Lohta airfryerissä

Lohta airfryerissä

45 minuuttia
Lohta voi valmistaa hyvin monella eri tavalla - myös airfryerissä! Airfryerin ansiosta lohi saa herkullisen pinnan ja se kypsyy tasaisesti nopeammin kuin uunissa. Tätä kannattaa kokeilla!
https://www.arla.fi/reseptit/lohta-airfryerissa/

Tee näin:

Lohta airfryerissä
 • Aloita kastikkeesta; sekoita kaikki ainekset keskenään.
 • Mausta maun mukaan suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.
 • Anna maustua jääkaapissa noin 30 minuuttia, jotta maut sulautuvat yhteen.
 • Keitä perunat pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.
 • Mausta lohi fenkolinsiemenillä ja chilihiutaleilla.
 • Sekoita parsakaalit ja tomaatit oliiviöljyn kanssa.
 • Aseta pala leivinpaperia airfryerin koriin.
 • Aseta lohi ja järjestele vihannekset sen ympärille.
 • Suolaa kala ja vihannekset.
 • Kypsennä airfryerissä 160 °C:ssa noin 15 minuuttia.
 • Tarjoile lohi vihannesten, kastikkeen ja perunoiden kanssa.
Valmis!
Vinkki

Optimaalisen tuloksen saat, kun laitat lohen aina nahkapuoli alaspäin. Tämä auttaa säilyttämään luonnolliset mehut, mikä takaa kostean ja murean fileen, ja lisäksi nahasta tulee vastustamattoman rapea, mikä parantaa sekä rakennetta että makua. Lisäksi lohen nahkapuoli alaspäin antaa tukevan pohjan, jolloin filee ei pääse käpristymään tai hajoamaan kypsennyksen aikana. Mausta iho suolalla ja öljyllä, jotta saat täydellisen rapean lopputuloksen.

Lohta airfryerissä Q&A

Lohi on herkullinen ja terveellinen vaihtoehto lounaaksi, sekä päivälliseksi. Lue lisää alta!

Voiko lohta valmistaa airfryerissä?
Kyllä, lohen kypsentämisestä airfryerissä on tullut suosittu menetelmä monien kulinaaristen harrastajien keskuudessa. Tämä laite kierrättää kuumaa ilmaa kalan ympärillä, jolloin se kypsyy tasaisesti ja nopeammin kuin tavallisessa kiertoilmauunissa. Tuloksena on hieman rapea ulkopinta ja kostea, murea sisäpuoli täynnä makua, joka vetää vertoja perinteisille kypsennysmenetelmille.
Kuinka kauan lohta kypsennetään airfryerissä?
Lohen tarkka kypsennysaika airfryessä vaihtelee lohen paksuuden ja yksilöllisten kypsyysvaatimusten mukaan. Yleensä tavallinen lohifilee vaatii 10-15 minuuttia 160 °C:ssa. Seuranta on kuitenkin tärkeää, jotta lohi ei kypsy liikaa vaan säilyttää luonnolliset makunsa ja kosteutensa.
Pitääkö lohi kääriä folioon, kun se valmistaa airfryerissä?
Lohen kääriminen folioon on mahdollista, ja se toimii menetelmänä, jolla säilytetään kosteus ja lisätään kalaan marinadia tai makuja. Vaikka saatat luopua rapeasta ulkopinnasta, joka yleensä liitetään airfryeriin, sinut palkitaan uskomattoman mehukkaalla kalalla, johon on lisätty mitä tahansa makuja.
Missä lämpötilassa lohi kannattaa kypsentää airfryerissä?
Lohen kypsentäminen airfryerissä edellyttää yleensä noin 160-180 °C:n lämpötilaa. Tämä lämpötila varmistaa, että lohi kypsyy tasaisesti ja että siitä saadaan toivotun murea lopputulos, jossa lohi on ulkoa hieman rapea ja sisältä mehukas. Parhaan tuloksen saat, kun esilämmität airfryerin tähän lämpötilaan ennen lohen asettamista sisään.
Miten lohi kannattaa maustaa?
Kuten kaikkien muidenkin ruokien kohdalla, maustaminen on henkilökohtainen valinta, ja se voi vaihdella yksinkertaisesta monimutkaiseen. Perusmausteena voi olla sitruunamehu, suola ja mustapippuri. Lisämakua ja syvyyttä saat kuitenkin lisäämällä yrttejä, kuten tilliä tai persiljaa, mausteita, kuten valkosipulijauhetta, chilihiutaleita tai fenkolinsiemeniä, ja jopa kuorrutteita tai marinadeja, jotka tekevät mausta täyteläisemmän.

