Ehkä sinulla on muutama kysymys kasvispiiraasta, ennen kuin aloitat. Seuraavaksi käymme läpi joitakin usein kysyttyjä kysymyksiä, jotta voisimme auttaa sinua tekemään täydellisen piiraan.
Valmista murotaikinaa
|
320 g |
---|---|
Sipuli- tai tomaatti- Chutney
|
2 rkl |
200 g | |
Suurta tomaatteja
|
3 |
Keltainen paprika
|
1 |
Kesäkurpitsa
|
1 |
Kuivattua oregano
|
½ tl |
Oliiviöljyä
|
1½ rkl |
Jos ruokapöydässä istuu nälkäisiä vieraita, harkitse herkullisen kasvispiiraan valmistamista heidän makunystyröitään hellimään. Kun käytössäsi on laaja valikoima kasviksia ja maukas, rapea piirakkapohja, saat aikaan upean aterian, joka pursuaa makua ja on täynnä luonnetta. Juuri tämä yhdistelmä tekee ruokalajista niin ihastuttavan kuin se on - löydät tuoreen ja makean, mehukkaan ja suolaisen, kaikki yhdessä suupalassa. Reseptillämme hemmottelet samanaikaisesti sekä ruokahaluasi että makuaistiasi.
Mikään piirakka ei ole täydellinen ilman täydellistä rapeaa murotaikinapohjaa - ja tässä olemme antaneet sille uuden vivahteen yhdistämällä sen ihanan suolaisen chutneyn kanssa. Rapea, voinen pohja on täydellinen ja toimii perustana, joka pitää sisällään kaikki kasvisten ja juuston herkulliset maut. Jokaisessa viipaleessa on maksimaalinen määrä makua. Kun pohja yhdistetään suolaisen tomaatti- tai sipuli-chutneyn kanssa, kokonaismakumaailma täydentyy syvällä umamilla.
Tomaatit, paprika ja kesäkurpitsa tuovat torttuun makeutta ja raikkautta - mutta yhtä tärkeää on, että ne tuovat myös paljon kauniita punaisia, keltaisia ja vihreitä värejä. Esillepano merkitsee ruoanlaitossa paljon, ja mielestämme kaunis ruoka myös maistuu paremmalta! Elinvoimaiset punaiset, vihreät ja keltaiset sekä salaattijuusto saavat uunissa hieman karamellisoituneen kiillon, joka näyttää suussa sulavalta. Ymmärrämme, jos jo pelkkä ulkonäkö saa sinut upottamaan hampaasi tähän piiraaseen!
Jääkaapin avaaminen ja sen huomaaminen, että suurin osa ruoasta on tähteitä, on pelkkää riemua, kun sinulla on tämä resepti hallussasi. Nyt on helpompaa kuin koskaan valmistaa yksinkertainen lounas töihin tai helppo mutta loistava illallinen koko perheelle. Kaikki kiitos ylijäämävihannesten, joita olemme liian usein aiemmin aliarvioineet.
Hienoa on, että voit käyttää lähes kaikenlaisia ylijäämävihanneksia. Mitä tahansa sienistä pinaattiin ja parsasta paahdettuihin juureksiin. Vain muutaman minuutin viipaloimisen ja kuutioimisen jälkeen uunin lämpö hoitaa loput työstä ja piirakka muuttuu kauniin värikkääksi.
Etsitkö muita ruokia, jotka on valmistettu ylijääneistä kasviksista? Siinä tapauksessa meillä on sinulle pieni herkku. Kokeile esimerkiksi kevyttä ja virkistävää tomaatti-kurkkusalaattia, joka toimii yhtä hyvin lisäkkeenä. Ehkäpä haluat kokeilla jotain runsaampaa - paistetut bataatit punasipulin, lehtikaalin ja juuston kera saattavat sopia!
Pilkottujen kasvisten tasainen koko parantaa kulinaarista kokemusta. Viipaloi tomaatit, paprika ja kesäkurpitsa ohuiksi, tasaisiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla, jotta kaikki ovat täysin samankokoisia. Näin ne kypsyvät tasaisesti, mikä antaa tortulle tasaisen rakenteen ilman keittämättömien vihannesten tai rakenteen muutosten aiheuttamia ei-toivottuja yllätyksiä.
Jos vihanneksista on päässyt erottumaan liikaa mehua, valuta ylimääräinen neste piiraasta kallistamalla vuokaa; näin ylimääräinen neste valuu pois. Voit tehdä tämän paistamisen aikana tai sen jälkeen. Laita torttu takaisin uuniin, mikäli sen kypsennys jäi vielä kesken.