Keksejä airfryerissä

Keksejä airfryerissä

30 minuuttia
Et tarvitse perinteistä uunia keksien valmistamiseen, vaan voit paistaa ne näppäristi myös airfryerissä! Mikäli kaipaat nopesti jotain makeaa ja herkullista jälkiruokaa, näitä keksejä kannattaa kokeilla.
https://www.arla.fi/reseptit/kekseja-airfryerissa/

Tee näin:

Keksejä airfryerissä
  • Vatkaa voi, sokeri, ruokosokeri, vaniljasokeri ja muna huolellisesti yhteen.
  • Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda, suola ja leivinjauhe keskenään ja sekoita ne voiseokseen suklaan kanssa.
  • Jaa taikina noin 20 pieneen osaan, joista kukin painaa noin 45 g, ja muotoile niistä palloja.
  • Aseta pallot leivinpaperin päälle - paina ne hieman litteiksi.
  • Keksit leviävät hieman, joten varmista, että niiden väliin jää riittävästi tilaa.
  • Paista keksejä airfryerissä noin 7 minuuttia 175 °C:ssa, kunnes ne ovat kullankeltaisia mutta keskeltä pehmeitä.
  • Kun keksit ovat valmiita, anna niiden jäähtyä noin 5 minuutin ajan ja siirrä ne sen jälkeen tarjoiluastiaan.
Valmis!
Vinkki

Täydellinen keksi vaatii huomiota yksityiskohtiin. Muista pitää voi huoneenlämpöisenä, jotta taikinan koostumus olisi ihanteellinen, äläkä sekoita taikinaa liikaa, jotta keksit pysyvät pehmeinä. Jos haluat nopeasti keksejä, tee ja pakasta taikinapallot etukäteen. Ne voidaan siirtää suoraan pakastimesta airfryeriin. Muista vain säätää paistoaika vastaavasti. Sen pitäisi kestää noin 14 minuuttia 175 °C:ssa. Kun teet keksejä airfryerissä, on tärkeää, että airfryerissä ei ole liikaa tilaa, sillä muuten keksit saattavat tarttua toisiinsa. Kun keksit ovat valmiita, anna niiden jäähtyä noin 5 minuuttia airfryerin korissa. Näin ne voivat jähmettyä hieman lisää. Jos keksien reunat ovat vielä raa'at, jatka paistamista noin minuutti, kunnes ne ovat täysin valmiita.

Keksejä airfryerissä Q&A

Keksien valmistaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa ja nopeaa! Lue lisää alta.

Voiko keksejä valmistaa airfryerissä?
Kun käytät keksejä airfryerissä, voit valmistaa keksejä, jotka ovat herkullisen rapeita ulkoa ja pehmeitä ja kosteita sisältä, kiitos keskitetyn lämmön ja nopean ilmankierron. Nopea paistoaika auttaa säilyttämään keksien maun ja suklaa pysyy sulana. Keksit eivät kuitenkaan välttämättä leviä yhtä hyvin kuin tavallisessa uunissa, joten saat ehkä hieman paksumpia ja pulleampia keksejä. Kaiken kaikkiaan keksien maku ja rakenne ovat kuitenkin yhtä herkullisia kuin suoraan uunista otettujen keksien.
Voiko pakastettua keksitaikinaa laittaa airfryeriin?
Kyllä, voit paistaa pakastettua keksitaikinaa airfryerissä. Se on kätevä tapa saada tuoreita keksejä ilman sulattamista. Prosessi on samanlainen kuin huoneenlämpöisen keksitaikinan paistaminen, mutta kypsennysaika on hieman pidempi. Paista pakastettua keksitaikinaa noin 175 °C:ssa noin 14 minuutin ajan. Koska kypsennysaika voi kuitenkin vaihdella, on hyvä tarkistaa hieman aikaisemmin, etteivät keksit paistu liikaa.
Kuinka kauan keksejä valmistetaan airfryerissä?
Keksitaikinan kypsennysaika voi vaihdella keksin koon ja airfryerin tietyn mallin mukaan. Tyypillisesti keksien paistaminen kestää noin 7 minuuttia 175 °C:n lämpötilassa, jos taikina on huoneenlämpöistä. Jos taikina on jäähdytetty tai pakastettu, paistoaika on pidempi, noin 10-14 minuuttia. Pidä kuitenkin silmällä, etteivät ne paistu liikaa!