Ainekset

Lohta airfryerissä
Lohifilee
600 g
Fenkolinsiemen
1 tl
Chilihiutale
½ tl
Parsakaali
200 g
Kirsikkatomaatteja
200 g
Oliiviöljyä
2 rkl
Suolaa
1½ tl
Kastike
3 dl
Mätiä
2 rkl
Ruohosipulia
3 rkl
Dijon sinappia
1 tl
Suolaa
Pippuria
Tarjoiluun
Perunoita
900 g

Tee mureaa ja mehukasta airfryerissä valmistettua lohta

Airfryer on mullistanut lohen kypsennystavan ja tarjoaa menetelmän, jolla saadaan joka kerta täydellisen murea ja mehukas filee. Airfryer taika on sen kyvyssä kierrättää kuumaa ilmaa nopeasti, jolloin lohi kypsyy tasaisesti ja muodostaa samalla ihanan rapean kerroksen ulkopuolelle. Sinun ei tarvitse olla huolissasi ylikypsymisestä tai kuivista kohdista; kun käytät oikeaa lohireseptiä, jossa sekä ajoitus että lämpötila ovat täydelliset, saat taatusti mehevän fileen.

Parsakaalin ja tomaattien kanssa lohi maistuu erityisen hyvältä

Lohi, jonka ulkopinta on rapea ja sisäpinta murea ja hiutaloitunut, erottuu kauniisti murean parsakaalin lievän rapeuden ja kirsikkatomaattien mehukkuuden kanssa. Runsasta kalaa tasapainottavat parsakaalin maanläheiset sävyt ja erityisesti tomaattien makea hapokkuus. Tämä luo makua miellyttävän kontrastin, joka tekee jokaisesta suupalasta mielenkiintoisen ja tyydyttävän. Eläväiset värit - vaaleanpunainen lohi, vihreä parsakaali ja punaiset tomaatit - luovat myös visuaalisesti houkuttelevan lautasen, joka on yhtä miellyttävä silmille kuin makuhermoillekin.

Tarjoillaan perunoiden ja kalanmätikastikkeen kanssa

Kun tarjoat airfryerissä paistettua lohta ja vihanneksia keitettyjen perunoiden ja kylmän kalanmätikastikkeen kanssa, saat aikaan monia harmonisia makuja ja koostumuksia. Pehmeät, keitetyt perunat muodostavat täydellisen vastakohdan mehukkaalle lohelle ja murean rapeille vihanneksille, ja ne maustavat aterian maanläheisillä sävyillään. Runsaan smetanapohjaisen kastikkeen kermaista koostumusta korostaa lohen mäti, joka antaa suolaisen vaikutelman jokaisella suupalalla. Tuore ruohosipuli antaa hienovaraista raikkautta ja lisää syvyyttä ja monitahoisuutta, kun taas Dijon-sinappi tuo mietoa suutuntumaa, joka kohottaa koko yhdistelmää.

Kokeile erilaisia vihanneksia ja makuja

Voit valmistaa lähes mitä tahansa vihanneksia airfryerissä. Kokeile esimerkiksi reseptejämme kukkakaalista ja ruusukaali. Molemmat sopivat maukkaiksi lisukkeiksi lohelle ja perunoille. Voit myös valita parsaa, vihreitä papuja, punasipulia ja kesäkurpitsaa, sillä ne kaikki sopivat hyvin runsaan kalan kaveriksi.

Jos haluat muuttaa maustamista, yksinkertainen suolan, pippurin ja sitruunamehun yhdistelmä antaa lohen luonnollisten makujen korostua. Jos haluat jotain enemmän makua, soijakastike, valkosipuli ja inkivääri ovat loistava valinta. Samoin vaahterasiirappikuorrutus Dijon-sinapin kanssa. Jos pidät yrttisistä makuprofiileista, voit kokeilla esimerkiksi tilliä ja persiljaa.