Rucolalla ja avokadolla höystetty salaatti

Rucolalla ja avokadolla höystetty salaatti

15 minuuttia
Koe tuoreiden makujen, elävien tekstuurien ja rehevän vihreyden yhdistelmä rucolalla ja avokadolla höystetyssä salaatissamme. Tämä annos yhdistää rucolan lehtien pippurisen pureman, avokadon kermaisen rikkauden ja välimerellisen juuston täyteläisyyden juhlistaen perusraaka-aineiden ihanaa yksinkertaisuutta. Ripaus limetin mehua tekee tästä salaattista täydellisen kevyen lounaan tai raikkaan lisukkeen.
https://www.arla.fi/reseptit/rucolalla-ja-avokadolla-hoystetty-salaatti/

Tee näin:

  • Pese ja valuta rucolasalaatin lehdet ennen kuin laitat ne kulhoon.
  • Leikkaa avokadot puoliksi, poista kivi, kuori ja leikkaa viipaleiksi.
  • Leikkaa kevätsipulit vinottain ja lisää ne kulhoon avokadojen kanssa.
  • Paahda hasselpähkinöitä uunissa noin 15 minuuttia 160 °C:ssa. Anna jäähtyä ja poista kuoret.
  • Leikkaa kesäkurpitsa erittäin ohuiksi suikaleiksi ja lisää ne salaattikulhoon yhdessä hasselpähkinöiden ja aurinkokuivattua tomaattia sisältävien välimerellisten juustokuutioiden kanssa.
  • Pirskota päälle hieman limemehua ja sekoita salaatti. Mausta mustapippurilla.
Valmis!
Vinkki

Aloita valitsemalla mahdollisimman kypsät avokadot. Täydellisen kypsä avokado tuntuu hieman pehmeältä, mikä osoittaa, että se on syöntikypsä. Etsi tummanvihreitä tai mustia avokadoja. Vältä avokadoja, joissa on näkyviä lommoja tai onttoja kohtia, sillä ne voivat olla merkkejä mustelmista.

Vinkki

Suikaloi kesäkurpitsat ohuiksi, tasaisiksi suikaleiksi veitsellä tai mandoliinileikkurin avulla. Mandoliinileikkuri antaa nopeimmat ja tasaisimmat viipaleet, mikä parantaa salaatin ulkonäköä ja rakennetta. Jos käytät veistä, aloita leikkaamalla kesäkurpitsa pituussuunnassa, sitten leikkaa jokainen levy ohuiksi tikuiksi.

UKK: Kysymyksiä rucolalla ja avokadolla höystetystä salaattista

Rucolalla ja avokadolla höystetty salaattimme tarjoaa ihastuttavan sekoituksen tuoreita, pippurisia makuja ja kermaisia rakenteita. Jos haluat tietää enemmän tämän salaatin valmistuksesta, sukella suoraan alla olevaan UKK-osioomme.

Voinko valmistella rucolalla ja avokadolla höystetyn salaatin etukäteen?
Kyllä, voit aloittaa rucolalla ja avokadolla höystetyn salaatin valmistelun etukäteen. Aloita pesemällä ja valuttamalla rucolan lehdet. Paahda myös hasselpähkinät etukäteen. Voit valmistella kevätsipulit ja kesäkurpitsan ja sitten säilyttää ne jääkaapissa. On parasta koota salaatti juuri ennen tarjoilua, jotta maut ja rakenteet säilyvät tuoreina. Avokado kannattaa pilkkoa ja lisätä viimeisenä juuri ennen tarjoilua, jotta se pysyy raikkaana, eivätkä viipaleet muutu ruskeiksi.
Kuinka voin estää avokadon tummumisen salaatissa?
Jotta avokado ei tummuisi salaatissa, sivele viipaleet kevyesti limetin tai sitruunan mehulla heti leikkaamisen jälkeen. Sitrusmehu sisältää sitruunahappoa, joka toimii luonnollisena antioksidanttina ja hidastaa hapettumista, joka johtaa tummumiseen.

