Borssikeitto

Borssikeitto

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(8)

Borssikeitto on maukas venäläinen punajuurikeitto. Keitosta saa helposti kasvisversion jättämällä lihan pois. Tarjoile borssikeitto smetanan kanssa.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Reseptistä valmistuu 7 annosta

Lihaliemi

  • 600 g naudanlihaa
  • 1 sipuli
  • 150 g porkkanoita
  • 1½ l vettä
  • 2 tl suolaa
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 5 kokonaista mustapippuria
  • 3 laakerinlehteä
  • 6 punajuuria (yht. n. 400 g)
  • 2 perunoita
  • 75 g porkkanoita
  • 1 sipuli
  • 150 g keräkaalia
  • 100 g sipulia
  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • 1 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 dl Arla Lempi Smetanaa
  • suolakurkkua kuutioina

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

Aloita borssikeitto valmistamalla ensin lihaliemi. Kuori sipuli ja porkkanat ja leikkaa ne paloiksi. Keitä vesi kattilassa ja lisää sipuli, porkkana, liha ja mausteet. Kypsennä kannen alla noin 1 tunti kunnes liha on mureaa. Nosta liha pois kattilasta. Siivilöi mausteet ja vihannekset pois ja säästä lihaliemi.

Kuori punajuuret, perunat ja porkkana ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Revi kaalinlehdet irti. Kuori ja hienonna sipuli. Paista borssikeiton juureksia, kaalia ja sipulia voissa kattilassa. Kaada kattilaan 1 litra siivilöityä lihaliemeä ja keitä kannen alla, kunnes kasvikset ovat pehmeitä, noin 20 minuuttia. Leikkaa liha kuutioiksi ja lisää kattilaan. Mausta borssikeitto etikalla ja tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoile valmis borssikeitto smetanalusikallisen kera.

Vinkki

Borssikeitto onnistuu myös kasvisversiona, kun jätät lihapalat pois ja valmistat lihaliemen sijaan kasvisliemen.

Lisää herkullisia ideoita