Hävikin vähentäminen
Hyvinvoiva planeetta

Hävikin vähentäminen

Hävikin vähentäminen on tärkeää koko ruokaketjussa ja myös meillä Arlalla pysyvä osa vastuullisuustyötämme. Suunnittelemalla tuotantomäärät tarkasti, seuraamalla hävikkiä monin mittarein ja tarttumalla poikkeamiin nopeasti, pyrimme siihen, että tärkein raaka-aineemme maito päätyy viimeistä pisaraa myöten erilaisina tuotteina lasiin ja lautaselle. Omilla ratkaisuillamme edesautamme myös koteja ruokahävikin vähentämisessä.

Teot, joilla pyrimme vähentämään hävikin syntymistä

Tuotannon optimointi
Tuotannon optimointi

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että tuotantomme toimii mahdollisimman tehokkaasti ja minimoimme syntyvän hävikin määrän. Määrätietoisella työllä olemme saavuttaneet myös tuloksia ja vähentäneet Sipoon meijerissämme syntyvää hävikkiä merkittävästi. Jos ponnisteluistamme huolimatta laadukkaita maitotuotteitamme jää kuitenkin myymättä, lahjoitamme ne hyväntekeväisyyteen.

Pakkausten tarkka suunnittelu
Pakkausten tarkka suunnittelu

Hyvät pakkaukset ovat ratkaisevia tuotteidemme tuoreuden ja säilyvyyden maksimoimiseksi. Pyrimme aina pakkaussuunnittelussa ottamaan huomioon käyttötilanteen ja sen, että pakkaus on helppo tyhjentää.

Vinkit
Vinkit

Jopa kolmasosa kaikesta ruokahävikistä syntyy kotitalouksissa. Kannustammekin kaikkia vähentämään hävikin syntymistä tarjoamalla reseptejä, joilla tuotteistamme valmistetaan maistuvaa arki- ja juhlaruokaa sekä vinkkejä siitä, miten hyödyntää vanhentuvat tuotteet ja ruoantähteet.

Vielä ihan hyvä syötäväksi

Suomessa kotitaloudet heittävät vuosittain pois jopa 120-160 miljoonaa kiloa ruokaa. Tämän määrän päätyminen ruokahävikiksi olisi osittain estettävissä sillä, että hyödyntäisimme rohkeammin parasta ennen –päiväyksen ohittaneita tuotteita.

Vielä ihan hyvä syötäväksi
Hävikistä herkkuja

Ideat ja vinkit hävikkikasvisten hyödyntämiseen

Muuta hävikiksi jääneet kasvikset herkullisiksi uusiksi aterioiksi vähentäen ruokahävikkiä. Vinkeillämme opit myös säilyttämään vihannekset oikein, jotta ne säilyvät pidempään.

Ideat ja vinkit hävikkikasvisten hyödyntämiseen
Ruoka-aputoiminta

Arlan hävikkituotteet lahjoituksina ruoka-aputoimintaan

Tuotelahjoitukset hyväntekeväisyyteen ovat Arlalle tärkeä osa vastuullisuustyötä, sillä ne auttavat hävikin hallinnassa. Lisäksi meille on yrityksenä tärkeää, että voimme olla mukana auttamassa vaikeassa asemassa olevia.

Arlan hävikkituotteet lahjoituksina ruoka-aputoimintaan
Työmme hävikin vähentämiseksi tukee näitä YK:n kestävän kehityksen tavoitteita

Työmme hävikin vähentämiseksi tukee näitä YK:n kestävän kehityksen tavoitteita