Pinaattiletut kanalla

Pinaattiletut kanalla

30 minuuttia
Pinaattiletut ovat herkullisia sellaisenaan, mutta jos haluat niistä vielä ruokaisampia niin lisää niiden kylkeen kanaa! Pinaatin ja kanan makuyhdistelmä on herkullinen ja nämä pitävät nälkää pitkään.
https://www.arla.fi/reseptit/pinaattiletut-kanalla/

Tee näin:

Pinaattiletut
  • Sekoita maitoa, jauhoja, pinaattia, munia ja suolaa noin 1 minuutti.
  • Anna osan voista kullanväriseksi pannulla.
  • Levitä 75 ml taikinaa pannulle ja kypsennä pannukakkua keskilämmöllä noin 1½ minuuttia kummaltakin puolelta.
  • Aseta lettu uuninkestävään vuokaan ja peitä se alumiinifoliolla.
  • Aseta vuoka uunin keskiosaan 75 °C:n lämpötilaan, jotta se pysyy lämpimänä, ja toista loput letut.
Kastike
  • Sekoita jogurtti ja makea chilikastike kulhossa, peitä kastike ja laita se jääkaappiin.
  • Mausta maun mukaan.
Salaatti
  • Sekoita punajuuret, tomaatit, pinaatti, punasipuli, chili ja korianteri kulhossa.
Voissa paistettu kana
  • Anna voin kullanruskeaksi pannulla.
  • Paista kanaa kovalla lämmöllä noin 4 minuuttia kummaltakin puolelta.
  • Ota se pois liedeltä ja silppua se kahdella haarukalla.
Tarjoilu
  • Levitä silputtua kanaa ja juustoa vain lämpimien pinaattilettujen toiselle puoliskolle - anna juuston sulaa hieman.
  • Lisää päälle salaatti.
  • Taita pinaattiletut, ripottele päälle pippuria ja tarjoa kastike lisukkeena.
Valmis!
Vinkki

Kun teet vihreitä pinaattilettuja, voi olla hieman haastavaa määrittää, milloin ne ovat kullanruskeita. Paras neuvo on kuitenkin katsoa, että reunat alkavat muuttua kultaisiksi ja taikina alkaa jähmettyä päälle. Nosta sitten varovasti pannukakun reunaa lastalla, jotta voit tarkistaa sen alla olevan värin. Vihreän pannukakun kohdalla se voi olla hieman vaikeampi havaita, mutta sinun pitäisi silti nähdä pieni värimuutos, joka osoittaa, että pannukakku on ruskistumassa. Toinen tapa kertoa, ovatko pinaattipannukakut valmiita, on tarkistaa niiden rakenne. Kun ne alkavat kypsyä, reunoista tulee kiinteämmät ja pinta alkaa kuivua. Kun näet tämän, se on hyvä merkki siitä, että ne ovat kypsiä ja valmiita käännettäviksi.

Pinaattiletut kanalla Q&A

Pinaattilettuja voi nauttia myös kanan kanssa ja ne on helppo valmistaa. Lue lisää alta!

