Borssikeitto

Borssikeitto

Borssikeitto on maukas venäläinen punajuurikeitto. Keitosta saa helposti kasvisversion jättämällä lihan pois. Tarjoile borssikeitto smetanan kanssa.
https://www.arla.fi/reseptit/borssikeitto/

Tee näin:

Borssikeitto
  • Aloita borssikeitto valmistamalla ensin lihaliemi. Kuori sipuli ja porkkanat ja leikkaa ne paloiksi. Keitä vesi kattilassa ja lisää sipuli, porkkana, liha ja mausteet. Kypsennä kannen alla noin 1 tunti kunnes liha on mureaa. Nosta liha pois kattilasta. Siivilöi mausteet ja vihannekset pois ja säästä lihaliemi. Kuori punajuuret, perunat ja porkkana ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Revi kaalinlehdet irti. Kuori ja hienonna sipuli. Paista borssikeiton juureksia, kaalia ja sipulia voissa kattilassa. Kaada kattilaan 1 litra siivilöityä lihaliemeä ja keitä kannen alla, kunnes kasvikset ovat pehmeitä, noin 20 minuuttia. Leikkaa liha kuutioiksi ja lisää kattilaan. Mausta borssikeitto etikalla ja tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoile valmis borssikeitto smetanalusikallisen kera.
Valmis!
Vinkki

Borssikeitto onnistuu myös kasvisversiona, kun jätät lihapalat pois ja valmistat lihaliemen sijaan kasvisliemen.

Ainekset

Borssikeitto
Naudanlihaa
600 g
Sipuli
1
Porkkanoita
150 g
Vettä
1½ l
Suolaa
2 tl
Kokonaista valkopippuri
5
Kokonaista mustapippureita
5
Laakerinlehteä
3
Punajuurta (yht. n. 400 g)
6
Perunoita
2
Porkkanoita
75 g
Sipuli
1
Kaali
150 g
Sipuleita
100 g
Hienonnettu valkosipulinkynsi
1
1 rkl
Valkoviinietikkaa
2 rkl
Arla® Lempi Smetanaa
2 dl
Maustekurkkua kuutioina
Lisää herkullisia ideoita