Airfryerissä valmistettuja nugetteja
Uusi

Airfryerissä valmistettuja nugetteja

20 minuuttia
Nugetit ovat klassinen suolainen herkku esimerkiksi illanistujaisiin ja leffailtoihin. Nugetit on erityisen helppo valmistaa airfryerissä ilman friteerauksen aiheuttamaa käryä ja pelkoa rasvapalosta. Tätä kannattaa kokeilla!
https://www.arla.fi/reseptit/airfryerissa-valmistettuja-nugetteja/

Tee näin:

Airfryerissä valmistettuja nugetteja
  • Puhdista ja leikkaa kanafileet pieniksi paloiksi (noin 2 x 2 cm).
  • Sekoita kaikki mausteet keskenään ja mausta kanapalat.
  • Murskaa maissihiutaleet kevyesti ja laita ne syvälle lautaselle.
  • Vatkaa muna toiseen syvään lautaseen ja laita jauhot kolmanteen lautaseen.
  • Kuorruta kanapalat jauhoissa, kananmunassa ja lopuksi maissihiutaleissa.
  • Laita nugetit airfryeriin, suihkuta ne öljyuihkeella (tämän voi jättää väliin) ja kypsennä niitä noin 12 minuuttia 180 °C:ssa.
Valmis!
Vinkki

Jos haluat lämmittää nuggetit uudelleen, aseta ne airfryeriin eri puolille paikkaa, jotta lämpö kiertää optimaalisesti, ja kypsennä niitä, kunnes ne ovat jälleen rapeat ja lämmenneet. Kanapalojen koon suhteen kannattaa pyrkiä siihen, että nugetit ovat tasakokoisia - suosittelemme noin 2 x 2 cm. Näin varmistetaan, että ne kypsyvät tasaisesti ja samalla nopeudella. Muista, että kullanruskea ja rapea on kypsyyden mittari. Voit käyttää lihalämpömittaria tarkistaaksesi, onko kana kypsää. Sen sisälämpötilan pitäisi olla 75 °C.

Airfryerissä valmistettuja nugetteja Q&A

Nugetit on helppo tehdä itse ja vielä helpompaa on kypsentää ne airfryerissä. Lue lisää alta!

Voiko nugetteja valmistaa airfryerissä?
Kyllä, voit valmistaa kananugetteja airfryerissä. Korkean lämmön ja nopean ilmankierron ansiosta friteerauskoneessa syntyy rapea, kullanruskea ulkopinta, mutta sisus pysyy mureana ja mehukkaana. Tämä jäljittelee hyvin perinteisen friteerauksen makua ja rakennetta, mutta huomattavasti vähemmällä öljyn kulutuksella. Lisäksi nopea kypsennysaika voi säilyttää enemmän kanan ja mausteiden luonnollisia makuja, mikä tekee nugeteista entistä maukkaamman.
Kuinka kauan nugetteja kypsennetään airfryerissä?
Jos kypsennät nugetit 180 °C:ssa, kypsennys kestää noin 12 minuuttia. Tarkka aika vaihtelee kuitenkin nugettien koon ja käyttämäsi airfryerin mukaan. On aina hyvä tarkistaa nugettien kypsyys - niiden pitäisi olla ulkoa kullanruskeita ja rapeita ja sisältä täysin kypsiä.
Mitä nugettien kanssa kannattaa tarjoilla?
Nauti nugetit yksinkertaisena lisukkeena, pariksi sipsejä tai vihanneksia, tai tee niistä aterian tähti valittujen dippien kanssa.

