Poke bowl

Poke bowl

15 minuuttia
Makea, suolainen, mausteinen ja umamipitoinen, tämä havaijilainen klassikko, joka voidaan valmistaa loputtomalla määrällä ainesosien yhdistelmiä, sisältää kaiken. Meidän versioomme olemme valinneet savulohen, raejuuston ja tumman riisin pariksi herkullisia ja värikkäitä vihanneksia, kuten suippokaalia, avokadoa, kuorittuja edamame-papuja ja kevätsipulia, jotka tuovat mukanaan upeita makuja ja runsaasti erilaisia koostumuksia.
https://www.arla.fi/reseptit/poke-bowl/

Tee näin:

Poke bowl
  • Asettele lohisuikaleet, riisi, teräväkärkiset kaalisuikaleet, avokadoviipaleet, raejuusto, edamame-pavut, kevätsipulirenkaat, limettiviipaleet ja chilirenkaat kahteen kulhoon.
  • Koristele annokset seesaminsiemenillä ja mintunlehdillä ennen tarjoilua.
Valmis!
Valmistusvinkki

Riisi on täydellinen pohja poke-bowleille. Kun keität riisiä, on tärkeää joko huuhdella ne tai antaa niiden liota kylmässä vedessä, jotta luonnossa esiintyvä arseenipitoisuus laskee. Riisin huuhteleminen siivilässä ennen keittämistä tuo myös lisäetua, sillä se poistaa tärkkelyksen jyvien pinnalta, jolloin ne eivät todennäköisesti paakkuunnu kypsennyksen aikana.

Kysymyksiä poke bowlista

Meidän helpolla poke bowl -reseptillämme virkistävän lounaan tai päivällisen valmistaminen on lastenleikkiä. Jatka lukemista ja opi lisää poke bowl -ruoasta tutustumalla usein kysyttyihin kysymyksiin.

Mikä on poke bowl?
Poke bowlit ovat ehkä suosituin havaijilainen ruokalaji. Perinteisesti se tarjoillaan alku- tai pääruokana, ja se valmistetaan pieniksi paloiksi tai viipaleiksi leikatusta raa'asta kalasta, vaikka tässä reseptissä käytämmekin savustettua lohta. Monissa maailman kolkissa kala asetetaan riisipohjaan, ja sen kanssa yhdistetään valikoima tuoreita vihanneksia ja yleensä runsaasti umamin makua sisältävä kastike.
Miten syödä poke bowl?
Voit syödä poke bowlia lounaaksi tai päivälliseksi; sinun tarvitsee vain säilyttää se jääkaapissa valmistuksen jälkeen tai syödä se heti. Kotitekoisen poke bowlin valmistaminen on lähes yhtä helppoa kuin sen syöminen. Ota esiin suosikkikulhosi, tee pohjakerros riisistä ja lisää sen päälle viipaloitua kalaa ja vihanneksia sekä raejuustoa ennen kuin koristelet limetillä, chilillä, seesaminsiemenillä ja mintulla. Kokeile savulohi-poke-bowlejamme seuraavan kerran, kun kaipaat lounasta tai illallista, joka on täyttävä mutta ei raskas ja jossa on paljon värikkäitä, tuoreita ainesosia.
Miten valmistaa riisi poke bowliin?
Paras riisi poke bowleihin riippuu henkilökohtaisesta mieltymyksestäsi. Tummasta riisistä valmistetuissa poke bowleissa on enemmän maanläheistä ja pähkinäistä makua kuin valkoisesta riisistä, kuten jasmiiniriisistä, valmistetuissa. Päätitpä sitten käyttää kulhoosi minkälaista riisiä tahansa, on tärkeää huuhdella riisi ennen keittämistä, jotta luonnossa esiintyvä arseeni ja pintatärkkelys (joka voi johtaa siihen, että riisistä tulee kokkareita) saadaan poistettua.
Kuinka kauan poke bowl säilyy?
Vaikka savustetusta lohesta valmistettu poke bowl säilyy kuemmin kuin perinteinen raakaa kalaa sisältävä havaijilainen poke bowl, sinun on silti pyrittävä nauttimaan se 2-3 päivän kuluessa. Säilytä mahdolliset tähteet ilmatiiviissä astiassa. Avokadoviipaleet alkavat ruskistua melko nopeasti, mutta ne ovat silti turvallisia syödä. Avokadon päällystäminen lime- tai sitruunamehulla hidastaa tätä prosessia.

