MITÄ ON KARRAGEENI JA MIKSI SITÄ KÄYTETÄÄN?

Karrageenia tarvitaan, jotta rasva pysyisi tasaisesti kerman joukossa koko säilyvyysajan. Lue lisää karrageenin käytöstä kermoissa ja tutustu kermoihimme, myös ilman karrageenia.

Karrageeni valmistetaan punalevistä. Elintarvikkeissa käytetty karrageeni on lisäaineena hyväksytty koko EU:n alueella. Suomessa noudatetaan EU:n lainsäädäntöä. Stabilointi- ja sakeuttamisaineena karrageenia saa käyttää lähes kaikissa elintarvikkeissa, joihin saa käyttää lisäaineita. Karrageeni voidaan merkitä ainesosaluetteloon myös koodilla E407.

Hyväksyttävä päivittäinen enimmäissaanti (ADI) E407 ja E407a yhteismäärälle on 75 mg/kg/vrk.

Karrageeni kermoissa

Karrageenia käytetään kermoihin, jotka ovat käyneet läpi pastörointia voimakkaamman kuumennuksen eli korkeapastöroinnin (ESL-käsittely) tai iskukuumennuksen (UHT-käsittely). ESL- ja UHT-käsittellyillä kermoilla on pidemmät säilyvyysajat kuin pelkän pastöroinnin läpikäyneillä kermoilla. Karrageenia tarvitaan, jotta rasva pysyisi tasaisesti kerman joukossa koko säilyvyysajan ja tuote pysyisi mahdollisimman tasalaatuisena.

Arla Laktoositon vispikerma 2 dl (UHT)

Haluatko tietää lisää Arlan kermoista? Käy lukemassa kermasivuiltamme.