Optimaalisen tuloksen saat, kun laitat lohen aina nahkapuoli alaspäin. Tämä auttaa säilyttämään luonnolliset mehut, mikä takaa kostean ja murean fileen, ja lisäksi nahasta tulee vastustamattoman rapea, mikä parantaa sekä rakennetta että makua. Lisäksi lohen nahkapuoli alaspäin antaa tukevan pohjan, jolloin filee ei pääse käpristymään tai hajoamaan kypsennyksen aikana. Mausta iho suolalla ja öljyllä, jotta saat täydellisen rapean lopputuloksen.
Lohi on herkullinen ja terveellinen vaihtoehto lounaaksi, sekä päivälliseksi. Lue lisää alta!
Lohifilee
|
600 g |
---|---|
Fenkolinsiemen
|
1 tl |
Chilihiutale
|
½ tl |
Parsakaali
|
200 g |
Kirsikkatomaatteja
|
200 g |
Oliiviöljyä
|
2 rkl |
Suolaa
|
1½ tl |
Arla® Lempi Smetanaa
|
3 dl |
---|---|
Mätiä
|
2 rkl |
Ruohosipulia
|
3 rkl |
Dijon sinappia
|
1 tl |
Suolaa
|
|
Pippuria
|
Perunoita
|
900 g |
---|
Airfryer on mullistanut lohen kypsennystavan ja tarjoaa menetelmän, jolla saadaan joka kerta täydellisen murea ja mehukas filee. Airfryer taika on sen kyvyssä kierrättää kuumaa ilmaa nopeasti, jolloin lohi kypsyy tasaisesti ja muodostaa samalla ihanan rapean kerroksen ulkopuolelle. Sinun ei tarvitse olla huolissasi ylikypsymisestä tai kuivista kohdista; kun käytät oikeaa lohireseptiä, jossa sekä ajoitus että lämpötila ovat täydelliset, saat taatusti mehevän fileen.
Lohi, jonka ulkopinta on rapea ja sisäpinta murea ja hiutaloitunut, erottuu kauniisti murean parsakaalin lievän rapeuden ja kirsikkatomaattien mehukkuuden kanssa. Runsasta kalaa tasapainottavat parsakaalin maanläheiset sävyt ja erityisesti tomaattien makea hapokkuus. Tämä luo makua miellyttävän kontrastin, joka tekee jokaisesta suupalasta mielenkiintoisen ja tyydyttävän. Eläväiset värit - vaaleanpunainen lohi, vihreä parsakaali ja punaiset tomaatit - luovat myös visuaalisesti houkuttelevan lautasen, joka on yhtä miellyttävä silmille kuin makuhermoillekin.
Kun tarjoat airfryerissä paistettua lohta ja vihanneksia keitettyjen perunoiden ja kylmän kalanmätikastikkeen kanssa, saat aikaan monia harmonisia makuja ja koostumuksia. Pehmeät, keitetyt perunat muodostavat täydellisen vastakohdan mehukkaalle lohelle ja murean rapeille vihanneksille, ja ne maustavat aterian maanläheisillä sävyillään. Runsaan smetanapohjaisen kastikkeen kermaista koostumusta korostaa lohen mäti, joka antaa suolaisen vaikutelman jokaisella suupalalla. Tuore ruohosipuli antaa hienovaraista raikkautta ja lisää syvyyttä ja monitahoisuutta, kun taas Dijon-sinappi tuo mietoa suutuntumaa, joka kohottaa koko yhdistelmää.
Voit valmistaa lähes mitä tahansa vihanneksia airfryerissä. Kokeile esimerkiksi reseptejämme kukkakaalista ja ruusukaali. Molemmat sopivat maukkaiksi lisukkeiksi lohelle ja perunoille. Voit myös valita parsaa, vihreitä papuja, punasipulia ja kesäkurpitsaa, sillä ne kaikki sopivat hyvin runsaan kalan kaveriksi.
Jos haluat muuttaa maustamista, yksinkertainen suolan, pippurin ja sitruunamehun yhdistelmä antaa lohen luonnollisten makujen korostua. Jos haluat jotain enemmän makua, soijakastike, valkosipuli ja inkivääri ovat loistava valinta. Samoin vaahterasiirappikuorrutus Dijon-sinapin kanssa. Jos pidät yrttisistä makuprofiileista, voit kokeilla esimerkiksi tilliä ja persiljaa.