Borssikeitto

Borssikeitto

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(3)

Borssikeitto on maukas venäläistyylinen punajuurikeitto. Tässä borssikeiton reseptissä on käytetty lihaa, mutta halutessasi voit tehdä keitosta myös kasvisversion. Tarjoile borssikeitto Arla Keittiö Smetanan kanssa.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 7 annosta

  • 600 g naudanlihaa
  • 1 sipuli
  • 3 porkkanaa
  • 1½ l vettä
  • 2 tl suolaa
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 5 kokonaista mustapippuria
  • 3 laakerinlehteä
  • 6 punajuuria (yht. n. 400 g)
  • 2 perunoita
  • 150 g keräkaalia
  • 100 g sipulia
  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • 1 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 lihalientä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 dl Arla Lempi Smetanaa Smetana laktoositon

Tee näin:

Tee näin:

Kuori sipuli ja porkkana, ja leikkaa ne paloiksi. Keitä vesi kattilassa ja lisää juurekset, liha ja mausteet. Kypsennä kannen alla noin 1 tunti, kunnes liha on mureaa. Nosta liha pois kattilasta. Siivilöi ja säästä liemi. Kuori punajuuret, perunat ja porkkana ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Revi kaalinlehdet irti. Kuori ja hienonna sipuli. Paista juureksia, kaalia ja sipulia voissa kattilassa. Kaada kattilaan liemi ja keitä kannen alla, kunnes kasvikset ovat pehmeitä, noin 20 minuuttia. Leikkaa liha kuutioiksi ja lisää kattilaan. Mausta etikalla ja tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoile keitto smetanalusikallisen kera.