Ainekset

Välimerellistä juustoa aurinkokuivatulla tomaatilla
200 g
Rukolanlehtiä
150 g
Avokadoa
3
Kevätsipuleita
6
Kesäkurpitsa
1
Hasselpähkinöitä
50 g
Limetti
1
Mustapippuria

Kokeile rapeaa rucola-avokadosalaattiamme sitrusvivahduksella

Tämän rucola-avokadosalaatin viehätys perustuu sen ihastuttavaan yhdistelmään raikkaita ja kermaisia elementtejä. Tuore, rapea rucola sopii kauniisti yhteen avokadon täyteläisen rikkauden kanssa. Limemehu ei ainoastaan raikasta makua, vaan auttaa myös ylläpitämään avokadon vihreää väriä. Tämä salaatti on sekä nopea että helppo valmistaa ja on täydellinen ruoka kevyeksi lounaaksi tai virkistäväksi illalliseksi.

Löydät monenlaisia salaatteja reseptikokoelmistamme. Lisäideoita varten voit myös tutustua paistettuun lehtikaali-perunasalaattiimme, kesäsalaattiin kvinoan kera, mehukkaaseen mansikka-vesimelonisalaattiin tai yksinkertaiseen kreikkalaiseen pastasalaattiin.

Kesäkurpitsaa, kevätsipulia ja välimerellistä juustoa

Rikasta salaattiasi kermaisilla välimerellisillä juustokuutioilla, joihin on yhdistetty aurinkokuivattuja tomaatteja. Tomaatilla maustettu juusto sopii loistavasti yhteen rapean kesäkurpitsan ja kermaisen avokadon kanssa. Olemme suikaloineet kesäkurpitsan varmistaaksemme upean esillepanon samalla, kun ylläpidämme sen rapeaa rakennetta. Kevätsipulit on lisätty terävän, hieman makean vastapainon luomiseksi. Lopputuloksena on maukas ja visuaalisesti vaikuttava salaatti.

Paahdetut hasselpähkinät lisäävät rapeutta

Hasselpähkinöiden paahtaminen vahvistaa niiden pähkinäistä makua ja tuo esiin savuisia vivahteita, tehden niistä täydellisen lisän rucola-avokadosalaattiin. Lisäämällä mukaan paahdettuja pähkinöitä tuot salaattiin ihastuttavaa rapeutta, joka kontrastoi kauniisti avokadon kermaisen rakenteen ja välimerellisten juustokuutioiden pehmeyden kanssa.

Nauti kevyenä lounaana tai lisukkeena

Olitpa sitten nopean etätyölounaan tarpeessa tai suunnittelemassa maukasta viikonloppuruokaa, rucola-avokadosalaattimme on erinomainen valinta. Tämä resepti koostuu yksinkertaisista, laadukkaista ainesosista ja valmistuu noin 15 minuutissa. Se on myös monipuolinen vaihtoehto – täydellinen kevyeksi itsenäiseksi ateriaksi, lisukkeeksi pääruualle tai alkupalaksi suurelle perheillalliselle. Valmista nopea annos ja nauti tuoreista mauista minä tahansa viikonpäivänä.

Kokeile reseptiä omalla twistilläsi

Voit helposti mukauttaa tämän reseptin makuusi sopivaksi tai käytettävissä oleviin ainesosiin. Jos rucolaa ei ole saatavilla, valitse baby-pinaatti. Sen pehmeät lehdet ja mieto maku tekevät siitä hellävaraisen vaihtoehdon, joka sekoittuu saumattomasti muiden ainesosien kanssa, vaikkakin se on vähemmän rapeaa kuin rucola. Niille, jotka pitävät pippurisesta mausta, vesikrassi on erinomainen korvike. Se ei ainoastaan jäljittele rucolan raikasta makua, vaan lisää myös hienostuneen vivahteen pienillä lehdillään ja varsillaan.

Hasselpähkinät voidaan myös korvata manteleilla, saksanpähkinöillä tai jopa pinjansiemenillä. Mantelit tarjoavat miedomman, makean pähkinäisyyden ja rapean rakenteen. Pinjansiemenet, joissa on hienovaraisen makea maku, tarjoavat puolestaan hienostunutta rapeutta.