Porokiusaus

Porokiusaus

60+ min
Kokit ja Potit -blogin Hannelen kehittämä Porokiusaus onkin arkiruokien aatelia. Porokiusauksesta tekee erityisen ihanan lempeän hapokas luonne, jonka Fraiche-kerma saa aikaan.

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja huuhdo perunat ja leikkaa ne joko ohuiksi siivuiksi tai ranskalaismaisiksi tikuiksi. Mandoliini helpottaa ja nopeuttaa siivuttamista merkittävästi. Voit myös käyttää valmista peruna-sipulisekoitusta.
  • Lado uunivuokaan vuorotellen perunoita ja savupororouhetta.
  • Mittaa kattilaan kerma, maito, suola ja sulatejuusto. Kuumenna ja sekoita, kunnes juusto on sulanut nesteen joukkoon. Kaada kermaseos peruna-poroseoksen päälle.
  • Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. Peitä vuoka tarvittaessa foliolla tai leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
  • Anna kiusauksen asettua noin vartti ennen tarjoilua.
Valmis!

Ainekset

Kiinteitä perunoita tai peruna-sipulisekoitusta
1 kg
Savuporoa rouhetta
150 g
Arla® Lempi Fraîche kermaa 15%
2 dl
Maitoa
2 dl
Sulatejuustoa
150 g
Rosmariinia
3 tl
Suolaa
¾ tl