Sellaisenaan tai vaahdotettuna

Hapatettu kerma

Uutuustuote Arla Lempi Hapatettu kerma sopii monipuolisesti sekä suolaiseen että makeaan kokkaamiseen. Voit käyttää tuotetta sellaisenaan tai vaahdotettuna.

Vain kermaa ja hapatetta

Luonnollisista ja tuoreista raaka-aineista syntyy se parhaimman makuinen ruoka. Lisäksi tuotteen pitää toimia hyvin ruoanlaitossa ja arjen kokkailuissa. Ei mitään liian monimutkaista tai hifistelyä vaativaa.

Tästä ideasta lähti uuden hapatetun kerman tuotekehitys. Tuote on vaan ihan puhdasta suomalaista kermaa, johon on lisätty hapatetta. Ei mitään lisäaineita - vain kermaa ja hapatetta.

Hento hapokkuus tasapainottaa makuja

Hapate tuo kermaan kivaa pirskahtelevaa hapokkuutta, joka puolestaan korostaa ruoka-annoksen muita makuja. Huippukokit hakevat annoksissaan aina täydellistä suolaisen, makean ja happaman yhdistelmää. Moni kotikokki kuitenkin usein unohtaa hapokkuuden tärkeyden maustamisessa. Hapatettu kerma tuokin näin kotikokin makupalettiin ja maustamiseen ihan uuden ulottuvuuden.

Hapate paitsi tuo hapokkuutta, myös fyysisesti muuttaa kerman rakennetta. Hapattaminen paksuntaa kermaa reilusti ja siksi hapatettu kerma on kuohukermaakin paksumpaa koostumukseltaan. Hapatetussa kermassa on kuitenkin aavistuksen vähemmän rasvaa kuin kuohukermassa. Paksu koostumus tuo herkullista suutuntumaan kastikkeisiin, keittoihin, patoihin, uuniruokiin... vain mielikuvitus on rajana!

Vaahdota suolaiseen ja makeaan ruokaan

Paksun koostumuksen vuoksi hapatettu kerma myös vaahtoutuu äärimmäisen hyvin. Vaahdon voi jättää hieman löysäksi ja koristella vaikka tomaattikeiton. Tai vatkata oikein kovaksi ja kiinteäksi ja sekoittaa bataattikeittoaineksiin. Näin saat ihanan vaahtomaisen lopputuloksen koko keiton rakenteeseen. Lisäksi hapatettu kerma toimii erinomaisesti myös jälkiruoissa. Hapokas vaahto soveltuu sellaisenaan mansikoiden dippaamiseen tai muuntautuu sulatetun suklaan kanssa ihanaksi mousseksi.

Raaka-aineita kunnioittaen ja mahdollisimman luonnollisesti

Tutustu koko Lempi-sarjaan!

Kaikki Lempi-tuotteet