Kun teet vihreitä pinaattilettuja, voi olla hieman haastavaa määrittää, milloin ne ovat kullanruskeita. Paras neuvo on kuitenkin katsoa, että reunat alkavat muuttua kultaisiksi ja taikina alkaa jähmettyä päälle. Nosta sitten varovasti pannukakun reunaa lastalla, jotta voit tarkistaa sen alla olevan värin. Vihreän pannukakun kohdalla se voi olla hieman vaikeampi havaita, mutta sinun pitäisi silti nähdä pieni värimuutos, joka osoittaa, että pannukakku on ruskistumassa. Toinen tapa kertoa, ovatko pinaattipannukakut valmiita, on tarkistaa niiden rakenne. Kun ne alkavat kypsyä, reunoista tulee kiinteämmät ja pinta alkaa kuivua. Kun näet tämän, se on hyvä merkki siitä, että ne ovat kypsiä ja valmiita käännettäviksi.
Pinaattilettuja voi nauttia myös kanan kanssa ja ne on helppo valmistaa. Lue lisää alta!
3 dl | |
Vehnäjauhoja
|
150 g |
Pinaattia
|
75 g |
Kananmunia
|
3 |
Suolaa
|
½ tl |
10 g |
2½ dl | |
Chilikastiketta
|
3 rkl |
Sokeria juurikasta
|
3 |
---|---|
Kirsikkatomaatteja
|
200 g |
Tuoretta pinaattia
|
25 g |
Punasipuli
|
1 |
Chilipaprika
|
1 |
Korianteria
|
½ dl |
10 g | |
Kanan fileitä
|
500 g |
Suolaa
|
½ tl |
Arla® Melkoinen Mozzarella-emmental juustoraaste
|
100 g |
Pippuria
|
Suolaisia lettuja unohdetaan toisinaan makeiden vastineidensa eduksi, mutta näitä elinvoimaisia vihreitä pinaattilettuja, jotka ovat täynnä makua ja herkkua, ei kannata unohtaa. Herkullinen voissa paistettu kana sopii mainiosti pinaattipannukakkujen täytteeksi, ja yhdistettynä ihanan rapeaan salaattiin ja kermaiseen kastikkeeseen miedonmakuinen kana nousee uusiin korkeuksiin.
Nämä pinaattiletut kanan kanssa sopivat täydellisesti päivälliseksi, lounaaksi tai jopa brunssille, jos haluat jotain hieman erilaista ja suolaisempaa kuin perinteinen munakokkelisi ja lihavalmistevalikoimasi. Kätevän vinkkimme avulla, miten ne pidetään lämpiminä uunissa, kokonaisen pinon valmistaminen on helppoa, joten voit palvella monia vieraita tai valmistaa herkullisia tähteitä.
Pinaattia ja kanaa sisältävien pannukakkujen elinvoimainen vihreä väri kiinnittää varmasti huomion. Niiden tärkein ainesosa, vauvapinaatinlehdet, antaa niille tunnusomaisen värin sekä hienovaraisen suolaisen, maanläheisen ja hieman kitkerän maun. Kitkeryys ei kuitenkaan ole korostunut, joten ne ovat varsin monipuolisia ja sopivat erinomaisesti erilaisille suolaisille täytteille.
Ne sopivat hyvin yhteen karkkijuovaisen punajuurisalaatin kirkkaiden makujen kanssa, ja niiden ohuen ja taipuisan luonteen ansiosta ne on helppo täyttää esimerkiksi kanalla. Ne ovat mureita purtaviksi, mutta niiden reunoilla voi olla hieman rapeutta, aivan kuten tällaisten ohuiden pannukakkujen kuuluukin olla.
Lisää ihanan kirkkaanvihreitä ruokia eri puolilta maailmaa löydät intialaisesta palak paneerista, eteläamerikkalaisesta chimichurrista ja italialaisesta gremolatasta.
Tässä punajuurisalaatissa on paljon erilaisia makuja, ja se tuo ruokaan rapeutta. Siinä on maanläheisiä ja makeita punajuuria, hieman makeaa pinaattia, makean kirsikkatomaatteja ja terävää punasipulia. Korianteri antaa salaatille sitruksisen kirkkauden, joka saa maut ponnahtamaan esiin, ja tuore punainen chili tietysti lisää tulisuutta. Yhdessä nämä ihanat tuoreet ainesosat luovat monipuolisen ja makupitoisen salaatin, joka toimii mainiosti täytteenä pinaattilettuja kanan kanssa sekä runsaan juustoraasteen ja makean chilikastikkeen kanssa.
Kermainen kastike sopii mainiosti yhdistämään rakenteeltaan erilaisia ruokia toisiinsa. Näihin suolaisiin pinaattipannukakkuihin, joissa on kanaa, sopii turkkilaisen tai kreikkalaisen jogurttipohjainen kastike. Molemmat takaavat paksun kastikkeen, jossa on täyteläinen suutuntuma ja kirpeä maku. Makea chilikastike, joka antaa kastikkeelle sekä makeutta että tulisuutta, tasapainottaa täydellisesti tuoksun raikkautta ja viilentävää vaikutusta.
Hieno tapa kokeilla kana-pinaattipannukakkuja on lisätä taikinaan erilaisia mausteita, jotka muuttavat suolaisen ruokalajin makuprofiilia. Voit lisätä valkosipulijauhetta, jos haluat lisätä suolaista makua ja tehdä siitä kirpeämmän.
Muita hyviä ideoita ovat muun muassa juustokumina ja curryjauhe. Kuminan lisääminen pannukakkutaikinaan antaisi ruokalajille lisää syvyyttä, hieman savuisen, maanläheisen maun, jossa on ripaus katkeruutta. Kun taas curryjauhetta käytetään taikinassa, se antaa lämpimän, mausteisen maun, jossa on ripaus makeutta. Paprika tuo myös hieman makeutta ja pientä savuisuutta. Samoin cayennepippuri, joka antaa näille pinaattipannukakuille kanan kanssa hieman potkua.