Monipuolinen kukkakaali

Kukkakaalireseptit

Kukkakaali on monikäyttöinen kasvis, jota voit käyttää laajasti erilaiseen ruuanlaittoon. Tyypilliset kukkakaalireseptit liittyvät uunissa kypsennettyyn kukkakaaliin, mutta kukkakaali taipuu moneen muuhunkin. Katso herkulliset kukkakaalireseptit kotikokkailun avuksi!

Kukkakaalia löytyy kaupoista vuoden ympäri, mutta jos haluat hyödyntää suomalaisen kukkakaalin, kannattaa kukkakaalireseptit ottaa käyttöön varsinkin sesonkikautena. Suomessa kukkakaalisesonki sijoittuu loppukesälle ja yleensä elokuussa kaupoista on saatavilla kotimaista kukkakaalia edulliseen hintaan. Sesonkiaikana kaupoista saattaa myös löytyä valkoisen kukkakaalin lisäksi vihreää tai violettia kukkakaalia.

Kukkakaali sopii osaksi erityisruokavaliota

Mikäli noudatat gluteenitonta ruokavaliota, olet kasvissyöjä tai vähähiilihydraattinen ruokavalio ja karppaus ovat syömismallisi, kukkakaali on hyvä vaihtoehto lautasellesi.

Kukkakaaliwingsit ovat mitä mainioin ratkaisu chicken wingsien kasvisversioksi. Kukkakaaliwingsit sopivat uuden vuoden juhliin, synttäreille tai ihan arkiruoaksi.

Kukkakaaliwings.jpg

Vähähiilihydraattinen kukkakaaliriisi toimii hyvin lisukkeena, kun haluat vähentää hiilihydraatteja ruokavaliossasi. Maukas kukkakaaliriisi sopii lihan, kalan tai halloumin kaveriksi lautaselle. Täyteläinen kukkakaalimuusi voi olla uusi tuttavuus myös. Muusi sopii mainiosti mm. pataruokien lisukkeeksi. Tai miltä kuulostaisi lihapullat kukkakaalimuusin kanssa?

Uunissa valmistetut kukkakaalit ovat klassikkoja

Tyypilliset kukkakaalireseptit ovat mm. kukkakaali uunissa tai kukkakaaligratiini. Juusto on sopiva makupari kukkakaalin kanssa. Herkullinen uunissa valmistettava ruoka on kukkakaalilaatikko, joka toimii lisukkeena tai sellaisenaan. Klassikkoresepteihin kuuluu myös pehmeän kermainen kukkakaalikeitto. Nauti kukkakaalikeitto tuoreen leivän kanssa.

Kukkakaali sopii keitettäväksi, friteerattavaksi, uunissa paistetuksi, gratinoitavaksi, pizzan pohjaksi tai vaikka grillattavaksi. Tutustu herkullisiin kukkakaaliresepteihimme ja löydä uudet suosikkisi.

Valitse alta suosikkisi!