Proteiini

Elimistö tarvitsee proteiineja kudosten rakentamiseen ja uudistamiseen. Ei siis vain lasten ja urheilijoiden, vaan kaikkien ihmisten solut uusiutuvat läpi elämän.

Proteiinit koostuvat aminohapoista. Tiettyjä aminohappoja elimistö ei pysty itse valmistamaan, vaan näitä välttämättömiä aminohappoja on saatava ravinnosta. Maidon proteiini on hyvälaatuista, koska se sisältää kaikkia välttämättömiä aminohappoja. Se on lisäksi muodossa, jota elimistön on helppo hyödyntää.

Useimmat meistä saavat tarpeeksi proteiineja ravinnosta. On kuitenkin aikoja ja elämäntilanteita, jolloin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota riittävän ja hyvälaatuisen proteiinin saantiin. Rasvattomat maitovalmisteet ovat ihanteellista ravintoa mm. laihduttajille. Ihmisten, jotka eivät syö lihaa, tulisi nauttia maitoa tai juustoa, herneitä tai papuja jokaisella aterialla. Urheilu tai raju fyysinen harjoittelu lisää proteiinien tarvetta.

Maidon on osoitettu olevan tehokas ja monipuolinen palautusjuoma sen proteiinien hyvän aminohappokoostumuksen sekä korkean kalsium- ja D-vitamiinipitoisuuden ansioista.