Lempiruokakerho

Lempiruokakerho

JOULUN LEMPI-MENU

JOULUN LEMPI-MENU

”Lempeys oli illan teema, kun avasin mun studion ovet Lempiruokakerholaisille ja kutsuin ruoan ystävät viettämään iltaa. Suunnittelin ja tein ruoat parille kymmenelle mahtavalle vieraalle. Lempeys -workshopissa pohdittiin lempeyttä voimavarana ja tehtiin harjoituksia, joissa tarkasteltiin lempeyttä eri kanteilta. Teema näkyi myös menussa - valitsin omia joulun suosikkimakujani, sellaisia, jotka tekevät sisäisesti hyvää, mutta hellivät myös silmää. Löydät reseptit alta!”

LEMPEÄÄN JOULUUN

LEMPEÄÄN JOULUUN

1. Tarjoile isolle porukalle pikkujouluillallisella riisipuuroa. Pääset helpolla ja kaikki tykkäävät riisipuurosta!  

2. Oikaise häpeilemättä, niin vältyt turhalta joulustressiltä! Osta ruokia mahdollisimman paljon valmiina, jos siltä tuntuu. En todellakaan kokkaa kaikkea itse, vaan valkkaan pari mielenkiintoisinta reseptiä ja keskityn niihin. Näin joulu ei mene suorittamiseksi. 

3. Itsetehdyt ruokalahjat ilahduttavat aina kaikkia! Esimerkiksi saaristolaisleipä tai puolukkainen joululeipä on ihana lahja antaa – ja myös tosi helppo leipoa. 

4. Muista jouluna hemmotella myös itseäsi. Vietän aina koko joulupäivän yöpaidassa sohvalla peiton alla ja katson ainakin kaksi leffaa, mieluiten kolme. 

5. Joskus voi myös skipata koko joulun ja mennä hotelliin valmiiseen pöytään. Joulu kylpylähotellissa Virossa oli virkistävä ja oli mielenkiintoista nähdä mitä virolaiseen joulupöytään kuuluu. 

LEMPEÄÄN JOULUUN

JOULUN LEMPI-RESEPTIT

Koostimme yhteen suosituimmat reseptit joulupöytään! Joulun kiistattomiin klassikoihin kuuluvat laatikot ja herkullisia uusia tuttavuuksia taas ovat piparinmakuiset leivonnaiset. Reseptit ovat helppoja, nopeita ja vaivattomia, jotta sinä voit keskittyä joulun viettoon.

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Meri-Tuuli Väntsi

 

Meri-Tuuli Väntsi

 

Meri-Tuuli Väntsi on kokki, ruokakirjailija ja ruokastylisti, joka rakastaa matkailua ja maailman erilaisia keittiöitä. Makujen tutkimusmatkailijana hän hakee ideoita ruoanlaittoon erilaisista ruokakulttuureista, perinteisistä ruoanlaittotekniikoista ja sesongin raaka-aineista. 

Enni Koistinen

 

Enni Koistinen

 

Enni Koistinen on graafikko, juontaja ja somevaikuttaja, jonka jääkaapissa on aina crème fraichea, marjoja ja maustekurkkua. Enni innostuu perinneruuista, ihailee Jaakko Kolmosen kokkailuja ja haistaa parhaat ruokatrendit jo ennen niiden syntymistä. 

PURKIN TÄYDELTÄ!

PURKIN TÄYDELTÄ!

Arla Lempi Smetana on aidolla ja alkuperäisellä reseptillä valmistettu täyteläinen smetana. Se mikä maistuu, on yksinkertaisesti vain raikas kerma ja maito. Hyvistä ja laadukkaista raaka-aineista syntyy yksinkertaisesti hyvää ruokaa.

PURKIN TÄYDELTÄ!