1929: Sipoolainen Hjalmar Ingman aloittaa äitinsä Auroran valmistaman viilin myymisen Helsingin Kauppatorilla.
1947: Hjalmar Ingman saa smetanan reseptin Helsingin Kauppahallin venäläisiltä kauppamiehiltä ja aloittaa sen valmistuksen. Tuotetta on valmistettu Sipoossa siitä lähtien.
1953: Perinteinen-tuorejuuston valmistus aloitetaan Hjalmar Ingmanin kotitilan kellarissa.
1961: Ingmanin ensimmäinen meijeri valmistuu Sipoon Söderkullaan.
1970: Jogurtin valmistus alkaa. Laatuja oli heti alussa kolme: mansikka, mustikka ja ananas. Oppia jogurtin valmistukseen haettiin Zürichistä.
1971: Hjalmarin poika Carl-Gustaf Ingman ottaa yrityksen vastuulleen.
1972: Kommandiittiyhtiö muutetaan Oy Hj. Ingman Ab –osakeyhtiöksi. Yritys ostaa Kiteen Meijerin, jossa valmistetaan voita ja maitojauhetta.
1978: Ensimmäiset jäätelölitrat valmistetaan Sipoossa. Yksi ensimmäisistä jäätelötuotemerkeistä oli nimeltään Bravo.
1980: Kaikkien herkkusuiden onnenpäivät koittivat, kun myöhemmin Ingmanin kanssa yhdistyvä Kotisaari Oy alkoi valmistaa Susette-vanukasta. Kermavaahdolla kuorrutettuja vanukkaita oli aluksi kaakaon, kahvin ja vaniljan makuisena.
1984: Creme Fraichen eli ranskankerman valmistus aloitettiin Sipoossa.
1986: Raejuuston valmistus aloitetaan. Tuote saavutti parissa kuukaudessa melkein kymmenen prosentin markkinaosuuden.
1988: Ingman ja toinen kotimainen maidonjalostaja Kotisaari Oy yhdistyvät Kotisaari-Ingman Oy:ksi.
1991: Huhtamäki-yhtymä myy Apetit-pakasteyksikkönsä Kotisaari-Ingman Oy:lle, joka muuttaa nimensä Ingman Foods Oy Ab:ksi.
1992: Yrityksen uusi pääkonttori ja tehdas valmistuvat Sipooseen, lähelle vanhaa meijeriä.
1994: Yritys aloittaa yhteistyön usean suomalaisen osuusmeijerin kanssa. Yhteistyö jatkuu vielä tänäänkin. Arla saapuu Suomeen, ja kaikki opimme lauseen: "Meissä kaikissa asuu pieni lehmä".
1995: Yritys myy ruokapakasteiden ja pakastevihannesten valmistuksen Lännen Tehtaat Oy:lle ja keskittyy maidonjalostukseen.
1997: Carl-Gustaf Ingmanin pojasta, Robert Ingmanista, tulee yrityksen toimitusjohtaja. Liikevaihto 212 milj. euroa.
2002: Ingman Foods ostaa Saarioinen Oy:ltä Sun Ice -jäätelövalmistuksen.
2006: Ingman Foods Oy Ab jaetaan kahteen osaan: jäätelötoiminnasta muodostetaan Ingman Ice Cream Oy Ab ja meijeritoiminnoista Ingman Foods.
2007: Ruotsalais-tanskalainen Arla Foods Ab ostaa 30 % Ingman Foods Oy Ab:sta. Ingman Foods Oy Ab:sta tulee Arla Ingman Oy Ab.
2008: Arla Foods ostaa loppuosan Arla Ingman Oy Ab:n osakkeista. Arla Ingmanista tulee ruotsalaisten ja tanskalaisten maidontuottajien omistaman Arla Foods amban tytäryhtiö.
2011: Reijo Kiskola aloittaa yrityksen toimitusjohtajana 1. joulukuuta.
2014 : Arla Ingmanista tulee yksinkertaisesti Arla Oy ja yritys jatkaa osana kansainvälistä Arlaa.
2015: Sipoossa kehitetyn Arla Proteinin menestyksellisen lanseerauksen jälkeen tuotetta aletaan myydä myös muissa maissa, mm. Tanskassa, Saksassa, Isossa-Britanniassa, Kreikassa ja Hollannissa.
2018: Kai Gyllström aloittaa yrityksen toimitusjohtajana 1. tammikuuta.
2019: Teimme kaikista 40 miljoonasta harjakattoisesta maito- ja jogurttipurkistamme ilmastoystävällisempiä siirtymällä käyttämään kokonaan pohjoismaisista metsistä peräisin olevista raaka-aineista valmistettuja purkkeja.
2020: Laskimme tarkasti jokaisen Arla Suomi -yhteistyöryhmään kuuluvan maitotilan hiilijalanjäljen, jotta tilat voivat kehittää toimintaansa kohti hiilineutraalia tulevaisuutta.
2021: Arla Maitoketjussa voi seurata maidon matkaa tilalta meijeriin, tarkastella tekoälysovellus Arla Iriksen välittämää tietoa eläinten hyvinvoinnista ja katsoa maidon hiilijalanjäljen.
2022: Pia Jormanainen aloittaa Arla Oy:n toimitusjohtajana 28. helmikuuta.
Tutustu Arla Foodsin historiaan (englanniksi).