Kasvispiiras

Kasvispiiras

45 minuuttia
Tämä paahdettu kasvispiiras on täynnä ihania makuja ja kauniita värejä, ja se on vastustamaton illallisidea. Se sopii täydellisesti sekä tuoreiden että tähteeksi jääneiden vihannesten kanssa, se on helppo valmistaa. Välimerellinen juusto vie sen maun uusiin ulottuvuuksiin. Tee piiras arkipäivän illalliseksi, ruokalajiksi suureen illanviettoon tai herkulliseksi lounasherkuksi. Luota meihin! Ystävät ja perhe tulevat seisomaan jonossa kiittäen sinua siitä, että tarjoat heille viipaleen tästä upeasta tortusta!
https://www.arla.fi/reseptit/kasvispiiras/

Tee näin:

Kasvispiiras
  • Kuumenna uuni 200˚C:een.
  • Kaulitse taikina ja aseta se leivinpaperilla vuorattuun, 23 cm:n piirakkavuokaan niin. Leikkaa ylimääräiset reunat veitsellä tai saksilla muottiin sopiviksi.
  • Leikkaa kaikki vihannekset ja juusto ohuiksi viipaleiksi.
  • Levitä piirakan pohjalle chutneyta.
  • Aseta muutama juustoviipale chutneyn päälle, kerrosta sitten kaikki vihannekset ja loput juustosta päälle.
  • Ripottele päälle oreganoa, suolaa ja pippuria sekä tilkka oliiviöljyä.
  • Paista uunin keskitasolla 40-45 minuuttia.
Valmis!

Kysymyksiä kasvispiiraasta

Ehkä sinulla on muutama kysymys kasvispiiraasta, ennen kuin aloitat. Seuraavaksi käymme läpi joitakin usein kysyttyjä kysymyksiä, jotta voisimme auttaa sinua tekemään täydellisen piiraan.

Mitä tarjoilla kasvispiiraan kanssa?
Kasvispiiraamme on herkullinen sellaisenaan, mutta voit myös tarjoilla sen erilaisten lisukkeiden kanssa. Tarjoile se esimerkiksi kevyellä vinaigrettekastikkeella maustetun vihersalaatin, paahdetun valkosipulileivän tai kuorrutetun leivän kanssa. Kirpeä, kermainen coleslaw on myös herkullista samoin kuin paahdettujen vihannesten ja kevyen kastikkeen kanssa sekoitettu kvinoasalaatti.
Voiko kasvispiiraan pakastaa?
Kyllä, voit pakastaa kasvispiiraan! Odota vain, että se jäähtyy kokonaan ennen pakastamista. Kääri se tiukasti muovikelmuun ja laita pakastimeen pakastamiseen soveltuvassa astiassa. Se säilyy jopa 3 kuukautta. Muista vain, että rakenne ja maku voivat muuttua hieman pakastuksen aikana.
Voiko kasvispiiraan lämmittää uudelleen?
Kyllä, voit lämmittää kasvispiiraan uudelleen. Ota se pois säilytysastiassa, jossa sitä säilytit. Jos sitä säilytetään pakastimessa, uudelleenlämmitys voi kestää hieman kauemmin kuin jos sen lämmittäisi jääkaappikylmyydestä. Jos lämmität uudelleen pakastetun piiraan, esilämmitä uuni 180 °C:een, peitä piiras alumiinifoliolla ja laita se uuniin noin 20-25 minuutiksi. Poista folio, anna piiraan kypsyä vielä 5-10 minuuttia, niin sen pitäisi olla valmis. Jääkaapista se on nopeampi lämmittää - yhteensä sen tulee olla noin 10-15 minuuttia uunissa.

