Murskattua ruusukaalia airfryerissä

Murskattua ruusukaalia airfryerissä

Ruusukaali on herkullinen lisuke minkä tahansa ruoan kylkeen. Ruusukaalista tulee erityisen herkullista, kun valmistat sen airfryerissä.
https://www.arla.fi/reseptit/murskattua-ruusukaalia-airfryerissa/

Tee näin:

Murskattua ruusukaalia airfryerissä
  • Huuhtele ruusukaalit ja poista ulkoiset lehdet.
  • Höyrytä tai keitä ruusukaalit kypsiksi, noin 4-5 minuuttia.
  • Valuta hyvin.
  • Kuumenna airfryer 200 °C:een.
  • Sekoita höyrytetty ruusukaalin joukkoon voita tai öljyä, valkosipulijauhetta, paprikaa, karkeaa suolaa ja pippuria.
  • Aseta maustetut ruusukaalit yhteen kerrokseen friteerauskoriin.
  • Paina varovasti jokaista ruusukaalia alaspäin haarukalla tai kädelläsi murskaaksesi ne.
  • Kypsennä airfryerissä noin 8-10 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita, ja ravista koria puolivälissä, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
  • Ripottele juustoraaste murskatun ruusukaalin päälle ja kypsennä vielä 1-2 minuuttia.
  • Poista airfryeristä ja ripottele päälle suolaa ennen tarjoilua.
Valmis!
Vinkki

Jos haluat rapeutta, voit syödä ruusukaalin heti, kun se on valmis. Rapea ulkopinta ja murea sisäpinta ovat parhaimmillaan heti paistinpannusta. Jos ne seisovat liian kauan, rapea ulkopinta saattaa menettää osan rapeudestaan.

Murskattua ruusukaalia airfryerissä Q&A

Ruusukaali on herkullinen vaihtoehto esimerkiksi perunalle. Lue lisää alta!

Voiko murskattua ruusukaalia valmistaa airfryerissä?
Kyllä, voit valmistaa herkullisen rapeaa murskattua ruusukaalia airfryerissä. Saat parhaan lopputuloksen höyrystämällä niitä noin viisi minuuttia ennen kuin kypsennät ne airfryerissä voin tai öljyn ja mausteiden kanssa. Juustoraaste ja hiutaloitu suola päälle viimeistelevät annoksen.
Miten ruusukaalista saa rapean?
Jotta saat rapeaksi murskattua ruusukaalia airfryerissä, varmista, että ruusukaalit on päällystetty tasaisesti öljyllä tai voilla. Voit käyttää paistoharjaa tai heittää niitä kulhossa, jotta ne levittyvät tasaisesti. Yritä löytää samankokoisia ruusukaaleita ja vältä ylikuormittamasta airfryerin koria. Tämä auttaa saavuttamaan tasaisen kypsennyksen ja varmistaa, että ne rapeutuvat tasaisesti.
Mitä murskattujen ruusukaalien kanssa tarjoillaan?
Murskatut ruusukaalit ovat monipuolisia ja maukkaita, ja ne sopivat monenlaisten pääruokien ja lisukkeiden kanssa. Pääruokana voit tarjota murskattua ruusukaalia grillatun kanan, paistetun kalkkunan, pihvin, porsaankyljysten tai merenelävien, kuten lohen tai katkarapujen, kanssa. Niiden ainutlaatuinen rakenne ja maku muodostavat ihastuttavan kontrastin pääproteiinille. Voit myös yhdistää murskatut ruusukaalit jyväviljojen, kuten kvinoa, riisin tai couscousin kanssa, jolloin saat aikaan monipuolisen ja täyttävän aterian. Jos haluat lisätä kasviksia, ruusukaalit loistavat myös salaateissa, sillä ne tuovat rapeutta lehtivihreisiin tai viljapohjaisiin salaatteihin.
Kuinka kauan murskatut ruusukaalit säilyvät tuoreina?
Jos ruusukaaleja jää yli, voit säilyttää niitä ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa 3-5 päivää. Jos haluat säilyttää niitä pidempään, pakasta ne leivinpaperilla ja siirrä ne sitten suljettuun astiaan tai pussiin. Pakastetut ruusukaalit säilyvät pakastimessa 1-2 kuukautta. Muista, että niiden rakenne saattaa muuttua hieman sulattamisen ja uudelleen lämmittämisen jälkeen. Kuumenna ne uudelleen uunissa tai airfryerissä, jotta ne muuttuvat rapeiksi. Mikroaaltouunissa lämmittäminen voi tehdä niistä pehmeämpiä.

Ainekset

Murskattua ruusukaalia airfryerissä
Ruusukaaleja
400 g
25 g
Valkosipulijauhetta
2 tl
Savupaprikajauhetta
2 tl
Suolaa
1 tl
Pippuria
Arla® Tolkuton Cheddar -juustoa
50 g
Sormisuola

Juustoiset, rapeat airfryerillä valmistetut murskatut ruusukaalit sopivat erilaisten ruokien kylkeen

Kun olet kokenut nämä juustoiset, rapeat airfryerissä murskatut ruusukaalit, tavallisten kypsennettyjen ruusukaalien muisto saattaa häipyä nopeasti. Näissä ruusukaalissa on täydellinen tasapaino mureuden ja rapeuden välillä, kiitos ilmakeittimen taikuuden. Kun ruusukaalit paistuvat airfryerissä, niiden ulkokerrokset muuttuvat ihastuttavasti, ja lopputuloksena on tyydyttävän rapea ruoka. Runsaasti sulatettua juustoa lisää jokaiseen suupalaan kermaisen täyteläisyyden. Lopputulos? Tekstuurien ja makujen sinfonia, jota on vaikea vastustaa. Nämä juustoiset, rapeat murskatut ruusukaalit ovat varmasti yleisön mieleen, olivatpa ne sitten pöydässäsi näyttävä lisuke tai täyttävä välipala.

Haluatko kokeilla lisää airfryer -reseptejä? Meillä on useita herkullisia kasvisreseptejä, joista voit valita, esimerkiksi pavut, parsakaali tai kukkakaali.

Nopea ja helppo lisuke, jossa on maukasta juustoa ja maukkaita vihanneksia

Tämä lisuke ei ole vain nopea ja vaivaton, vaan siinä on myös elinvoimaisia makuja ja herkullisia kuvioita. Vain muutamassa minuutissa voit luoda ruokalajin, joka on kuin gourmet-ruokaa. Airfryerin lämpö tekee ihmeitä, sillä se vapauttaa itujen maukkaat pähkinäiset ja hennon makeat aromit. Mureat vihreät kasvikset, joita maukas paprika ja valkosipuli maustavat, täydentyvät täyteläisellä, sulaneella juustolla, ja tuloksena on ihastuttava tekstuurien ja makujen leikki. Tämä nopea ja helppo resepti lupaa tyydyttävän lopputuloksen, olipa sinulla sitten vähän aikaa tai etsit lisuketta, joka on täydellisessä tasapainossa helppouden ja hienostuneisuuden välillä.

Kokeile pekonia tai muita täytteitä.

Tekeekö mieli seikkailla? Miten olisi pekonin tai muiden lisukkeiden lisääminen murskattuun ruusukaaliin? Pekonin savuisuus voi antaa uuden ulottuvuuden rapeisiin ruusukaaliin. Jos haluat olla hienostelija, raasta niiden päälle parmesaania tai sekoita joukkoon paahdettuja pähkinöitä sekoittaaksesi niiden koostumusta. Ja jos olet todella rohkea, ripaus balsamicokastikkeita voi olla se pelimuutos, jota et tiennyt tarvitsevasi.