Säilytä ylijäänyt sienikastike ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa enintään 5 päivää. Jos haluat lämmittää sen uudelleen, siirrä se kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä. Muista sekoittaa usein, kunnes se kiehuu. Vaihtoehtoisesti voit myös lämmittää sienikermakastiketta uudelleen mikroaaltouunissa noin 20 sekuntia kerrallaan, kunnes haluttu lämpötila on saavutettu.
Sienikastike sopii jokaisen vuodenajan ruokapöytään. Lue lisää alta!
Tuoreita sieniä esim. kantarelleja tai herkkutatteja
|
200 g |
---|---|
Salottisipuli
|
1 |
Valkosipulinkynsi
|
1 |
2 rkl | |
Kuivaa valkoviiniä
|
1½ dl |
Arla® Lempi Fraîche 15% kermaa
|
3 dl |
Vasikkafondia
|
1 rkl |
Suolaa
|
1 tl |
Mustapippuria
|
1 tl |
Tämä kermainen sienikastike on täynnä mietoa umami-sienien makua, ja se valmistuu vain 15 minuutissa, joten se sopii loistavasti viime hetken lisukkeeksi mihin tahansa ateriaan. Kermainen sienikastike on valmistettu kasvisliemestä ja kermasta, jotka molemmat lisäävät makua ja rakennetta. Kasvisliemi on miedompi ja neutraalimpi makuprofiili, jolloin sienien maanläheinen aromi pääsee esiin. Reilu loraus kuivaa valkoista portviiniä antaa happamuutta ja korostaa sienien makua. Tämä on ylellinen mutta yksinkertainen herkku, jota haluat valmistaa yhä uudelleen.
Tutustu muihin ihaniin resepteihimme, esimerkiksi klassiseen sienirisottoon, joka on koristeltu tuoreella persiljalla ja raastetulla sitruunankuorella, kermaiseen parsakeittoon tai kukkakaalicurryyn kookosmaidon ja inkiväärin kera.
Sienet ovat sienikastikkeessa pääosassa. Mikä tahansa sieni sopii tähän reseptiin, mutta helppo sienikastikkeemme saa makunsa cremini- ja kantarellien yhdistelmästä. Kanttarellit tuovat reseptiin pippurisen, kevyesti hedelmäisen, melkein aprikoosin kaltaisen sävyn. Nämä kelta-oranssit kaunottaret pehmenevät kypsennettäessä ja saavat aikaan silkkisen, suussa sulavan rakenteen. Cremini-sienet ovat kuitenkin miedomman makuisia, ja siksi ne sopivat täydellisesti kantarellien kanssa luoden upean makuelämyksen, jossa on paljon syvyyttä.
Tälle kermaiselle kastikkeelle on paljon hyviä käyttötarkoituksia. Se on täydellinen tapa kohottaa ruokaa, esimerkiksi pihvin lisukkeenä, keittoihin lisättynä, leipädippinä tai lempipastasi kanssa sekoitettuna. Tässä on pari ideaa, jotka saattavat herättää kiinnostuksesi.
Kermainen sienikastike on täydellinen lisuke mehevälle pihville. Sienet antavat kypsennettäessä lihaisan maun, joka täydentää lähes mitä tahansa naudanlihaleikkelettä. Ripottele pihvin päälle suolaa ja pippuria ja kypsennä kuumalla valurautapannulla, kunnes molemmat puolet ovat hyvin paahtuneet ja makuusi. Kun pihvi on valmis, kaada päälle sienikermakastiketta ja tarjoile höyrytettyjen kasvisten kera. Nopea ja herkullinen ateria, joka on valmis vain muutamassa minuutissa.
Litteät, leveät pastat, kuten fettuccine, sopivat kastikkeeseen parhaiten, koska ne tarttuvat kermaiseen sienikastikkeeseen ihanasti. Keitä pasta al dente -kypsäksi ja siirrä se kastikkeeseen. Sekoita pari minuuttia, kunnes kaikki pasta on peittynyt sienikastikkeeseen. Koristele tarjoilua varten tuoreella persiljalla ja parmesaaniraasteella; se saa pastan todella loistamaan.
Piristä helppoa sienikastike-reseptiämme erilaisilla sienillä. Voit käyttää joko sekoitusta tai pitäytyä yhdessä lajikkeessa. Portobello-sienet ovat loistava lisä tai korvike, ja niillä on ihanan maanläheinen ja voimakas umamin maku. Lisää hieman chilihiutaleita mausteeksi ja tuliseksi. Se luo mukavan kontrastin sienikermakastikkeen täyteläiselle ja kermaiselle maulle.
Valkoinen portviini antaa kevyemmän maun ja värin, mutta jos haluat lisätä reseptin syvyyttä, voit korvata valkoisen portviinin punaisella. Se antaa kastikkeelle upean täyteläisen lopputuloksen sekä väriltään että maultaan.