VATSAN TASAPAINO

Muutokset elintavoissa tai ympäristössä tuntuvat helposti vatsan tasapainossa. Omilla valinnoillamme voimme vaikuttaa vatsamme hyvinvointiin.

Vuoden aikana keskiverto ihminen syö noin puoli tonnia ruokaa. Ruoka kulkee ruuansulatuskanavan läpi, joka on aikuisella noin 5–7 metriä pitkä “putki”. Ravintoaineet imeytyvät ohutsuolessa, kun taas paksusuolessa imeytyy lähinnä vettä ja suoloja.

Kaikki, mitä syömme ja juomme, on osa ulkoista ympäristöämme, joten suolistomme altistuu jatkuvasti ulkoa tuleville haitallisille mikrobeille ja kemiallisille yhdisteille. Tämä nostaa puolustusjärjestelmämme tärkeään asemaan. Meidän luontainen suolistomikrobistomme on tärkeässä roolissa taistelussa haitallisten bakteerien lisääntymistä vastaan elimistössämme. 70–80 % puolustusjärjestelmästämme sijaitsee soluissa, jotka ovat ruuansulatuskanavassa tai sitä ympäröivissä soluissa.

Sillä, mitä syömme, on suuri vaikutus suoliston tasapainoon. Aktiivisia bakteereja sisältäviä maitovalmisteita nauttimalla voimme vaikuttaa hyödyllisten bakteerien määrään suolistossamme.

Suoliston mikrobifloora - lue lisää!