Helppoja kananmunalla höystettyjä kasvisruokareseptejä

Helppoja kananmunalla höystettyjä kasvisruokareseptejä

Kun huomaat, että jääkaappi on täynnä vihanneksia ja kaipaat yksinkertaista mutta täyttävää ateriaa, tutustu näihin helppoihin resepteihin, joissa käytetään tähteeksi jääneitä vihanneksia ja kananmunia. Yhdistämällä tuoreiden vihannesten edut kananmunien monipuolisuuteen vältät ruokahävikkiä ja loihdit herkullisia aterioita hetkessä.

Täydellinen tapa käyttää tähteeksi jääneitä kypsennettyjä tai raakoja vihanneksia kananmunan kanssa

Ruoanlaitossa ja aterioiden valmistelussa jää usein yli vihanneksia, jotka saattavat olla liian hyviä heitettäväksi pois, mutta eivät aivan riitä kokonaiseksi ateriaksi. Jos huomaat olevasi tässä tilanteessa, ei hätää! Anna kypsennetyille tai kypsentämättömille tähteeksi jääneille vihanneksille uusi elämä kananmunien avulla. Frittatoista ja munakkaista piirakoihin ja wokkeihin – näitä kahta monipuolista ainesosaa voi yhdistellä loputtomasti. Vähennät ruokahävikkiä ja samalla loihdit herkullisia, täyttäviä aterioita, jotka kannustavat kokeilemaan erilaisia vihannesten ja munien yhdistelmiä.

Fritterit, frittata ja munakokkelit

Muuta tähteeksi jääneet vihannekset frittereiksi, frittatoiksi ja munakokkeleiksi, joista löytyy monipuolisia ja helposti valmistettavia vaihtoehtoja. Tai valmista herkullinen ja runsas aamiainen, brunssi tai kevyt illallinen. Fritterit ovat erilaisista kasviksista valmistettuja rapeita herkkuruokia, kun taas frittatasta valmistuu varsinainen makuja pursuava ihmeiden pannu. Munakokkeli on vaivaton ja täyttävä ruokalaji, joka sopii mille tahansa aterialle.

Kokeile parsakaalifrittereitämme, hemmottele itseäsi bataattikokkelillamme tai lisää kasviksia munakokkelireseptiimme, niin näet, miten helposti kananmunat ja vihannekset voi yhdistää uudeksi, vastustamattomaksi ruokalajiksi.

Piirakat ja quichet

Jos mietit muunlaisia luovia tapoja käyttää tähteitä, valmista piirakoita ja quicheja samettisella kananmunatäytteellä. Voit käyttää niissä monenlaisia kypsennettyjä tai raakoja vihanneksia, joten niistä saat monipuolisen vaihtoehdon brunssille, vaivattomalle lounaalle tai herkulliselle illalliselle. Voit valmistaa itse yksinkertaisen piiraspohjan tai ostaa kaupasta valmispohjan, jolloin piirakka valmistuu entistäkin nopeammin ja helpommin. 

Löydä seuraava piirakka‑ tai quiche-mestariteoksesi ihastuttavien reseptiemme joukosta! Kokeile herkullista parsapiirakkaamme kesäkurpitsojen ja herneiden kanssa tai nauti maukkaista paahdetuista vihanneksista helpon kasvispiiraamme muodossa. Nämä herkulliset vaihtoehdot inspiroivat sinua varmasti hyödyntämään tähteeksi jääneitä vihanneksia parhaalla mahdollisella tavalla.

Pyttipannu ja röstiperunat

Tähteeksi jääneet perunat avaavat mahdollisuuksien maailman ja ovat herkullisia munien kanssa tarjoiltuna. Röstiperunat ja pyttipannu ovat klassikoita.

Röstiperunat ovat keitettyjä perunoita, joihin on yhdistetty erilaisia vihanneksia. Jos haluat ylimääräisen ripauksen täyteläisyyttä, voit lisätä seokseen vatkattuja munia tai tarjoilla röstiperunat paistetun kananmunan kanssa. Klassinen pyttipannu on herkullinen suosikki, joka valmistetaan paistamalla pieniä perunakuutioita, joskus porkkanoiden tai muiden vihannesten kanssa.

Jääkaappiin jääneet ylimääräiset vihannekset sopivat erinomaisesti molempiin ruokalajeihin. Mutta todellinen viehätys piilee siinä, että ruokiin on helppo lisätä kananmunia. Voit tarjoilla aterian ruokaisaksi ja terveelliseksi lisukkeeksi paistettuja kananmunia tai munakokkelia, joilla keräät myös herkullisuuspisteitä.

Joten jos perunoita on jäänyt tähteeksi, älä heitä niitä hukkaan! Kokeile pyttipannureseptiämme eli hash-perunoita ja yhdistä perunoihin erilaisia kasviksia, kuten sipulia, punajuurta, porkkanaa, palsternakkaa ja kesäkurpitsaa. Mausta lisäämällä salaattijuustoa ja tarjoile annos täydellisen rapeaksi paistetun munan kanssa.

Wokit, Pad Thai ja paistettu riisi

Wokit ovat herkullisten makujen yhdistelmiä, ja kun niihin lisätään kananmunia, ateriasta tulee entistä vastustamattomampi. Thaimaalaisessa keittiössä Pad Thai kootaan värikkäistä vihanneksista, jotka lisäävät makua herkullisilla kastikkeilla maustettuihin paistettuihin nuudeleihin. Paistetun riisin taikuus piilee munien yhdistämisessä raikkaisiin vihanneksiin, mikä antaa yksinkertaiselle paistetulle riisille aivan uuden ulottuvuuden.

Autenttisissa resepteissämme Pad Thai, nuudeliwokki ja paistettu riisi lumoavat vihannesten, kananmunien ja nuudeleiden tai riisin hurmaavilla yhdistelmillä, joihin yhdistetään maukkaita kastikkeita. Ne viimeistellään pähkinöillä, yrteillä ja aasialaisen keittiön mauilla maukkaiksi ja täyttäviksi herkkuaterioiksi.

Täytetyt vihannekset

Kananmunien kanssa tarjoiltavat täytetyt vihannekset kuuluvat tähteitä hyödyntävään luovaan keittiöön. Tämä terveellinen ruokalaji on myös ilo silmälle. Yhdistämällä terveelliset vihannekset täyteläisiin kananmuniin loihdit ruokaisan aterian, joka sopii täydellisesti aamiaiseksi, brunssiksi tai kevyeksi lounaaksi.

Täytä herkullinen munatäyte ontoiksi kovertamiisi paprikoihin. Herkullisessa täytettyjen paprikoiden reseptissämme täyteläiset kananmunat ja juusto yhdistetään raikkaaseen vihreään salaattiin ja leipään. Lopputuloksena on näyttävä ja täyttävä ruokalaji, joka on täynnä makua. Voit täyttää myös vaikkapa herkkusieniä tai kesäkurpitsoja.