ARLAN KERMOISTA LÖYDÄT MYÖS KARRAGEENITTOMIA VAIHTOEHTOJA

Arlan laajasta kermavalikoimasta löytyy kermoja monenlaiseen makuun, myös ilman karrageenia. Lue lisää karrageenin käytöstä kermoissa ja tutustu kermoihimme!

Karrageeni valmistetaan punalevistä. Elintarvikkeissa käytetty karrageeni on lisäaineena hyväksytty niin EU:n komission kuin Eviran hyväksyttyjen lisäaineiden listalle. Stabilointi- ja sakeuttamisaineena karrageenia saa käyttää lähes kaikissa elintarvikkeissa eikä sen käytölle ole määritetty ADI-arvoa (eli hyväksyttyä päivittäistä annosta), koska sen saannin rajoittamista ei ole katsottu tarpeelliseksi.

Karrageenittomat kermat

Arlan kermavalikoimaan kuuluu täysin lisäaineettomia kuohukermoja, joiden valmistamiseen ei ole käytetty karrageenia. Alla olevasta taulukosta löydät kaikki karrageenittomat kuohukermamme:

Arla Kuohukerma Suomi 1 L
Arla Kuohukerma Suomi 5 dl
Arla Kuohukerma Suomi 2 dl
Arla Vähälaktoosinen Kuohukerma Suomi 1 L
Arla Vähälaktoosinen Kuohukerma Suomi 2 dl
Arla Luomu Kuohukerma 2 dl

 

Karrageeni kermoissa

Karrageenia käytetään kermoihin, jotka ovat käyneet läpi pastörointia voimakkaamman kuumennuksen, eli korkeapastöroinnin (ESL-käsittely) tai iskukuumennuksen (UHT-käsittely). ESL- ja UHT-käsittellyillä kermoilla on pidemmät säilyvyysajat, kuin pelkän pästöroinnin läpikäyneillä kermoilla. Karrageenia tarvitaan, jotta rasva pysyisi tasaisesti kerman joukossa koko säilyvyysajan ja tuote pysyisi mahdollisimman tasalaatuisena. Alla olevasta listasta löydät kaikki Arlan kermat, joiden valmistamiseen on käytetty karrageenia:

Arla Kuohukermaa Suomesta, ESL 2 dl
Arla Laktoositonta Kuohukermaa Suomesta 2 dl
Arla Laktoositonta Kahvikermaa Suomesta 2 dl
Arla Laktoositonta Kahvikermaa Suomesta 5 dl
Arla Laktoositonta Kahvikermaa Suomesta 1 L
Arla Vähälaktoosista Kevytkermaa Suomesta UHT 2 dl
 
 

Käy lukemassa lisää Arlan kermoista!