Karrageeni valmistetaan punalevistä. Elintarvikkeissa käytetty karrageeni on lisäaineena hyväksytty niin EU:n komission kuin Eviran hyväksyttyjen lisäaineiden listalle. Stabilointi- ja sakeuttamisaineena karrageenia saa käyttää lähes kaikissa elintarvikkeissa, eikä sen käytölle ole määritetty ADI-arvoa (eli hyväksyttyä päivittäistä annosta), koska sen saannin rajoittamista ei ole katsottu tarpeelliseksi.
Karrageeni kermoissa
Karrageenia käytetään kermoihin, jotka ovat käyneet läpi pastörointia voimakkaamman kuumennuksen eli korkeapastöroinnin (ESL-käsittely) tai iskukuumennuksen (UHT-käsittely). ESL- ja UHT-käsittellyillä kermoilla on pidemmät säilyvyysajat kuin pelkän pastöroinnin läpikäyneillä kermoilla. Karrageenia tarvitaan, jotta rasva pysyisi tasaisesti kerman joukossa koko säilyvyysajan ja tuote pysyisi mahdollisimman tasalaatuisena.
Arla Laktoositon vispikerma 2 dl (UHT)
Foodservice käyttöön löydät lisää kermoja täältä: arlapro.com/fi
Haluatko tietää lisää Arlan kermoista? Käy lukemassa kermasivuiltamme.