Miten pinaattilettuja tehdään?
Pinaattiletut kanan ja punajuurisalaatin kera ovat värikäs ja makupitoinen ateria. Onneksi ne on melko helppo valmistaa. Sekoita yksinkertaisesti pinaattilettuja varten tarvittavat ainekset keskenään ja paista pannukakut voissa. Pidä ne lämpiminä uunissa, kun sekoitat makean chilillä maustetun skyr-kastikkeen, tuoreiden vihannesten ja yrttien kanssa maustetun punajuurisalaatin sekä voissa paistetun kanan. Kun kaikki täytteet ovat valmiita, täytä pinaattipannukakut kanalla, juustoraasteella ja salaatilla. Tarjoile heti kermakastikkeen kera.
Mitä tarjota pinaattilettujen kanssa?
Suolaisia pinaattilettuja voi tarjoilla erilaisten lisukkeiden kanssa, jolloin niistä syntyy täydellinen ja täyttävä ateria. Erinomainen vaihtoehto on tarjoilla niitä murean, silputun kanan, runsaan juuston ja tuoreen salaatin kanssa, jossa on erilaisia vihanneksia ja yrttejä. Näin saadaan loistava ateria, jossa on paljon erilaisia makuja ja koostumuksia. Samettinen chilikastike, joka lisää raikkautta ja lisää tulisuutta, sitoo kaiken yhteen kermaisella koostumuksellaan. Voit sekoittaa pinaattipannukakun täytettä kanan kanssa käyttämällä kauden kasviksia, kokeilemalla erilaisia juustoja, kuten suolaista salaattijuustoa, tai lisäämällä pekonia.
Voiko pinaattilettuja pakastaa?
Kyllä, voit pakastaa pinaattilettuja myöhempää käyttöä varten. Pakasta ne yksinkertaisesti antamalla niiden jäähtyä kokonaan ja asettamalla ne sitten ilmatiiviiseen astiaan tai pakastepussiin ja erottamalla ne toisistaan talouspaperin paloilla. Säilytä niitä pakastimessa enintään 3 kuukautta. Jos haluat lämmittää pakastepinaattilettuja uudelleen, ota ne joko pakastimesta ja anna niiden sulaa jääkaapissa yön yli tai kypsennä ne kuumalla pannulla ja sulata ne kypsennyksen aikana. Vaihtoehtoisesti voit sulattaa ja/tai lämmittää niitä leivänpaahtimessa tai tavallisessa uunissa alhaisessa lämpötilassa, kunnes ne ovat lämmenneet.
Voiko pinaattilettuihin käyttää pakastepinaattia?
Kyllä voit. Kun käytät pakastepinaattia, on kuitenkin tärkeää sulattaa se kokonaan ja puristaa ylimääräinen vesi pois ennen käyttöä. Näin estät pinaattipannukakkuja muuttumasta liian vetisiksi tai vetisiksi. Voit sulattaa pinaatin jääkaapissa useita tunteja tai yön yli tai sulattaa sen nopeasti laittamalla sen siivilään ja juoksuttamalla sen lämpimän veden alla. Kun se on sulanut, kääri se puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja purista siitä mahdollisimman paljon ylimääräistä vettä. Pakastepinaatin käyttö voi olla kätevä ja kustannustehokas vaihtoehto, sillä sen avulla voit valmistaa pinaattilettuja mihin aikaan vuodesta tahansa riippumatta siitä, onko tuore pinaatti sesongissa.

Ainekset

Pinaattiletut
3 dl
Vehnäjauhoja
150 g
Pinaattia
75 g
Kananmunia
3
Suolaa
½ tl
10 g
Kastike
2½ dl
Chilikastiketta
3 rkl
Sokerijuurikas-salaatti
Sokeria juurikasta
3
Kirsikkatomaatteja
200 g
Tuoretta pinaattia
25 g
Punasipuli
1
Chilipaprika
1
Korianteria
½ dl
Voissa paistettu kana
10 g
Kanafileitä
500 g
Suolaa
½ tl
100 g
Pippuria
Lisää herkullisia ideoita
Pinaattiletut
30 minuuttia
Pinaattiletut
(24)

Helppoja pinaattilettuja kanatäytteellä

Suolaisia lettuja unohdetaan toisinaan makeiden vastineidensa eduksi, mutta näitä elinvoimaisia vihreitä pinaattilettuja, jotka ovat täynnä makua ja herkkua, ei kannata unohtaa. Herkullinen voissa paistettu kana sopii mainiosti pinaattipannukakkujen täytteeksi, ja yhdistettynä ihanan rapeaan salaattiin ja kermaiseen kastikkeeseen miedonmakuinen kana nousee uusiin korkeuksiin.