Ainekset

Poke bowl
Savustettua lohta suikaleina
100 g
Tummaa, jäähdytettyä riisiä (noin 80 g keittämätöntä riisiä)
150 g
Punaista suippokaalia ohuiksi suikaleiksi leikattuna
175 g
Viipaloitu avokado (noin 125 g)
1
250 g
Edamamepapuja
75 g
Kevätsipulia renkaiksi leikattuna (noin 50 g)
1 nippu
Limetti viipaloituna
1
Punainen chilipaprika ohuiksi renkaiksi leikattuna
1
Lisää herkullisia ideoita
Tonnikala-poke bowl
40 minuuttia
Tonnikala-poke bowl
(3)
Buddha bowl
40 minuuttia
Buddha bowl
(2)
Paneer Bowl
40 minuuttia
Paneer Bowl
(3)

Tee omannäköisesi poke bowl

Poke bowlit ovat yhtä nopeita ja helppoja valmistaa kuin mitä ne ovat herkullisia. Kylmäsavulohi- poke bowl, jossa on raejuustoa ja runsaasti erilaisia herkullisia vihanneksia, sopii täydellisesti, kun haluat lounas- tai päivällisruoan, joka on nopea valmistaa, ja joka tarjoaa monia makuja ja koostumuksia. Poke bowl on uskomattoman helppo valmistaa, ja se vetää sinua varmasti puoleensa kirkkailla väreillään ja saa sinut santsaamaan hämmästyttävän makunsa vuoksi.

Värikäs kulho kylmäsavulohen kera

Havaijilaiset poke bowlit valmistetaan perinteisesti raa'asta kalasta, mutta meidän reseptimme poke bowl lohen kanssa vaatii savustetun lohen käyttöä. Tämä tekee tästä värikkäästä kulho-ateriasta uskomattoman helpon valmistaa kotona, sillä sinun ei tarvitse huolehtia raa'an kalan käsittelyyn valmistautumisesta. Kylmäsavulohessa on nimensä mukaisesti hieman savuinen ja suolainen maku, joka sopii hyvin yhteen tämän kulhon tumman riisipohjan kanssa, sillä tässä riisityypissä on monitahoisia pähkinäisiä ja maanläheisiä sävyjä.

Tuoreet poke bowl -täytteet

Kotitekoinen poke-bowl voidaan valmistaa useilla eri täytteillä. Meidän versiossamme suositusta ruokalajista olemme valinneet tumman riisin ja kylmäsavulohen pariksi kevätsipulia ja teräväkärkistä kaalia, jotka antavat kauniita väripilkkuja ja lisäävät raikkautta ja rapeutta täydentämään voipitoisia edamame-papuja ja kermaista, mietoa avokadoa. Kulhon viimeistelemiseksi suosittelemme koristelemaan annokset pähkinäisillä seesaminsiemenillä, yrttisillä mintunlehdillä, mausteisella limetillä sekä punaisilla chilipaprikoilla tulisuuden lisäämiseksi.

Kermainen raejuusto

Raejuuston käyttäminen pokevbowleissa on helppo tapa tehdä siitä entistäkin täyteläisempää ja lisätä herkullisen kermaista koostumusta sekä pientä suolaisuutta, joka sopii hyvin yhteen tumman riisin kanssa. Raejuustossa on hienovarainen mieto maku, joka sopii hyvin yhteen monien eri poke bowlin täytteiden kanssa, ja meidän versiossamme sen hento hapokkuus täydentää kauniisti samettista kylmäsavulohta ja kermaista avokadoa.

Kokeile erilaisia ainesosia

Vaikka ei olekaan olemassa tyhjentävää poke bowlin ainesosaluetteloa, paras poke bowl -resepti jättää paljon tilaa luovuudelle ja kokeiluille. Koska perinteisessä poke bowlissa on raakaa kalaa, voit kokeilla raa'an tonnikalan tai lohen käyttöä, kuten japanilaisvaikutteisessa sushikulhossamme, josta saatat myös löytää inspiraatiota erilaisiin poke bowlin ainesosiin.

Kokeile lisätä rapeampia elementtejä lisäämällä kulhoihisi tuoreita vihanneksia, kuten kurkkua, retiisiä, porkkanoita tai papujen ituja, tai käyttämällä rapeita lisäkkeitä, kuten suolattuja manteleita tai paahdettuja maapähkinöitä, jotta voit luoda herkullisia yhdistelmiä erilaisista koostumuksista.

Helppo tapa tehdä tästä lohipoke-bowlista omanlaisesi on sekoittaa siihen mieleistäsi poke-bowl-kastiketta. Poke bowlit maistuvat hyvältä erilaisilla kastikkeilla, kuten kotitekoisella majoneesilla, joka on maustettu siracha-kastikkeella tai chilihiutaleilla, valkosipulisella aiolilla, soijakastikkeesta ja seesamiöljystä valmistetulla kastikkeella tai jopa kirpeällä mangososeella, jossa on tuoretta chiliä ja ponzua.

Vinkkejä

Täydellisen aterian takaamiseksi tarvitset täydellisen riisipohjan poke-bowleihin. Kun keität riisiä, on tärkeää joko huuhdella ne tai antaa niiden liota kylmässä vedessä, jotta luonnossa esiintyvä arseenipitoisuus laskee. Riisin huuhteleminen siivilässä ennen keittämistä tuo myös lisäetua, sillä se poistaa tärkkelyksen jyvien pinnalta, jolloin ne eivät todennäköisesti muodosta kokkareita kypsennyksen aikana.