Karrageeni valmistetaan punalevistä. Elintarvikkeissa käytetty karrageeni on lisäaineena hyväksytty koko EU:n alueella. Suomessa noudatetaan EU:n lainsäädäntöä. Stabilointi- ja sakeuttamisaineena karrageenia saa käyttää lähes kaikissa elintarvikkeissa, joihin saa käyttää lisäaineita. Karrageeni voidaan merkitä ainesosaluetteloon myös koodilla E407.
Hyväksyttävä päivittäinen enimmäissaanti (ADI) E407 ja E407a yhteismäärälle on 75 mg/kg/vrk.
Karrageeni kermoissa
Karrageenia käytetään kermoihin, jotka ovat käyneet läpi pastörointia voimakkaamman kuumennuksen eli korkeapastöroinnin (ESL-käsittely) tai iskukuumennuksen (UHT-käsittely). ESL- ja UHT-käsittellyillä kermoilla on pidemmät säilyvyysajat kuin pelkän pastöroinnin läpikäyneillä kermoilla. Karrageenia tarvitaan, jotta rasva pysyisi tasaisesti kerman joukossa koko säilyvyysajan ja tuote pysyisi mahdollisimman tasalaatuisena.
Arla Laktoositon vispikerma 2 dl (UHT)
Haluatko tietää lisää Arlan kermoista? Käy lukemassa kermasivuiltamme.