Broileripullat ja bataattimuusi

Broileripullat ja bataattimuusi

Mehevät broileripullat kylpevät padassa maukkaan kerman kanssa. Mausteisten pullien maun kruunaa pehmeä bataattimuusi.

Tee näin:

Broileripullat
  • Valmista ensin broileripullat. Kuori ja hienonna sipuli. Mittaa kulhoon (½ dl) Arla Lempi ruokakerma ja korppujauhot. Vatkaa joukkoon kananmuna. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota hetki. Lisää joukkoon broilerin jauheliha ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia. Pyörittele taikinasta kostein käsin suuria, noin 5 cm kokoisia pullia, ja laita broileripullat leivinpaperilla päällystetylle pellille. Nosta broileripullat uuniin kypsymään noin 20 minuutiksi, kunnes pullat ovat kypsiä ja saaneet kauniin kultaisen pinnan.
Kastike
  • Valmista kastike kasarissa tai paksupohjaisessa kattilassa. Valmista kanaliemi mikrossa tai kattilassa liedellä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna myös lehtipersilja. Kuumenna voi kasarissa ja kuullota valkosipulinkynsiä hetki. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita. Kaada joukkoon kanaliemi vispilällä sekoittaen ja anna kastikkeen saostua välillä. Kun suurustunut kastike kiehahtaa, lisää Arla Lempi ruokakerma (1 ½ dl) ja sekoita. Nosta kasari liedeltä odottamaan. Kun broileripullat ovat kypsiä, nosta kasari takaisin liedelle, lisää kastikkeeseen lehtipersilja ja kaada joukkoon broileripullat. Anna muhia 5 minuuttia hiljaisella lämmöllä kannen alla.
Bataattimuusi
  • Kuori ja leikkaa bataatit 2 cm ja peruna 1 cm viipaleiksi. Nosta ne kiehuvaan suolattuun veteen ja keitä 15–20 minuuttia, kunnes perunat ja bataatit ovat täysin kypsiä. Kaada keitinliemi talteen ja muusaa perunat ja bataatit muusiksi perunasurvimella. Lisää joukkoon keitinlientä ja Arla Lempi Crème fraîche. Mausta suolalla maun mukaan.
Valmis!

Ainekset

Broileripyörykät
Pieni sipuli
1
Arla® Lempi Fraîche Mex kerma
½ dl
Ruiskorppujauhoja
½ dl
Kananmuna
1
Suolaa
½ tl
Hyppysellinen valkopippuri
Broilerin jauhelihaa
400 g
Kastike
Kanalientä
4 dl
Valkosipulinkynsiä
2
Lehtipersiljaa hienonnettuna
1 dl
2 rkl
Vehnäjauhoa
2 rkl
Arla® Lempi Fraîche Mex kerma
1½ dl
Bataattimuusi
Bataatti
800 g
Iso Rosamunda peruna tai 2 jauhoista perunaa
1
Vettä keittämiseen
Suolaa
1-2noin 2 tl
2 rkl
Valkopippuri
Vettä perunoista
1½ dl
Lisää herkullisia ideoita