Ainekset

Airfryerissä valmistettuja nugetteja
Kanan fileetä
2
Suolaa
1 tl
Paprikamaustetta
½ tl
Valkosipulijauhetta
½ tl
Cayennepippuri
¼ tl
Pippuria
Maissihiutaleita
50 g
Kananmuna
1
Vehnäjauhoa
1 dl
Suihkutettavaa öljyä

Rapeat ja mureat airfryerissä valmistetut nugetit kruunaavat leffaillan

Näissä täydellisesti kypsennetyissä kananugeteissa on tasapaino rapean rapeuden ja murean mehevyyden välillä. Vaikka airfryer saattaa olla trendikäs keittiöväline, se osoittautuu arvokkaaksi näiden nugettien valmistuksessa. Airfryerin nopea kuuma ilmankierto rapeuttaa nugetit kauniisti ja antaa niille kullanruskean, rapean ulkopinnan samalla, kun mehukas ja murea liha säilyy sisällä.

Myös mausteet tekevät taikojaan, ja kananliha saa aikaan jännittävän makuyhdistelmän. Olipa kyseessä sitten paprikapippurin savuinen syvyys, valkosipulijauheen voimakas maanläheisyys tai cayennen tulinen vivahde, jokainen mauste tuo kanaan uuden ulottuvuuden. Eikä unohdeta ilmakeittimen kätevyyttä - se on nopeaa, helppoa ja jättää keittiösi ilman öljyistä sotkua.

Käytä maissihiutaleita nugettien kuorrutuksessa, jotta niistä tulee mahdollisimman rapeita

Kuka olisi uskonut, että nöyrä aamiaiskumppanisi voisi olla rapeiden nugettien salaisuus? Maissihiutaleet tuovat viehätyksensä ilmakeittimen kananugettien makuun ja rakenteeseen. Kevyesti murskattuna ne muodostavat karhean ja valmiin pinnan, joka rapeutuu kauniisti airfryerissä. Tämä rapea ulkokerros muodostaa kontrastin sisällä olevan murean kanan kanssa, mikä luo ihastuttavan makuelämyksen. Kun maissihiutaleet paahtuvat, niihin kehittyy pähkinäinen, hennon makea maku, joka tuo nugetteihin aivan uutta syvyyttä, joten niitä on vaikea vastustaa.

Jos haluat kokeilla lisää airfryer-reseptejä, tutustu mehukkaaseen kanaa airfyerissä, parsakaalia airfryerissä ja maukkaisiin quesadilloihin airfryerissä.

Herkullista herkkua lasten ja aikuisten nautittavaksi

Nämä kultaiset ilonpalat ovat lapsuuden suosikkeja, joista ei koskaan kasva ulos. Ne muistuttavat siitä, että yksinkertaisimmat ruoat tuovat usein eniten iloa. Kananugetit lämmittävät sydämiä ja miellyttävät kaikenikäisten makua, olipa kyse sitten niiden nostalgisesta viehätyksestä, leikkisästä muodosta tai tutusta mausta. Ja mikä parasta, ne ovat mitä tahansa, mitä haluat niistä tulevan - lohturuokaa, juhlien välipalaa tai nopeaa illallista.

Valmistaudu kiireisiin päiviin

Kun elämä muuttuu hektiseksi, nöyrä kananugetti loistaa. Kun valmistat suuren erän nugetteja ja säilytät ne pakastimessa, saat aina muutaman minuutin päästä aterian, joka varmasti miellyttää. Ilmastointipaistinpannu ei sovellu vain nugettien kypsentämiseen, vaan voit myös lämmittää pakastetut kananugetit uudelleen ilmastointipaistimessa ja palauttaa niiden alkuperäisen rapeuden vain muutamassa minuutissa. Kun sinulla on pakastimessasi nugetteja, olet aina valmis tarjoilemaan tyydyttävän aterian, olipa päiväsi kuinka kiireinen tahansa.

Lisää oma kosketuksesi

Nugetit voivat toimia luovuutesi kankaana. Voit vapaasti kokeilla erilaisia mausteita, esimerkiksi chipotlea savuisen potkun saamiseksi tai ripaus timjamia maanläheisen makean ripauksen saamiseksi. Haluatko ripauksen eksotiikkaa? Ripaus kuminaa tai curryjauhetta voi tehdä ihmeitä, sillä ne antavat kanalle lämpimän ja maanläheisen maun, jossa on hienoinen ripaus makeutta.