Hävikin vähentäminen on tärkeää koko ruokaketjussa ja myös meillä Arlalla pysyvä osa vastuullisuustyötämme. Suunnittelemalla tuotantomäärät tarkasti, seuraamalla hävikkiä monin mittarein ja tarttumalla poikkeamiin nopeasti, pyrimme siihen, että tärkein raaka-aineemme maito päätyy viimeistä pisaraa myöten erilaisina tuotteina lasiin ja lautaselle. Omilla ratkaisuillamme edesautamme myös koteja ruokahävikin vähentämisessä.
Teot, joilla pyrimme vähentämään hävikin syntymistä
Tuotannon optimointi
Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että tuotantomme toimii mahdollisimman tehokkaasti ja minimoimme syntyvän hävikin määrän. Määrätietoisella työllä olemme saavuttaneet myös tuloksia ja vähentäneet Sipoon meijerissämme syntyvää hävikkiä merkittävästi. Jos ponnisteluistamme huolimatta laadukkaita maitotuotteitamme jää kuitenkin myymättä, lahjoitamme ne hyväntekeväisyyteen.
Pakkausten tarkka suunnittelu
Hyvät pakkaukset ovat ratkaisevia tuotteidemme tuoreuden ja säilyvyyden maksimoimiseksi. Pyrimme aina pakkaussuunnittelussa ottamaan huomioon käyttötilanteen ja sen, että pakkaus on helppo tyhjentää.
Vinkit
Jopa kolmasosa kaikesta ruokahävikistä syntyy kotitalouksissa. Kannustammekin kaikkia vähentämään hävikin syntymistä tarjoamalla reseptejä, joilla tuotteistamme valmistetaan maistuvaa arki- ja juhlaruokaa sekä vinkkejä siitä, miten hyödyntää vanhentuvat tuotteet ja ruoantähteet.
Vielä ihan hyvä syötäväksi
Suomessa kotitaloudet heittävät vuosittain pois jopa 120-160 miljoonaa kiloa ruokaa. Tämän määrän päätyminen ruokahävikiksi olisi osittain estettävissä sillä, että hyödyntäisimme rohkeammin parasta ennen –päiväyksen ohittaneita tuotteita.
Muuta hävikiksi jääneet kasvikset herkullisiksi uusiksi aterioiksi vähentäen ruokahävikkiä. Vinkeillämme opit myös säilyttämään vihannekset oikein, jotta ne säilyvät pidempään.
Tuotelahjoitukset hyväntekeväisyyteen ovat Arlalle tärkeä osa vastuullisuustyötä, sillä ne auttavat hävikin hallinnassa. Lisäksi meille on yrityksenä tärkeää, että voimme olla mukana auttamassa vaikeassa asemassa olevia.