Ainekset

Keksejä airfryerissä
150 g
Sokeria
125 g
Ruokosokeria
125 g
Vaniljasokeria
2 tl
Kananmuna
1
Vehnäjauhoja
250 g
Ruokasoodaa
1 tl
Suolaa
¾ tl
Leivinjauhe
½ tl
Tumma suklaa
200 g

Kokeile valmistaa keksejä airfryerissä - maailmasi mullistuu varmasti

Kaipaatko tuoretta keksien tuoksua, joka leijailee keittiössäsi, mutta et halua odottaa uunin esilämmitystä? Sitten meillä on nopea ratkaisu helppoon airfryerissä paistettavaan keksitaikinareseptiimme. Muutamassa minuutissa nämä herkulliset herkut ovat valmiita, ja niiden koostumus on yhtä unelmainen kuin uunissa paistettujen, ellei jopa parempi. Airfryerin voimakas kuuma ilmankierto takaa rapeat reunat ja pehmeän, murean keskikohdan. Lisäksi airfryerin pienikokoinen luonne tekee siitä erittäin kätevän erityisesti pienempien erien valmistuksessa.

Jos pidät airfryerillä kokkaamisesta, mikset kokeilisi muitakin airfryer-reseptjä? Kokeile esimerkiksi meidän helppoja airfryerissä valmistettuja nugetteja , quesadilloja airfryerissä tai rapeita ranskalaisia airfryerissä.

Hyvin tehty keksitaikina on tämän jälkiruoan pohja

Hyvien keksien salaisuus alkaa hyvin valmistetusta taikinasta. Sen pitäisi tuntua pehmeältä ja taipuisalta eikä liian tahmealta. Avain tämän koostumuksen saavuttamiseen on voissa. Sen on oltava pehmennettyä, mutta ei sulaa, jotta keksit pysyvät muodossaan paistamisen aikana. Tämän koostumuksen saavuttaminen edellyttää oikeaa tasapainoa ainesosien välillä ja niiden huolellista sekoittamista. Palkintosi? Kiinteä mutta pehmeä taikina, joka tasoittaa tietä herkullisille, hyvin muotoilluille ja ihastuttavan koostumuksellisille kekseille, jotka ovat valmiita sulamaan suussasi.

Runsas suklaa antaa makua ja rakennetta

Mitä ovat keksit ilman suklaan täyteläisyyttä? Reseptissämme oleva tumma suklaa ei ainoastaan anna houkuttelevaa aromia, vaan se tuo keksien makuun ja rakenteeseen aivan uuden ulottuvuuden. Kun tumman suklaan palat sulavat leivonnan aikana, ne muodostavat ihastuttavia, pehmeän katkeransuloisia pilkkuja, jotka täydentävät kauniisti keksien rapeaa kuorta. Tumman suklaan lievä katkeruus tasapainottaa sokerin makeutta, ja lopputuloksena on monipuolinen, syvästi tyydyttävä herkku, jossa jokaisessa suupalassa yhdistyvät rapea, pehmeä ja tahmea.

Airfryerissä valmistetut keksit ovat täydellinen ja nopea herkku arjen kahvipöytään

Tuoreessa suklaakeksissä on jotain maagista, ja tämä ilo on sekä lasten että aikuisten mieleen. Nämä pienikokoiset, herkulliset herkut sopivat kaikkeen piknikeistä ja lounaslaatikoista lohdulliseen iltapalaan. Ne ovat loistava herkku ympäri vuoden. Kesän grillijälkiruoka, syksyn iltapalaksi, lämpimäksi herkutteluksi talvella tai kevään piknik-yllätykseksi - näillä suklaakekseillä varmistat, että pieni pala onnea on vain airfryerin päässä!

Lisää oma kosketuksesi

Vaikka klassinen suklaakeksi on yleisön suosiossa, miksi et kokeilisi ja lisäisi siihen omaa vivahteitasi? Voit esimerkiksi ripotella keksien päälle merisuolaa. Tämä pieni lisäys voi nostaa keksisi makeasta herkusta ihastuttavaksi makean ja suolaisen yhdistelmäksi.

Voit myös lisätä joukkoon hienonnettuja pähkinöitä rapeuden lisäämiseksi. Mantelit, pekaanipähkinät tai saksanpähkinät antavat mukavan maanläheisen sävyn, joka täydentää tummaa suklaata täydellisesti. Suklaan vaihtelu voi myös saada aikaan erilaisen maun. Esimerkiksi valkoiset suklaalastut voivat antaa kekseille kermaisen, vaniljan sävyttämän makeuden, joka tarjoaa vaihtelua tumman suklaan voimakkaaseen, karvasmakeaan makuun.