena norona taikinapohjaan.
  • Yhdistä pohjan kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet ja Arla Lempi Crème Fraiche kakkutaikinaan vuorotellen vähän kerrallaan ja hiljaa sekoittaen. Heti kun kakkutaikinan ainekset ovat yhdistyneet, sammuta kone ja kaavi taikina nuolijalla kakkuvuokaan. Kopauta vuokaa pari kertaa työtasoon, jotta taikinan alle jääneet ilmakuplat pääsevät nousemaan ylös. Tasoita pinta nuolijalla ja paista kakku kypsäksi, 40–60 minuuttia vuoan koosta riippuen.
  • Anna kakun jäähtyä ennen vuoan poistamista ja ennen kuin leikkaat kakun, varmista että se on kokonaan jäähtynyt. Leikkaa kahteen tai kolmeen osaan. Laita täytteen suklaa ja laventeli vesihauteeseen, sulata. Nosta sivuun ja anna jäähtyä hieman, lisää Crème Fraîche ja sekoita nuolijalla sileäksi. Täytä kakku suklaatäytteellä.
  • Tee voikreemi: yhdistä voi ja tomusokeri kulhossa ja vatkaa kuohkeaksi. Kääntele sekaan Arla Lempi Crème Fraiche. Ota ¼ osa kreemiä sivuun ja pakkaa se pursotuspussiin. Käytä loput kakun reunojen ja pinnan siloittamiseen – kakku saa paistaa kuorrutteen alta.
  • Sulata lopuksi vielä 75 g tummaa suklaata ja kaada kakun päälle keskelle. Auta suklaata valumaan reunojen yli ohjaamalla sitä kevyesti nuolijalla. Ripottele päälle laventelin kukat. Kun kakun pinnalla oleva suklaa on jähmettynyt, pursota lopusta kreemistä kakun pintaan ruusukkeita ja viimeistele kirsikoilla.
Valmis!

Ainekset

Kakku:
175 g
Sokeria
2½ dl
Vaniljauutetta
1 tl
Kananmunia
3
Tummaa suklaa
100 g
Vehnäjauhoja
3½ g
Leivinjauhetta
2 tl
Kaakaojauhetta
2 rkl
Ruokasoodaa
1 tl
Arla® Lempi Créme Fraîche
150 g
Täyte:
Tummaa suklaa
100 g
Kuivattua laventelin kukkaa (elintarvikelaatu)
1 tl
Arla® Lempi Créme Fraîche
100 g
Kuorrute & koristelu:
125 g
Tomusokeri
225 g
Arla® Lempi Créme Fraîche
50 g
Vaniljauutetta
1 tl
Tummaa suklaa
75 g
Kuivattua laventelin kukkaa
2 tl
Sokerissa säilöttyjä kirsikoita