Kana-bowl

Kana-bowl

30 minuuttia
Liity kulhotrendiin! Tämän reseptin avulla on helppo valmistaa savoijinkaalilla ja timjamilla maustettu kana-bowl versio.
https://www.arla.fi/reseptit/kana-bowl/

Tee näin:

Kana-bowl
  • Keitä vehnä pakkauksen ohjeiden mukaan.
  • Viipaloi sienet, leikkaa parsakaali kukinnoiksi ja silppua sipulit. Hienonna persilja.
  • Paista kanaa voissa ja rypsiöljyssä 6-8 minuuttia tai kunnes se on kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Leikkaa kana viipaleiksi juuri ennen tarjoilua.
  • Paista sieniä ja parsakaalia voissa ja rypsiöljyssä kovalla lämmöllä pannulla 3-4 minuuttia.
  • Lisää puristettu valkosipuli ja chilihiutaleet. Paista vielä kaksi minuuttia.
  • Annostele vehnä neljän syvän kulhon pohjalle. Lisää päälle kanaa, sieniä ja parsakaalia.
  • Lisää päälle kevätsipulia, persiljaa ja ranskankermaa.
Valmis!

Ainekset

Kana-bowl
Broilerin rintafileetä
600 g
Inkivääriä
1 rkl
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
1 tl
Vehnänjyviä
3 dl
Sieniä
250 g
Parsakaali
1
Inkivääriä
1 rkl
Valkosipulinkynsiä
2
Chilihiutale
Tarjoiluun
Kevätsipulia
½ nippu
Tuoretta persiljaa
1 nippu
1 pkt
Lisää herkullisia ideoita
Poke bowl
15 minuuttia
Poke bowl
(0)
Buddha bowl
40 minuuttia
Buddha bowl
(3)
Paneer Bowl
40 minuuttia
Paneer Bowl
(3)

Bowlit ovat suhteellisen uusi asia ruokakulttuurissa. Ideana on perinteinen havaijilainen poké-kulho, joka tarkoittaa viipalointia tai leikkaamista; kaikki ainekset tarjoillaan sitten kulhossa, kuten arvasitkin. Vaikka monet luulivat, että kyseessä olisi lyhytikäinen sosiaalisen median trendi, niistä on tullut monille kiinteä osa ruoanlaittoa.

Nopea ja maukas ateria

Kukapa ei rakastaisi nopeasti valmistettavaa ja täynnä makua olevaa ateriaa, joka sopii mihin vain tilanteeseen. Kalapohjaisen poké-kulhon innoittamana kana-bowlit on helpompi valmistaa etukäteen, ja on hyvä idea säilyttää ainekset erillään, kunnes olet valmis kokoamaan aterian.

Poké: miten havaijilaisesta ruuasta tuli valtava hitti?

Tämän nykyään kuuluisan havaijilaisen ruokalajin kehitys on melko suoraviivaista: sen maut kehittyivät sitä mukaa, kun uusia kulttuureja saapui saaren rannoille. Yhdysvaltojen länsirannikolla vaihdettiin suolaa loheen. Kiina ja Japani lisäsivät soijakastiketta ja seesamiöljyä. Näin ruokalaji kehittyi nykyisiin loputtomiin muunnelmiin. Sen suosio johtuu osittain sosiaalisesta mediasta, jossa sen eloisat värit inspiroivat edelleen miljoonia ruokapostauksia eri puolilla maailmaa.

Kuinka tuoda vaihtelua kana-bowliin?

Kulhot ovat yleisesti ottaen "kaikki käy" -tyyppisiä reseptejä, ja ainekset voivat olla niin seikkailunhaluisia (tai perinteisiä) kuin haluat. Erilaisen pohjan tai uuden kastikkeen kokeileminen muuttaa ruokalajisi täysin. Eri yrttien kokeileminen on myös hyvä tapa piristää makuprofiilia.

Vinkkejä

Hieno tapa lisätä makua on marinoida kanaa yön yli. Voit marinoida sen joko juoksevassa marinadissa, esim. soijakastikkeessa, limemehussa, hunajassa ja inkiväärissä, tai kuivamarinadissa, jossa sekoitat eri mausteita, esimerkiksi jauhettua inkivääriä, juustokuminaa, chilihiutaleita ja valkosipulijauhetta. Tämä parantaa varmasti kana-bowlin makua.

Mikä on paras pohja bowliin?

Perinteinen pohja on höyrytetty valkoinen riisi. Lyhytjyväinen japanilainen sushi-riisi sopii hyvin, kuten myös muut valkoiset tai ruskeat riisilajikkeet. Älä kuitenkaan pelkää kokeilla, sillä useimmat tärkkelykset ovat käyttökelpoisia - kokeile soba-nuudeleita, kvinoaa ja kuskusia - tai jopa lehtivihanneksia.

Pitääkö bowleja sekoittaa?

Ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa nauttia bowleista. Teknisesti ottaen bowlin tarkoituksena on luoda erilaisia makuyhdistelmiä jokaisella suupalalla, mutta ainesten sekoittaminen on todellakin sinusta itsestäsi kiinni.

Mitä rapeaa ja pureskeltavaa lisätä kana-bowliin?

Bowleihin on tarjolla runsaasti rapeita vaihtoehtoja. Perinteisesti tarjolla on murskattuja pähkinöitä (makadamia- tai cashewpähkinät ovat hyviä vaihtoehtoja) ja furikakea (sekoitus kuivaa merilevää, seesaminsiemeniä, yrttejä ja kalahiutaleita).

Pitäisikö kana-bowlin olla kuuma vai kylmä?

Kana-bowl on lämpimän riisin ja kylmän lihan sekoitus.