Ainekset

Kasvispiiras
Valmista murotaikinaa
320 g
Sipuli- tai tomaatti- Chutney
2 rkl
200 g
Suurta tomaatteja
3
Keltainen paprika
1
Kesäkurpitsa
1
Kuivattua oregano
½ tl
Oliiviöljyä
1½ rkl
Lisää herkullisia ideoita
Kasvispiirakka
1 tunti 20 minuuttia
Kasvispiirakka
(19)
Sienipiiras
45 minuuttia
Sienipiiras
(2)
Parsapiiras
2 tuntia
Parsapiiras
(3)

Tee herkullinen kasvispiiras, joka on täynnä täytettä

Jos ruokapöydässä istuu nälkäisiä vieraita, harkitse herkullisen kasvispiiraan valmistamista heidän makunystyröitään hellimään. Kun käytössäsi on laaja valikoima kasviksia ja maukas, rapea piirakkapohja, saat aikaan upean aterian, joka pursuaa makua ja on täynnä luonnetta. Juuri tämä yhdistelmä tekee ruokalajista niin ihastuttavan kuin se on - löydät tuoreen ja makean, mehukkaan ja suolaisen, kaikki yhdessä suupalassa. Reseptillämme hemmottelet samanaikaisesti sekä ruokahaluasi että makuaistiasi.

Rapea murotaikinapohja ja suolaista chutneyta

Mikään piirakka ei ole täydellinen ilman täydellistä rapeaa murotaikinapohjaa - ja tässä olemme antaneet sille uuden vivahteen yhdistämällä sen ihanan suolaisen chutneyn kanssa. Rapea, voinen pohja on täydellinen ja toimii perustana, joka pitää sisällään kaikki kasvisten ja juuston herkulliset maut. Jokaisessa viipaleessa on maksimaalinen määrä makua. Kun pohja yhdistetään suolaisen tomaatti- tai sipuli-chutneyn kanssa, kokonaismakumaailma täydentyy syvällä umamilla.

Punaisen tomaatin, keltaisen paprikan ja vihreän kesäkurpitsan värikäs yhdistelmä

Tomaatit, paprika ja kesäkurpitsa tuovat torttuun makeutta ja raikkautta - mutta yhtä tärkeää on, että ne tuovat myös paljon kauniita punaisia, keltaisia ja vihreitä värejä. Esillepano merkitsee ruoanlaitossa paljon, ja mielestämme kaunis ruoka myös maistuu paremmalta! Elinvoimaiset punaiset, vihreät ja keltaiset sekä salaattijuusto saavat uunissa hieman karamellisoituneen kiillon, joka näyttää suussa sulavalta. Ymmärrämme, jos jo pelkkä ulkonäkö saa sinut upottamaan hampaasi tähän piiraaseen!

Helppo lounas tai illallinen kasvisten tähteistä

Jääkaapin avaaminen ja sen huomaaminen, että suurin osa ruoasta on tähteitä, on pelkkää riemua, kun sinulla on tämä resepti hallussasi. Nyt on helpompaa kuin koskaan valmistaa yksinkertainen lounas töihin tai helppo mutta loistava illallinen koko perheelle. Kaikki kiitos ylijäämävihannesten, joita olemme liian usein aiemmin aliarvioineet.

Hienoa on, että voit käyttää lähes kaikenlaisia ylijäämävihanneksia. Mitä tahansa sienistä pinaattiin ja parsasta paahdettuihin juureksiin. Vain muutaman minuutin viipaloimisen ja kuutioimisen jälkeen uunin lämpö hoitaa loput työstä ja piirakka muuttuu kauniin värikkääksi.

Etsitkö muita ruokia, jotka on valmistettu ylijääneistä kasviksista? Siinä tapauksessa meillä on sinulle pieni herkku. Kokeile esimerkiksi kevyttä ja virkistävää tomaatti-kurkkusalaattia, joka toimii yhtä hyvin lisäkkeenä. Ehkäpä haluat kokeilla jotain runsaampaa - paistetut bataatit punasipulin, lehtikaalin ja juuston kera saattavat sopia!

Vinkkejä

Pilkottujen kasvisten tasainen koko parantaa kulinaarista kokemusta. Viipaloi tomaatit, paprika ja kesäkurpitsa ohuiksi, tasaisiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla, jotta kaikki ovat täysin samankokoisia. Näin ne kypsyvät tasaisesti, mikä antaa tortulle tasaisen rakenteen ilman keittämättömien vihannesten tai rakenteen muutosten aiheuttamia ei-toivottuja yllätyksiä.

Jos vihanneksista on päässyt erottumaan liikaa mehua, valuta ylimääräinen neste piiraasta kallistamalla vuokaa; näin ylimääräinen neste valuu pois. Voit tehdä tämän paistamisen aikana tai sen jälkeen. Laita torttu takaisin uuniin, mikäli sen kypsennys jäi vielä kesken.