Nämä pinaattiletut kanan kanssa sopivat täydellisesti päivälliseksi, lounaaksi tai jopa brunssille, jos haluat jotain hieman erilaista ja suolaisempaa kuin perinteinen munakokkelisi ja lihavalmistevalikoimasi. Kätevän vinkkimme avulla, miten ne pidetään lämpiminä uunissa, kokonaisen pinon valmistaminen on helppoa, joten voit palvella monia vieraita tai valmistaa herkullisia tähteitä.

Paista kirkkaanvihreitä, ohuita, suolaisia pinaattlettuja

Pinaattia ja kanaa sisältävien pannukakkujen elinvoimainen vihreä väri kiinnittää varmasti huomion. Niiden tärkein ainesosa, vauvapinaatinlehdet, antaa niille tunnusomaisen värin sekä hienovaraisen suolaisen, maanläheisen ja hieman kitkerän maun. Kitkeryys ei kuitenkaan ole korostunut, joten ne ovat varsin monipuolisia ja sopivat erinomaisesti erilaisille suolaisille täytteille.

Ne sopivat hyvin yhteen karkkijuovaisen punajuurisalaatin kirkkaiden makujen kanssa, ja niiden ohuen ja taipuisan luonteen ansiosta ne on helppo täyttää esimerkiksi kanalla. Ne ovat mureita purtaviksi, mutta niiden reunoilla voi olla hieman rapeutta, aivan kuten tällaisten ohuiden pannukakkujen kuuluukin olla.

Lisää ihanan kirkkaanvihreitä ruokia eri puolilta maailmaa löydät intialaisesta palak paneerista, eteläamerikkalaisesta chimichurrista ja italialaisesta gremolatasta.

Värikäs, rapea salaatti chilin ja korianterin kera

Tässä punajuurisalaatissa on paljon erilaisia makuja, ja se tuo ruokaan rapeutta. Siinä on maanläheisiä ja makeita punajuuria, hieman makeaa pinaattia, makean kirsikkatomaatteja ja terävää punasipulia. Korianteri antaa salaatille sitruksisen kirkkauden, joka saa maut ponnahtamaan esiin, ja tuore punainen chili tietysti lisää tulisuutta. Yhdessä nämä ihanat tuoreet ainesosat luovat monipuolisen ja makupitoisen salaatin, joka toimii mainiosti täytteenä pinaattilettuja kanan kanssa sekä runsaan juustoraasteen ja makean chilikastikkeen kanssa.

Pirskottele päälle kastiketta, jossa on potkua

Kermainen kastike sopii mainiosti yhdistämään rakenteeltaan erilaisia ruokia toisiinsa. Näihin suolaisiin pinaattipannukakkuihin, joissa on kanaa, sopii turkkilaisen tai kreikkalaisen jogurttipohjainen kastike. Molemmat takaavat paksun kastikkeen, jossa on täyteläinen suutuntuma ja kirpeä maku. Makea chilikastike, joka antaa kastikkeelle sekä makeutta että tulisuutta, tasapainottaa täydellisesti tuoksun raikkautta ja viilentävää vaikutusta.

Lisää oma kosketuksesi

Hieno tapa kokeilla kana-pinaattipannukakkuja on lisätä taikinaan erilaisia mausteita, jotka muuttavat suolaisen ruokalajin makuprofiilia. Voit lisätä valkosipulijauhetta, jos haluat lisätä suolaista makua ja tehdä siitä kirpeämmän.

Muita hyviä ideoita ovat muun muassa juustokumina ja curryjauhe. Kuminan lisääminen pannukakkutaikinaan antaisi ruokalajille lisää syvyyttä, hieman savuisen, maanläheisen maun, jossa on ripaus katkeruutta. Kun taas curryjauhetta käytetään taikinassa, se antaa lämpimän, mausteisen maun, jossa on ripaus makeutta. Paprika tuo myös hieman makeutta ja pientä savuisuutta. Samoin cayennepippuri, joka antaa näille pinaattipannukakuille kanan kanssa hieman potkua.