Uunibataatit paputäytteellä

Uunibataatit paputäytteellä

1 tunti
Mikko Wivolinin täyttävä uunibataatti on arkiruoka, jonka varmasti jokainen osaa valmistaa. Resepti on helposti tuunattavissa ja täytteeseen voi hyödyntää mainiosti hävikkiruokaa. Arla Lempi sitruuna-tilli Crème Fraiche kruunaa bataattien raikkaan maun.
https://www.arla.fi/reseptit/uunibataatit-paputaytteella/

Tee näin:

  • Pese bataatit ja pistele niihin haarukalla kauttaaltaan reikiä. Voitele bataatit öljyllä.
  • Laita bataatit kypsymään airfryeriin tai uuniin 180 asteeseen 60 minuutiksi.
  • Valmista täyte. Lämmitä pannulla pavut ja maissi. Lisää pilkottu valkosipuli ja ripaus suolaa.
  • Kuutioi kurkku ja punasipuli pieniksi paloiksi. Yhdistä kaikki täytteen ainekset ja sekoita lopuksi sekaan hummus.
  • Halkaise kypsynyt bataatti, koverra pieni kolo, lisää runsaasti täytettä.
  • Viimeistele uunibataatit Arla Lempi sitruuna-tilli Crème Fraichella ja halutessasi tuoreella korianterilla.
Valmis!

Ainekset

1 prk
Isoa bataatti
2
Pakastemaissia
2 dl
Valkosipulinkynsiä
4
Öljyä
Suolaa
ripausta
Kurkku
¼
Punasipuli
½
Papuja (esim. mustapavut)
200 g
Hummus
3 rkl
Valinnainen:
Korianteria