Parhaimmat ruoat airfryerillä valmistukseen

Parhaimmat ruoat airfryerillä valmistukseen

Vaikka airfryerissä voi valmistaa monenlaisia tuoreita ja pakastettuja ruokia, jotkut soveltuvat tähän valmistustapaan paremmin kuin toiset. Koska yksi suositun keittiövempaimen suurimmista vetonauloista on sen kyky valmistaa herkullisen rapeaa ruokaa, parhaat airfryerin ateriaideat lounaalle ja illalliselle keskittyvät lihoihin ja kasviksiin. Siksi ranskalaiset, kanansiivet ja paahdetut kasvikset ovat joukossa suosituimpia airfryerin ideoita. Käsittelemme näitä ja monia muita hyviä vaihtoehtoja tarkemmin alla.

Puhuttaessa aivan parhaista airfryerin ideoista, olisi laiminlyöntiä olla mainitsematta, kuinka erinomainen keittiöihme on myös ylijääneiden ruokien lämmittämisessä. Toisin kuin mikroaaltouunissa, voit käyttää airfryeriäsi ruoan lämmittämiseen säilyttäen sen rapeuden. Tämä on erityisen hyvä uutinen, jos etsit helppoa tapaa lämmittää eilisen pizzan, ranskalaisten tai leivitettyjen kasvisten rapeuden mausta tinkimättä.

Jos etsit lisää käteviä vinkkejä siitä, miten saat laitteesta parhaan hyödyn, tutustu oppaaseemme airfryerin käytöstä ja airfryerin resepti-ideoista aloittelijoille.

Ranskalaiset ja lohkoperunat ovat klassista airfryer-ruokaa

Jotkut suosituimmista airfryerissä valmistettavista ruoista ovat erilaiset perunaversiot; ranskalaiset ja lohkoperunat tulevat ulkoa rapeiksi ja sisältä pehmeiksi. Samaan aikaan ohueksi leikatut perunat, bataatit tai punajuuret muuttuvat rapeiksi lastuiksi, jotka sopivat loistavasti airfryerin välipalaideoihin suurelle joukolle. Kaikki kolme vaihtoehtoa soveltuvat airfryerissä valmistukseen, koska ne ovat helppoja valmistaa tasaisesti ja erissä. Samalla kun ne kypsyvät, voit valmistaa herkullisen kastikkeen niiden kaveriksi.

Kanan valmistus airfryerissä on vaivatonta

Helppojen airfryer-reseptien kokoelmiin kuuluu aina kanan eri leikkeet. Vaikka valinnanvaraa on paljon, parhaita airfryerissä valmistettavia ovat pienemmät palat, kuten siivet, fileepalat ja koipipalat. Airfryerit voivat luoda suussa sulavan rapeita kanansiipiä ilman sotkua ja rasvaisuutta, joka yleensä liittyy uppopaistamiseen. Fileepalat ja koipipalat tulevat ulkoa rapeiksi ja sisältä mureiksi. Riippuen airfryerisi koosta, voit myös valmistaa kokonaisen kanan airfryerissä. Jos sinulla on pieni airfryer, valitse pienempiä paloja, kuten kanan reisifileitä tai kananugetteja.

Lisää kasviksia ruokavalioon helposti airfryerin avulla

Helppojen airfryer-reseptien listaan kuuluu tietysti myös kasvikset. Vaihtoehtoja, kuten ruusukaalit, kesäkurpitsa ja parsakaali, voidaan paahtaa täydellisiksi ja tarjoilla lisukkeina muiden airfryerissä valmistettujen herkkujen kanssa tai kasvisruokien tähtenä. Juurekset toimivat myös hyvin airfryerissä, sillä ne karamellisoituvat upeasti. Vaikka voit heittää valitsemasi kasvikset öljyyn ja paistaa ne, loistavia kasviskeskeisiä ruokaideoita ovat myös täytetyt kasvikset. Mausteisella lihalla, juustolla tai kuskusilla täytetyt paprikat ja sienet ovat herkullisia ehdotuksia, jotka voi valmistaa kauniisti airfryerissä.

Airfryerin kuivaava vaikutus voi tehdä kasviksista erityisen maukkaita. Prosessi tiivistää kasvisten luonnolliset sokerit ja maut, tehden niistä voimakkaampia ja maukkaampia. Kuivatut tai puolikuivatut kasvikset saavat myös sen tyydyttävän rapean rakenteen, josta monet nauttivat.

Kokeile kalan valmistusta airfryerissä

Useat kalatyypit lukeutuvat myös airfryeriin sopiviin ruokiin. Erityisesti tuoreet fileet, pakastetut kalapuikot tai leivitetty kala ovat hyviä vaihtoehtoja. Syynä on niiden helppo ja tasainen kypsennys sekä rapeutuminen. Yleisesti airfryerissa paistettavia kalalajeja ovat turska, tilapia, lohi ja kolja, sillä ne eivät ole liian herkkiä tähän valmistustapaan. Jos haluat höyryttää kalasi paistamisen sijaan, voit kääriä ne folioon pitääksesi ne mehukkaina. Tämä menetelmä on myös hyödyllinen herkemmille tai lehtevämmille kaloille.

Muita airfryer-ruokia, joita voit tarjota ravintolatasoisena alkupalana, ovat airfryerissä paistetut leivitetyt merenelävät, kuten katkaravut. Nämä pienet herkut tulevat ulkoa rapeiksi ja sisältä mureiksi, tehden niistä täydellisiä naposteltavia hyvin valitun dippikastikkeen kanssa.

Suosituimmat aamupalavaihedot mitä voit valmistaa airfryerissä

Vaikka lounas- ja illallisreseptit saattavat hallita airfryerin ideoiden listoja, voit käyttää sitä myös aamiaiseen. Jos pidät sydämellisistä, suolaisista valinnoista, kuten pekonista ja keitetyistä kananmunista, voit helposti valmistaa ne airfryerissä. Tuloksena? Herkullisen rapeaa pekonia ja täydellisesti kypsiä kananmunia, jotka on helppo kuoria. Se toimii myös hyvin makeiden vaihtoehtojen, kuten vohveleiden, pannukakkujen ja ranskalaisen leivän kanssa, jotka varmasti piristävät aamuasi. Lue lisää herkullisista airfryer-aamiaisideoistamme.

Kokeile erilaisten jälkiruokien valmistusta airfryerillä

Aamiaisen, lounaan ja illallisen ollessa katettu, saatat miettiä: voinko käyttää sitä myös makeiden herkkujen valmistukseen? Ja vastaus on kyllä. Airfryerit ovat monipuolisia ja niitä voidaan käyttää leivontaan, mikä tarkoittaa, että voit lisätä listallesi pieniä leivonnaisia ja jälkiruokia mahdollisina airfryerin juhlaruokaideoina. Miksi et kokeilisi käyttää sitä herkullisten keksien tai -donitsien valmistukseen, jotka eivät ole liian rasvaisia? Erilaisena, mutta yleisesti miellyttävänä jälkiruokana, kokeile reseptiämme airfryerissä valmistettaviin vaahtokarkkeihin. Jos airfryerin käyttäminen tällä tavalla kuulostaa sinun jutultasi, suosittelemme tutustumaan valikoimaamme airfryerin leivonta- ja jälkiruokavaihtoehtoja.