Hyvinvointi

Maitotuotteet - osa hyvinvointia

Meidän mielestämme terveellistä ruokavaliota pitää olla helppo noudattaa ja siitä pitää voida nauttia. Siksi Arla on sitoutunut kehittämään laadukkaita maistuvia tuotteita, jotka sopivat terveelliseen ruokavalioon ja edistävät hyvinvointia.

Terveellinen ravinto on yksi hyvinvoinnin tärkeimmistä osatekijöistä. Suosituksissa terveellinen ravinto määritellään monipuoliseksi ruokavalioksi, jossa on runsaasti kasviksia, marjoja, hedelmiä ja täysjyvätuotteita. Lisäksi siihen kuuluu kasviöljyjä, pähkinöitä ja siemeniä sekä rasvattomia ja vähärasvaisia maitotuotteita – sekä maltillisesti lihaa. Yksi merkittävimmistä terveyshaasteita nyt ja tulevaisuudessa ovat epäterveelliset ruokailutottumukset. Tässä haasteessa ratkaisumme voivat auttaa.

Arla on sitoutunut edistämään hyviä ruokailutottumuksia ja varmistamaan, että ihmisten on helpompi huolehtia hyvinvoinnistaan. Hyvät ruokailutottumukset ovat terveellisen, tasapainoisen ja kestävämmän ruokavalion perusta. Maitotuotteet ovat tärkeä osa ruokakulttuuriamme, eikä niiden ainutlaatuisia, monivivahteisia makuja pystytä jäljittelemään. Osana päivittäistä ruokavaliota maitotuotteet ovat helppo ja maukas hyvän ruokavalion perusta kaikenikäisille.

Terveelliselle ruoalle ominaista on, että se sisältää luonnostaan runsaasti ravintoaineita. Maito on juuri tällaista, ja siksi päivittäinen maitotuotteiden käyttö on terveellisen ruokavalion helppo perusta. Maito ja maitotuotteet sisältävät luonnostaan esimerkiksi proteiinia, kalsiumia, B2- ja B12-vitamiineja, jodia, fosforia ja kaliumia. Tämän lisäksi moniin nestemäisiin maitotuotteisiin ja ravintorasvoihin on lisätty D-vitamiinia, koska sitä on niukalti muussa ravinnossa.

Ruokavalion ei kuitenkaan pidä koostua ainoastaan yhdestä ruoka-aineesta, ja maitotuotteetkin ovat terveellisiä ainoastaan, jos ne ovat osa monipuolisesta ja terveellisestä ravinnosta koostuvaa ruokavaliota. Yhtenä maailman johtavana meijerialan yrityksenä Arlan on mahdollista kehittää innovatiivisia ja entistäkin parempia tuotteita, jotka edistävät ihmisten hyvinvointia arjessa. Koemme, että meillä on siihen sekä velvollisuus että ainutlaatuinen mahdollisuus.