Kermainen juureskeitto

Kermainen juureskeitto

Ihanan kermainen juureskeitto saa ylimääräistä makua anjoviksesta.

Tee näin:

  • Kuori ja leikkaa perunat ja palsternakka isoiksi paloiksi. Kuori ja leikkaa 2 porkkanaa pieniksi paloiksi. Keitä liemi kattilassa. Lisää joukkoon juurekset ja keitä kannen alla 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat pehmeiltä. Valuta ja säästä liemi. Sekoita vihannekset crème fraîchen ja anjoviksien kanssa. Kaada juuressekoitus takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon 4-5 dl lientä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja viipaloi loput porkkanat perunankuorimaveitsellä. Kiehauta keitto uudestaan ja anna porkkanaviipaleiden kiehua keiton mukana noin 1 minuutin ajan. Tarjoile raejuustoa ja leipää.
Valmis!

Ainekset

Peruna
8 kpl
Palsternakkaa
2
Porkkanaa
3
Yrttilientä
1 l
2 dl
Anjovisfileitä
4 kpl
Suolaa
Pippuria
250 g