Uunissa paistettua kanaa gnocchien kanssa

Uunissa paistettua kanaa gnocchien kanssa

40 minuuttia
Uunissa paistettua kanafileetä ja perunagnocchia pestolla ja mozzarellalla maustettuna. Pestosta tulee erityisen maukasta, jos valmistat peston itse, mutta joskus on mukava oikaista ostamalla se kaupasta. Sopii niin arkiruokiin kuin illanistujaisiinkin!
https://www.arla.fi/reseptit/uunissa-paistettua-kanaa-gnocchien-kanssa/

Tee näin:

Uunissa paistettua kanaa gnocchien kanssa
  • Kuumenna uuni 200 °C:een.
  • Mausta kana suolalla ja pippurilla. Ruskista se voissa paistinpannulla. Laita uuninkestävään vuokaan. Sekoita joukkoon perunagnocchi ja pinaatti.
  • Sekoita kerma, pesto, etikka, liemi ja juusto. Kaada kastike kanan ja gnocchien päälle. Kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes kanan sisälämpötila on 75 °C. Kypsennä kanaa.
  • Lisää päälle tuoretta basilikaa ja tarjoile vihreän salaatin kanssa.
Valmis!

Uunissa paistettua kanaa gnocchien kanssa Q&A

Lue useimmiten kysytyt kysymykset alta.

Voiko kanaa kypsentää 82 °C:een?
Kanan sisälämpötilan mittaaminen on paras ja luotettavin tapa saavuttaa aina täydellinen mehevyys. Tasainen 75 °C:n sisälämpötila (mitattuna lihalämpömittarilla) tarkoittaa, että liha on täysin kypsää ja turvallista syödä. Tämä pätee kaikkiin paloihin, myös tässä reseptissä käytettyyn kananrintaan. Yli 80 °C:n lämpötilan ylittäminen johtaa siihen, että lihasta irtoaa yhä enemmän kosteutta, jolloin lopputulos on kuiva, kumimainen ja vähemmän ruokaisa. Tähän reseptiin sisältyvän kermaisen kastikkeen ansiosta tämä ruokalaji antaa kuitenkin hieman enemmän anteeksi ylikypsää kanaa.
Pitääkö kanan päälle laittaa öljyä ennen paistamista?
Tämä on erittäin suositeltavaa uunissa paistetun kanan kohdalla, sillä se auttaa lihaa kypsymään tasaisesti. Suojakerroksen muodostava öljy (suosittelemme kasviöljyä, kuten rypsi- tai oliiviöljyä) auttaa kanaa kypsymään sisältä läpi kypsäksi kypsentämättä sen ulkopintaa liikaa.
Pitäisikö kananrinta peittää foliolla paistettaessa?
Tämä on täysin sinun päätettävissäsi. Monet uskovat, että se estää kanaa kuivumasta ja että se on ainoa tapa saada aikaan kostea ja mehevä lopputulos. Toiset ovat eri mieltä ja sanovat, että sillä ei ole mitään merkitystä ja että peittämättömässä paistamisessa saadaan enemmän makua. Kokeile molempia ja katso, kumpi sopii sinulle parhaiten!
Miten pidät kanan kosteana uunissa?
On kolme keskeistä vaihetta, joiden avulla saat joka kerta mahdollisimman mehevän lopputuloksen. Voitele liha oliiviöljyllä ennen uuniin laittamista, paista alhaisemmassa lämpötilassa pidempään ja ota liha pois uunista, kun sen sisälämpötila on noin 71 °C, ja peitä se sitten foliolla, kunnes se on saavuttanut suositellun 75 °C:n lämpötilan. Luuttomasta kanasta tulee myös aina mehukkaampaa, joten valitse ensimmäiseksi nämä palat ja poista luut (tarvittaessa) paistamisen jälkeen.

Ainekset

Uunissa paistettua kanaa gnocchien kanssa
Suolaa
1 tl
Mustapippuri maun mukaan
2 rkl
Pinaattia
65 g
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
5 dl
Pestoa
1 dl
Kanalientä
1 rkl
Tuoretta basilikaa
1 ruukku
Kanan fileitä
4
Perunagnocchia
400 g
Balsamiviinietikkaa
1 rkl
150 g
Salaattia tarjoiluun
Lisää herkullisia ideoita
Uunikana
1 tunti
Uunikana
(4)
Kana-bowl
30 minuuttia
Kana-bowl
(1)
Kanapasta
35 minuuttia
Kanapasta
(95)

Helppo arkiruoka, joka maistuu kaikille

Kukapa ei rakastaisi illallista, jossa käytetään yhtä pannua, yhtä kattilaa, yhtä uunivuokaa ja joka on valmis nautittavaksi alle 40 minuutissa? Kun lisäät aterian rohkean, kermaisen ja suolaisen kastikkeen, mehukkaan kanan ja pehmeät gnocchit, tämä täyttävä resepti miellyttää taatusti sekä kokkia että yleisöä.

Miten piilottaa vihannekset nirsoilta syöjiltä?

Tässä reseptissä kastike on jo valmiiksi peston vihreää, joten pinaatin piilottaminen on suhteellisen helppoa. Suosittelemme, että sekoitat sen pestoon (sekoita ainekset nopeasti tehosekoittimessa, kunnes saat tasaisen koostumuksen). Kypsennä ruoka normaalisti, ja jos ruokapöydässä herää epäilyksiä, syytä normaalia vihreämpää kastikkeesta normaalia vihreämpää pestoa.

Asiat, jotka voit valmistella etukäteen

Vaikka tämä ruokalaji on jo nopea ja helppo valmistaa tyhjästä, on muutamia asioita, joita voit valmistaa etukäteen, jotta elämä olisi paljon helpompaa. Kastike on yksi niistä, samoin kuin pesto ja gnocchi, jos aiot nähdä ylimääräistä (ja niin paljon vaivaa vaativaa) vaivaa niiden valmistamiseksi omassa keittiössäsi. Jos tarvitset inspiraatiota, tutustu gnocchin resepti täältä.

Lämmittävä ruokalaji kylmiin iltoihin

Italialaisen lohturuoan kuningas, mikä tahansa gnocchipohjainen ruokalaji on hyvä idea kylminä talviöinä. Tämä resepti lisää kuitenkin mehevää kanaa ja ylellisen kermaista kastiketta, mikä parantaa lohturuokaa ja tekee tästä ruoasta koko perheen helpon suosikin