MAIDON HOMOGENOINTI

Homogenointi tarkoittaa maitorasvan pilkkomista mekaanisesti pienemmäksi. Homogenoinnin avulla estetään maitorasvan nouseminen maidon pinnalle ja saadaan aikaan mukava ja tasainen suutuntuma.

Homogenointiprosessissa noin +60- asteiseksi lämmitetty maito johdetaan korkealla paineella kapean homogenointipään läpi, jolloin maidon rasvapalloset pilkkoutuvat pienemmiksi. Homogenoimattomassa maidossa, kuten Luomu maidoissa, kerma nousee maidon pinnalle, jonka takia maitoa onkin hyvä ravistaa hiukan ennen sen kaatamista lasiin.

Homogenointi ei muuta maidon laktoosin rakennetta eikä ravintoarvoa. Homogenointi on tarpeen useiden tuoretuotteiden valmistuksessa, jotta niistä saadaan mahdollisimman tasalaatuisia. 

Homogenoimattomasta maidosta valmistetut Arlan tuotteet

Homogenoimattomasta maidosta valmistetaan mm. seuraavat Arlan tuotteet:

  • Kaikki Arlan Luomu maidot
  • Arlan Maustamattomat viilit ja 1 % laktoosittomat kerrosviilit
  • Kaikki Arlan kovat ja kypsytetyt juustot
  • Arlan kahvi- ja kuohukerma
  • Arlan Meijerivoi 

Katso lista kaikista homogenoimattomasta maidosta valmistetuista tuotteistamme!