![Täytetyt bataattiranskalaiset](https://images.arla.com/recordid/D840F289-32CE-4107-B852C1CC051B8286/taytetyt-bataattiranskalaiset.jpg?format=jpg&width=375&height=265&mode=crop)
Täytetyt bataattiranskalaiset
![https://www.arla.fi/reseptit/taytetyt-bataattiranskalaiset/](/reseptit/taytetyt-bataattiranskalaiset/qrcode.png)
Tee näin:
Bataattilohkot
Salsa verde
Kokoaminen
Vinkki
Järjestä täytteet tasaisesti niin, että jokaisessa suupalassa on hieman jokaista osaa. Aloita mustapavuilla, jatka avokadoviipaleilla, chilillä ja kevätsipulilla. Voit myös järjestää eri ainekset ryhmiin.
Vinkki
Säilytä täytetyt bataattiranskalaiset ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa. Ne pysyvät tuoreina jopa kahden päivän ajan. Lämmitä ranskalaiset uudelleen levittämällä ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja lämmittämällä esilämmitetyssä uunissa 150 °C:ssa noin 15 minuuttia. Lisää muut ainekset vasta lämmityksen jälkeen, jotta annoksesta ei tule vetinen.
UKK: Kysymyksiä täytetyistä bataattiranskalaisista
Jos sinulla on kysyttävää täytetyistä bataattiranskalaisista, olet tullut oikeaan paikkaan. Tässä osiossa vastaamme joihinkin yleisimpiin kysymyksiin.
Ainekset
Bataattilohkot:
Bataatti, pestynä
|
600 - 700 g |
---|---|
Öljyä
|
1 rkl |
Salsa verde:
Tuoreita yrttejä (korianteria, persiljaa ja oreganoa)
|
|
---|---|
Puolikas valkosipulinkynttä
|
|
Punaviinietikka
|
½ tl |
Oliiviöljyä
|
1 rkl |
Kapriksia (valinnainen)
|
½ rkl |
Sokeria
|
¼ tl |
Limettimehua
|
1 tl |
Suolaa ja pippuria
|
Kokoaminen:
Mustapapuja, valutettuna ja huuhdeltuna
|
1 tlk |
---|---|
Avokado, kuorittuna, kivet poistettuna ja paloiteltuna
|
1 |
Mieto punainen chili, ohuiksi viipaloituna (valinnainen)
|
1 |
Kevätsipulin varret, karkeasti hienonnettuna
|
10 |
150 g |
Nauti herkullisista bataattiranskalaisista
Tässä reseptissä bataatit muuttuvat täydellisiksi rapeiksi ranskalaisiksi uunissa, ja saavat seurakseen upean valikoiman värikkäitä ja maukkaita päällisiä. Voit tarjoilla täytetyt bataattiranskalaiset rennoissa kokoontumisissa, peli-illoissa tai yksinkertaisena illallisvaihtoehtona. Nauti raikkaasta salsa verdestä ja kirpeästä välimerellisestä juustosta annoksen päällä.
Arkistossamme on paljon reseptejä, jotka ovat yhtä herkullisia ja helppoja valmistaa kuin tämäkin. Kokeile herkullista helmikuskussalaattiamme, perunasalaattia uusista perunoista makeilla pikkelöidyillä sipuleilla tai paahdettuja talvivihanneksia.
Rapeat ranskalaiset mustapapujen, kermaisen avokadon ja kirpeän välimerellisen juuston kera
Rapeat bataattiranskalaiset ovat tämän reseptin keskipiste, sillä niiden luonnollinen makeus sopii hienosti annoksen muiden ainesosien kanssa. Mustapavut tuovat ruokaan miedon ja lihaisan maun, kun taas pehmeä avokado tarjoaa sille tunnusomaista kermaisuutta. Kaiken kruunaa pinnalle murusteltu välimerellinen juusto. Täytetyt bataattiranskalaiset katoavat nopeasti, joten suosittelemme ylimääräisen erän valmistamista.
Valuta päälle raikasta salsa verdeä
Kotitekoinen salsa verde on ihana lisä täytettyihin bataattiranskalaisiin. Salsa verde antaa ranskalaisille raikkautta ja kirkkautta jokaisella puraisulla. Salsa verde tarkoittaa kirjaimellisesti "vihreää kastiketta", ja se on suosittu lisuke meksikolaisessa keittiössä sen raikkaiden ja kirkkaiden yrttisten makujen vuoksi. Meidän versiomme on tehty yhdistelmästä korianteria, persiljaa, oreganoa, limettimehua ja punaviinietikkaa. Vihreä kastike tasapainottaa kauniisti makeat ja kermaiset aromit ranskalaisista, mustapavuista ja avokadosta.
Tarjoile yksinään tai osana suurempaa ateriaa
Täytetyt bataattiranskalaiset ovat herkullisia itsenäisenä ruokalajina, mutta ne voivat myös täydentää muita ruokia. Ne sopivat kauniisti yhteen esimerkiksi buffalo-kukkakaalin tai buffalo-kanadipin kanssa. Jalapeno popper -dippi tuorejuustolla lisää annokseen sileää tekstuuria, mutta jos haluat kevyemmän pääruoan, salaattiin kääritty buffalo-kukkakaali kvinoan kanssa on raikas vaihtoehto.
Yhdistä ranskalaiset meksikolaisiin ruokiin, kuten tacoihin tai wrappeihin. Ranskalaiset ja hampurilainen sopivat myös hyvin yhteen, joten miksi et kokeilisi bataattiranskalaisten kanssa vaikkapa nyhtöpossuhampurilaista, brittiläistä naudanlihahampurilaista tai mitä tahansa suosikkipurilaistasi? Voit myös tarjoilla bataattiranskalaisia savuisten makujen, kuten grillatun lihan kera. Hienoa täytetyissä bataattiranskalaisissa on se, että ne on helppo yhdistää monenlaisiin makuihin ja ateriakokonaisuuksiin.
Lisää oma twistisi
Vaihda muutama ainesosa ja muuta täytetyt bataattiranskalaiset unelmiesi ruokalajiksi. Voit vaikkapa muokata salsa verdeä käyttämällä yrttejä, jotka sopivat makuusi. Reseptimme ehdottaa korianteria, persiljaa ja oreganoa, mutta voit käyttää myös muita yrttejä. Basilika tuo annokseen pippurista potkua, minttu puolestaan viileää raikkautta. Harkitse myös salsa verden vaihtamista valkosipuliseen tzatzikiin tai tuliseen sriracha-majoneesiin. Lisää annoksen päälle täytteitä, kuten nyhtökanaa, nyhtöpossua tai chorizoa, jos haluat siitä tuhdimman pääruoan.