
Buddha-bowl bataatilla ja linsseillä

Tee näin:
Vinkki
Etsi bataatteja, jotka ovat kosketettaessa napakoita, ja joissa ei ole merkkejä lahoamisesta. Sileä, virheetön kuori on merkki tuoreudesta. Jotta bataatit kypsyvät tasaisesti, valitse samankokoisia bataatteja. Syvän oranssi sisus on yleensä merkki siitä, että bataatit ovat makeampia ja mehukkaampia, mikä antaa buddha-bowlille mukavan rakenteen. Leikkaa bataatit keskenään samankokoisiksi paloiksi tasaisen paahtumisen takaamiseksi.
Vinkki
Oikeanlaisten linssien valinta on avain täydellisen rakenteen ja maun saavuttamiseen. Erityisesti Puy-linssit ovat erinomainen valinta. Niiden tiedetään pitävän muotonsa hyvin kypsennettäessä ja niissä on hieman pippurinen maku sekä mukava purutuntuma, joka sopii hienosti yhteen paahdettujen bataattien pehmeyden kanssa. Voit kuitenkin käyttää myös muita linssityyppejä, kuten vihreitä, ruskeita tai mustia linssejä. Nämä lajikkeet tarjoavat omat erityiset maanläheiset makunsa, tuoden vaihtelua buddha-kulhoosi.
UKK: Kysymyksiä Buddha-bowlista bataattien ja linssien kera
Tutustu annoksen valmistukseen paremmin alla olevien kysymysten ja vastausten avulla.
Ainekset
Keittämättömiä Puy - linssejä
|
200 Milliliter |
---|---|
Punasipuli
|
1 |
Kaalia (varhais- tai savoijinkaali)
|
¼ Head |
Bataattia
|
2 |
Tomaattia
|
2 - 3 |
Kourallista salaatinlehteä
|
2 kouralliset |
Vesimelonia
|
¼ |
Suuri avokado
|
1 |
Välimerellistä juustoa
|
150 g |
Kurpitsansiemeniä
|
|
Limettiä
|
3 - 4 |
Oliiviöljyä
|
|
Valkosipulinkynsi
|
1 |
Hunajaa
|
|
Jauhettua cayennepippuria
|
|
Suolaa
|
|
Pippuria
|
Kokeile Buddha-bowlia bataatin ja linssien kera
Karamellisoituneet bataatin reunat luovat tähän annokseen täyttävän ja pehmeän pohjan, ja Puy-linssit tarjoavat näiden kylkeen mukavan purutuntuman. Päälle lisätty kevyt ja kirpeä kastike sekä ripaus paahdettuja siemeniä ja pähkinöitä tekevät kulhosta kokonaisvaltaisen ja värikkään makuyhdistelmän. Rapeat salaatinlehdet, mehukkaat tomaatit ja rouskuvat siemenet luovat hyvän tasapainon kermaisen avokadon ja pehmeiden bataattien kanssa. Kulho on yhdistelmä tuoreita eloisia makuja.
Jos haluat kokeilla muitakin kulhoja, testaa lohi-poke-bowlia tai Buddha-bowlia paneer-juustolla, jotka ovat molemmat yhtä herkullisia kuin tämä.
Mehukkailla tomaateilla, rapealla kaalilla, kermaisella avokadolla ja makealla vesimelonilla
Reseptimme avulla voit myös luoda jännittävän yhdistelmän erilaisia tekstuureja ja makuja lisäämällä sekaan esimerkiksi mehukkaita tomaatteja tasapainottamaan bataattien ja linssien runsautta. Myös rapean kaalin lisääminen joukkoon tarjoaa kevyen rouskuvuuden, kun taas kermainen avokado tuo kermaisen pehmeyden annokseen. Raikas vesimeloni lisää kerroksen makeutta, kohottaen kokonaismakua.
Päälle kermaista välimerellistä juustoa ja paahdettuja kurpitsansiemeniä
Tuo annokseesi runsautta lisäämällä siihen lopuksi kermaista välimerellistä juustoa ja paahdettuja kurpitsansiemeniä. Pehmeä juusto sulaa hellästi lämpimien bataattien ja linssien päälle, ja tuo näin runsautta ja syvyyttä kokonaisuuteen. Paahdetut kurpitsansiemenet lisäävät miellyttävää, pähkinäistä rouskuvuutta, ja tarjoavat mukavan kontrastin juuston kermaisuudelle ja linssien tukeville mauille.
Makea ja kirpeä kastike limetillä, hunajalla ja cayennepippurilla
Kastike tarjoilee kirpeän, makean ja mausteisen makuelämyksen, joka sitoo Buddha-kulhon maut yhteen. Tuore limettimehu tasapainottuu täydellisesti hunajan pehmeällä makeudella, ja ripaus cayennepippuria lisää lämpöä ja pyöristää makua.
Lisää oma twistisi
Kokeile uusia makuyhdistelmiä lisäämällä sekaan erilaisia palkokasveja, kuten kikherneitä, mustapapuja tai useita eri linssityyppejä. Lisää tekstuuria ja rouskuvuutta saat lisäämällä sekaan paahdettuja pähkinöitä, kuten manteleita tai saksanpähkinöitä, ja siemeniä, kuten chiaa tai hamppua. Voit myös kokeilla lisätä jyviä, kuten kvinoaa, spelttiä tai bulguria, jotka imevät kastikkeen maut kauniisti ja tarjoavat erilaisen tekstuurin.
Tee kulhosta oma suosikkisi lisäämällä yrttejä, kuten korianteria, basilikaa tai minttua. Lisää kermaisuutta saat sekoittamalla joukkoon kreikkalaista jogurttia tai tahinia. Jos pidät mausteisesta ruoasta, ripottele päälle lisää cayennepippuria tai lisää sekaan chilikastiketta.
Porkkanat ja kurpitsat ovat erinomaisia vaihtoehtoja bataatin korvikkeeksi. Paahdetut palsternakat, punajuuret tai myskikurpitsa toimivat myös hyvin, lisäten maanläheisiä makuja. Voit myös kokeilla lisätä grillattua tofua, tempehiä, kovaksi keitettyjä munia tai jopa grillattua kanaa tai katkarapuja.