Vaahtokarkkeja airfryerissä

Vaahtokarkkeja airfryerissä

Vaahtokarkit ovat niin herkullisia, kun ne paistaa nuotiolla. Avotulen tekeminen ei vain aina ole mahdollista - kokeile siis paistaa vaahtokarkkeja airfryerissä! Turvallista ja maukasta!
https://www.arla.fi/reseptit/vaahtokarkkeja-airfryerissa/

Tee näin:

Vaahtokarkit airfryerissä
  • Aseta pala leivinpaperia airfryerin korin pohjalle.
  • Pilko suklaa karkeasti ja aseta se leivinpaperille.
  • Lisää päälle vaahtokarkkeja.
  • Kypsennä airfryerissä 200 °C:ssa noin 5 minuuttia.
  • Kasta kaurakeksit lämpimään suklaaseen ja vaahtokarkkeihin.
Valmis!
Vinkki

Jos syöt mieluummin lusikalla kuin käsillä, voit tehdä kaurakekseistä murusia ja ripotella niitä sulaneiden vaahtokarkkien päälle. Kauho sulatettu suklaa ja tahmeat, paahdetut vaahtokarkit neljään kulhoon, jotta voit tehdä yksittäisiä airfryerissä paistettuja s'mores-jälkiruokia, joiden päälle laitetaan murusia.

Vaahtokarkkeja airfryerissä Q&A

Vaahtokarkit ovat helppo ja maistuva jälkiruoka. Lue lisää alta!

Mitä on s'mores?
S'mores on suosittu amerikkalainen leirinuotioherkku, joka koostuu paahdetusta vaahtokarkeasta ja palasta suklaata kahden keksin tai keksin väliin tungettuna. Tyypillisesti käytetään grahamkeksejä ja tavallisia vaniljaisia vaahtokarkkeja, mutta herkku on varsin monipuolinen ja antaa paljon tilaa kokeiluille ja luovuudelle. Niiden nimi on lyhenne sanoista "some more", mikä viittaa siihen, että ne ovat niin herkullisia, että haluat toisenkin. Ne ovat ulkoilmatilaisuuksien peruskamaa ja symboloivat lämpöä, hauskuutta ja yksinkertaisuutta, mutta niitä voi valmistaa myös sisätiloissa.
Voiko s'mores jälkiruokaa tehdä airfryerissä?
Kyllä, voit helposti valmistaa airfryerissä s'moresta. Kerrostamalla suklaata ja vaahtokarkkeja leivinpaperin päälle saat perinteisen suklaan ja vaahtokarkkien sulan, tahmean rakenteen ja luot herkullisen dipin valitsemillesi kekseille. Airfryertarjoaa kätevän ja nopean vaihtoehdon klassiselle leirinuotiomenetelmälle, ja herkullinen herkku valmistuu vain muutamassa minuutissa. Se tarjoaa myös runsaasti mahdollisuuksia nauttia ympäri vuoden, sillä sade tai tuulinen sää eivät enää ole esteenä.
Mitä tarjoilla s'moren kanssa?
Kaurakeksien kanssa tarjoillut vaahtokarkit saavat pähkinäisen makukerroksen ja täyteläisen rakenteen, mikä takaa tukevan pohjan tahmaiselle herkulle. Kaurakeksien maanläheiset sävyt ovat täydellinen vastapaino vaahtokarkkien ja suklaan makeudelle. Mutta et rajoitu vain kaurakekseihin. Vaihtelevia koostumuksia ja makuja tarjoavat graham-keksit, jotka tarjoavat hunajaista rapeutta, digestive-keksit, joissa on täysjyväviljaa, pikkuleivät, joissa on voita, ja suklaakeksit, jotka ovat täynnä suklaista herkkua. Paranna makuelämystä paahdetuilla pähkinöillä, kookoslastuilla tai kastikkeilla, kuten karamelli- tai vadelmakastikkeilla.

