Smetana

tuo täyteläisen makunautinnon

Olemme valmistaneet perinteistä smetanaa jo 69 vuoden ajan. Hjalmar Ingman sai reseptin venäläisiltä kauppamiehiltä ja aloitti smetanan valmistuksen Sipoossa vuonna 1947. Tuote valmistetaan edelleen Sipoon tehtaallamme.

Alunperin itäeuroopasta kotoisin olevalla smetanalla on Suomessa pitkät perinteet karjalalaisessa ja savolaisessa ruokakulttuurissa. Nykyään sen käyttö on osa ruoanlaittoa kaikkialla ja etenkin kun halutaan herkutella – käännytään usein smetanan puoleen.

Arla Lempi smetana kuten kaikki muutkin Arla Lempi ruoanvalmistustuotteet ovat laktoosittomia ja valmistetaan suomalaisesta maidosta Sipoossa.

Nokare smetanaa kruunaa ruoan

Täyteläinen ja aromikas maku, paksu koostumus ja korkea rasvapitoisuus kuuluvat smetanaan. Smetana kestää erinomaisesti kuumentamista, joten se sopii pitkään haudutettaviin pata- ja uuniruokiin. Monet smetanaa sisältävät klassikot kuten stroganoff, borssikeitto ja blinit viittaavat venäläiseen ruokakulttuuriin.

Klassikoiden lisäksi smetana taipuu kaikenlaiseen ruoanlaittoon ja leivontaan. Kokeile smetanaa esimerkiksi texmex-ruoassa, pastoissa ja jälkiruoissa. Lisää inspiraatiota saat smetana-resepteistämme.

Käy myös katsomassa Arla Lempi Crème fraiche!

Katso myös