Voi miten rapeaksi se paistaa, eikä muuten pala!

Kirkastettu voi eli ghee

Kirkastettu voi eli ghee valmistetaan poistamalla voista maidon proteiini ja vesi. Jäljelle jää tällöin puhdas laktoositon voiöljy, joka kestää palamatta erittäin korkeita paistolämpötiloja.

Kirkastettu voi onkin erinomainen apu kaikessa paistamisessa. Sillä saa aikaan kauniin kullanruskean paistopinnan ja mehukkaan lopputuloksen.

Verrattomien paisto-ominaisuuksien vuoksi kirkastettu voi on ammattikeittiöiden luottotuote mm. pihvin ja kalan paistossa. Myös blinien paistamista kirkastetussa voissa suositellaan juuri kullanruskean ja sopivasti rapean lopputuloksen vuoksi. Kirkastettua voita käytetään monien kastikkeiden valmistuksessa ja se on lisäksi erittäin tärkeä osa intialaista ruokakulttuuria.

Koska voin kirkastamisessa poistetaan proteiini ja vesi, tuotteen voi säilyttää huoneenlämmössä. Näin se myös säilyy koostumukseltaan pehmeänä ja sen käyttö on helpompaa. Tuote säilyy pidempään hyvänä, kun käytät aina puhdasta lusikkaa.

Tehojuomaa arkiaamuihin!

Bullet­proof
eli vahva voimakahvi

Katso videolta miten nopeasti voimakahvi valmistuu!

Reseptiin