Ainekset

Vaahtokarkit airfryerissä
Maitosuklaata
200 g
Vaahtokarkkeja
100 g
Kaurakeksejä tarjoiluun
8

Vaahtokarkkeja airfryerissä eli s'mores - hauska ja täyttävä jälkiruoka

Mietitkö, miten tehdä s'mores kotona ilman nuotiota? Hyödynnä airfryerin kätevyyttä! Tämä moderni muunnos muuttaa rakastetun herkun herkullisen tahmeaksi dipiksi, joka sopii täydellisesti kaurakeksien maalaismaiseen charmiin.

Makean vaniljaisen vaahtokarkin ja kermaisen maitosuklaan sulava seos yhdistettynä kaurakeksien pähkinäisiin vivahteisiin tarjoaa vaivattomasti vaikuttavan jälkiruoan. Airfryerissä valmistettavat s'moret ovat nykyaikainen ja hienostunut versio nostalgisesta herkusta, joka valmistuu murto-osassa ajasta ja takaa, että kaikki kauhovat lisää.

Uusi versio tunnetusta suosikista

Perinteiset nuotioherkut ovat olleet suosikkeja sukupolvien ajan, mutta airfryerin käyttö antaa klassikolle uuden elämän. Koneen nopea kuuma ilmankierto sulattaa suklaan ja vaahtokarkit täydelliseksi, ja tuloksena on kultainen pinta, jossa on ripaus rapeutta. Tekniikka vangitsee leirinuotioherkkujen olemuksen ja tarjoaa samalla modernin lähestymistavan. Meidän reseptissämme käytät sulatettuja vaahtokarkkeja ja suklaata dippauksena kaurakekseille sen sijaan, että järjestäisit sen kuin voileivän, jossa keksit ovat ylä- ja alapuolella. Se on täydellinen sekoitus vanhaa ja uutta, ja siitä tulee varmasti perusruoka jälkiruokarepertuaarissasi.

Jos etsit lisää perheystävällisiä herkkuja, maukkaat nugetit ja rapeat ranskalaiset ovat hitti niin lasten kuin aikuistenkin keskuudessa. Meillä on myös helppo resepti kekseihin, joissa on suklaalastuja.

Tarjoillaan kaurakeksien kanssa

Kaurakeksit ovat erinomainen valinta niiden terveellisen, pähkinäisen maun ja täyteläisen rakenteen vuoksi. Niiden vankka koostumus takaa, etteivät ne murru tai murene helposti, kun kauhot niillä runsaita määriä tahmeaa vaahtokarkki- ja suklaadippiä. Kauran maanläheinen vivahde täydentää harmonisesti sulatetun maitosuklaan ja vaahtokarkin täyteläistä, kermaista makeutta, mikä luo tasapainoisen ja herkullisen makupalan, jossa yhdistyvät nautinto ja ripaus maalaismaista charmia.

Tee siitä oma

Helppo tapa sekoittaa asioita on käyttää eri keksiä s'mores-dippiin. Voit käyttää graham-keksejä, digestive-keksejä, pikkuleipiä tai jopa suklaakeksejä. Graham-keksit antavat hunajaisen rapeuden, digestive-keksit pehmeän, täysjyväviljaisen puraisun, pikkuleivät tuovat täyteläisen, voisen maun ja rakenteen, kun taas suklaakeksit tuovat makean suklaan murumaisen pohjan keskelle.

Vaihtoehtoisesti voit ripotella jälkiruokaan lisukkeita, kuten hienonnettuja pähkinöitä, kookoslastuja tai kastikkeita. S'mores ja jäätelö on myös herkullinen yhdistelmä. Lisää makeutta saat karamellikastikkeella, joka antaa dekadenttia makua, kun taas vadelmatilkka tuo kirkkaan hapokkuutta. Voit lisätä manteleiden, pekaanipähkinöiden tai saksanpähkinöiden pähkinäistä makua paahtamalla ne ennen pilkkomista.