Täydellisen täyteläiset

Bataattireseptit

Bataatti on kiehtova ja monikäyttöinen juures, joka on noussut suosioon viime vuosina ruoanlaiton ystävien keskuudessa; bataattireseptit kiehtovatkin niin sekasyöjiä kuin kasvispainotteista ruokavaliota suosivia. Bataatin maukas maku, terveelliset ominaisuudet ja monipuoliset käyttömahdollisuudet tekevät siitä loistavan lisäyksen ruokavalioon ja kokkaamiseen.

Bataatti - Monipuolinen ja terveellinen juures

Bataatti on juureskasvi, joka tunnetaan myös nimellä makea peruna tai mausteinen peruna. Se on kotoisin Keski- ja Etelä-Amerikasta, mutta on levinnyt laajalle ympäri maailmaa. Bataatti tarjoaa lukuisia ravintoaineita ja terveysvaikutuksia, jotka tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon kokkaamiseen. Bataattireseptit ovatkin nyt suositumpia kuin koskaan!

Bataatin maku on täyteläinen ja makeahko, mikä tekee siitä miellyttävän lisän moniin ruokalajeihin. Bataatin makeus tuokin ruokiin luonnollista, hienovaraista makeutta ja tasapainoa. Tosin, makeudestaan huolimatta – tai ehkäpä juuri sen takia – bataatti sopii täydellisesti myös suolaisiin ruokiin. Suosituimmat bataattireseptit ovatkin tyypillisesti suolaisia ruokia ja välipaloja.

Bataattireseptit kaikenlaisille herkuttelijoille

Bataattireseptit ovat saattaneet nousta suosioon myös bataatin monikäyttöisyyden takia. Bataatti sopiikin erinomaisesti erilaisiin ruokavalioihin, kuten vegaaniseen, kasvisruokavalioon tai gluteenittomaan ruokavalioon. Sen avulla voit luoda herkullisia ja ravitsevia ruokia kaikille ruokailijoille! Tästä bataatin ominaisuudesta johtuen bataattireseptit ovatkin takuuvarma valinta, kun kokkaat suurelle joukolle esimerkiksi sadonkorjuujuhliin tai joulupöytään.

Bataattireseptit eri vuodenaikoihin ja tilanteisiin

Bataatti on saatavilla ympäri vuoden, mutta Suomessa bataatin satokausi alkaa syyskuun lopulla ja jatkuu kevääseen. Satokauden aikana kotimaiset bataatit ovat parhaimmillaan, joten kannattaa hyödyntää niitä ruoanlaitossa.

Bataatti on todellinen monipuolinen ainesosa ruoanlaitossa. Suosituimmat bataattireseptit ovat erilaisia keittoja, paistoksia, salaatteja, pataruokia ja jopa leivonnaisia!

Kesällä herkutellaan grillattuja bataatteja, kun taas syksyn sadonkorjuu maistuu bataattiselta kasvissosekeitolta ja bataattiranskalaisilta. Talven kylmyys houkuttelee puolestaan kuohkean bataattikeiton ja bataattipihvien äärelle. Ei tule myöskään unohtaa sitä, kuinka ihanasti bataattireseptit sopivat myös joulun aikaan: jouluna nautitaankin täyteläisiä uunibataatteja sekä viisi tähteä reseptillään ansainnutta bataattilaatikkoa.

Valitse alta suosikkisi!